Filippinene Indonesia Kambodsja Land Malaysia Myanmar Reisetips Thailand

10 steder i Sørøst-Asia du må oppleve før det er for sent

10 steder i Sørøst-Asia du må oppleve før det er for sent 1. april 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Raja Ampat
Del dette:

Sørøst-Asia har vært et populært turistmål i mange tiår og fortsetter å flyte over med alle slags reisende. Alt fra røffe backpackere til rumpetaske-turister. Her er 10 fantastiske steder du bør besøke før de blir oversvømt av turister og mister sin autentiske sjarm.

 

1. Song Saa, Kambodsja

Dette intime og private feriestedet ligger i Koh Rong-skjærgården utenfor kysten av Kambodsja. Song Saa kan enkelt nås med en 35-minutters båttur fra den populære havnen i Sihanoukville.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Du har full tilgang til to øyer, Koh Rong og Koh Ouen, som er beleilig forbundet med en gangbro. Her kan du vandre på regnskog-stier, padle kajakk til skjulte viker og strender. Du kan spise nydelig mat laget av økologiske ingredienser fra en hage på stedet, og bli med på yoga timer på stranden. Eller hva med en forfriskende massasje til lyden av bølger.

Dette fantastiske, fredelige og luksuriøse stedet vil ikke forbli en hemmelighet mye lengre.

Song Saa Resort

 

Mt. Pinatubo, Filippinene

Det er vanskelig å tro at en av de vakreste stedene i verden er dannet etter det nest største vulkanske utbruddet i det 20. århundre.

Etter utbruddet i 1991, ble toppen av Mt. Pinatubo forvandlet til en stor innsjø fylt med vann som endrer farge avhengig av været. Om du besøker stedet under regntiden bader stedet i alle nyanser og farger av sommer, alt fra vakre turkisfarger til en fantastisk smaragdgrønn som tar pusten fra deg .

Ta deg en 11-dagers tur gjennom ldet vakre landskapet og opplev kaffeplantager, utrolige fosser og de 2000 år gamle Banaue Rice Terraces, som ofte kalles verdens åttende under. Hvem sa paradiset begrenser seg til stranden?

Mount Pinatubo

 

3. Koh Kood, Thailand

Å finne en øy i Thailand som ikke har blitt stemplet av turister, har blitt vanskeligere de siste årene, men Koods fjerntliggende beliggenhet bidrar til å holde de store massene borte.

For å komme til øya må du enten fly eller ta tog fra Bangkok, etterfulgt av en timeslang båttur. De besøkende belønnes med et avslappet, rolig atmosfære med begrenset internettilgang og svært få biler.

Hvis du ønsker å oppleve en av Thailands beste øyer og samtidig bade i luksus, så kan vi anbefale deg å bo på Soneva Kiri. Det er det mest overdådige feriestedet på øya og tilbyr spektakulær utsikt, en privat kino, et dedikert sjokoladerom og til og med sin egen tidssone!

Den beste tiden å besøke Kood er i perioden november til mars, da er du nesten garantert flott vær. Koh Kood er ideell for ferierende som ønsker å koble helt av fra omverdenen.

Koh Kood

 

4. Redang, Malaysia

Redang, med sine hvite sandstrender og krystallklare vann er et tropisk paradis som er perfekt for reisende som ønsker luksus-resort opplevelser.

Det som gjør at folk kommer tilbake er de vakre korallrevene, her finner man mer enn 55 forskjellige koraller og over 100 fiskearter, inkludert hvalhaier. Den beste tiden å reise til Redang er mellom april og oktober. Dette er før regntiden begynner, og det betyr perfekt vær.

Den beste måten å komme seg til øya på er med Berjaya Air, som tilbyr direktefly fra flyplassen i Kuala Lumpur og Singapore. Du kan også enkelt ta en båt fra enten Shahbander i Kuala Terengganu eller Merang.

Uansett om du velger båt eller fly, er det en god mulighet for at du blir forelsket i denne øya ved første øyekast.

Redang

 

5. Sanur Beach, Indonesia

Dette vakre stykket av paradis i Sørøst-Bali har en avslappet atmosfære for den litt fornemme beach bummen. Her finner du et utsøkt og variert tilbud av spisesteder, butikker og utesteder.

Denne tidligere fiskerlandsbyen har beholdt mye av sin opprinnelige sjarm, takket være de fargerike jukung fiskebåtene som ligger langs de grunne strendene. Det meste av shoppingen skjer langs den lange strandpromenaden, som er omkranset av en asfaltert sykkelsti som brukes flittig av både lokalbefolkningen og turister.

