Malaysia Reise med barn Reisetips Singapore Thailand

Familieferie til Asia for første gang?

Har du lyst til å ta med hele familien på Asiaferie, men er usikker og tenker at det er litt skummelt? Vi har samlet noen erfaringer og tanker rundt familieferie til Asia som vi håper vil gjøre det lettere for deg å bestemme deg for å reise.

Familieferie til Asia for første gang? 6. mai 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Familieferie til Asia for første gang?
Del dette:

Familieferie i Asia

Først og fremst, Asiaferie er for absolutt alle som vil oppleve mangfoldet, kulturene, maten og alle de unike opplevelsene og spennende menneskene som du garantert vil møte.

Vi vil gjerne at de som ikke har reist i Asia tidligere, skal få noen gode ideer og positive tanker som gjør at de hopper i det og reiser til Asia i stedet for å tråkke i de samme gamle ferievanene.

Det aller enkleste er å ta utgangspunkt i Sørøst-Asia og noen av de velkjente og veldokumenterte landene, slik som Thailand, Malaysia og Singapore. Det er flere land som kan legges til denne listen, men disse 3 landene er enkle å reise til, rimelige, ukompliserte og det er forholdsvis god infrastruktur og trygt å dra med barn.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bangkok er en fantastisk opplevelseBangkok er en fantastik by med mange spennende opplevelser

Hvor bør du reise?

Som sagt, alle disse tre landene er absolutt gode utgangspunkt for deg som skal til Asia for første gang. Det som er verdt å merke seg er at Singapore nok vil oppfattes som en typisk by-destinasjon selv om det er plenty med natur og muligheter for sol og bad.

Thailand er typisk sol og bade-destinasjon, men har et rikt mangfold av opplevelser og variasjoner som fjell, jungel, by og ikke minst kulturopplevelser.

Malaysia