Denne avslappede, familievennlige stranden har et beskyttede rev som tar av for bølgene, og det er trygt for både barn, padlere og de som ikke er så gode til å svømme. Det er også et eget dedikert område for vannsport.

Noe av det vakreste med Sanur er det ekstreme lavvannet, som gjør det mulig for besøkende å gå hele veien ut og se korallrevene på nært hold. Start gjerne dagen på Kopi Kiosk Coffee Hut, som tilbyr den beste kaffen på stranden!

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Sanur Beach

 

6. Andaman Resort, Myanmar

Har du drømt om ferie på egen privat øy? Vel, Myanmar Andaman Resort er en av kun to resorter blant nesten 800 ubebodde øyer utenfor Myanmar-kysten.

Denne øya åpnet først for omverdenen i 1997 og har blitt omhyggelig tatt vare på siden. Slapp av på de hvite sandstrendene, du kan dykke eller snorkle i krystallklart vann, eller dra en tur utenfor resortet og møt lokale stammer.

Andaman Resort

 

7. Raja Ampat, Indonesia

Utenfor vestkysten av New Guinea i Øst-Indonesia, finner du Raja Ampat, eller «de fire kongene», også kjent som en av de beste dykkestedene i verden.

Det er et tropisk farvann som ligner litt på det du finner på den sørlige østkysten av Thailand, men uten hotellene, de travle gatene og alle gatelysne. Raja Ampat består av fire hovedøyer omgitt av 1500 mindre øyer, og tilbyr korallrev med et fantastisk bio-mangfold. Dette gjør den seks timers lange reisen fra Jakarta vel verdt turen.

Enten du er interessert i å dykke i det klare, turkise vannet eller padle gjennom skjulte laguner og mystiske grotter, får du en unik opplevelse og det på en av de mest fantastiske øykjedene i Sørøst-Asia.

Raja Ampat

 

8. Palawan, Filippinene

Palawan er en ekte naturperle som en gang var blant verdens best bevarte hemmeligheter. I dag har ryktet spredt seg, men det er fortsatt ikke for sent for deg å reise hit.

På mitt første besøk i Palawan ble jeg fengslet av øyas naturlige skjønnhet – det så ut som det var hentet fra Jurassic Park, med fjellagtige jungler som stiger opp fra smaragdfarget vann.

Den beste tiden å besøke Palawan er mellom oktober og mai.

For en utsøkt kulinarisk opplevelse må du besøke Besøk Puerto Princesa, dette har du aldri opplevd maken til. Prøv den lokale retten krokodille-sisig på Kinabuchs Bar & Grill eller om du liker søtsaker kan du prøve Halo Halo med ekstra krem på Noki Nocs Savory House.

Om du ønsker å dykke anbefaler vi et vrakdykk med Neptune Dykkesenter utenfor kysten av Coron. Du vil forstå hvorfor dette er rangert som en av de beste dykkestedene i verden!

Palawan

 

9. Pom Pom Island, Malaysia

Dette er en liten flekk med hvit sand som ligger i øygruppen Semporna utenfor østkysten av Malaysia. Er du opptatt av miljø kommer du til å like deg her. Her finner du nesten ingen forurensning, minimalt med industrielt fiske og ingen bygninger annet enn noen enkle resorter.

Pom Pom har klart å holde seg unna rampelyset til tross for sin naturlige skjønnhet, noe som gjør det til et utmerket reisemål for de som ønsker en rolig ferie på en uberørt liten øy.

Pom Pom

 

10. Baros Island, Maldivene

Denne lille koralløya ligger i det indiske hav og sies å være den mest romantiske øya i Maldivene. Hele øya er et resort, så det er ingenting som ikke er tilgjengelig her.

Ønsker du privatliv, kan du bestille en av de «bortgjemte» vann-villaene, og mange av dem har sitt eget private basseng. Gjestene har muligheten til å nyte ulike spabehandlinger, inkludert Ayurveda massasje og shirodhara kroppsbehandlinger eller mer tradisjonell pedikyr, manikyr og massasje.

Gjestene kan være med på gratis yoga ved bassenget eller bestille en personlig undervannsutflukt på en av de 30 dykkesteder som forøvrig er i verdensklasse. Hele stedet og aktivitetene er spesielt designet og tilrettelagt for å gi deg et eksklusivt og stressfritt eventyr.

Baros Island

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar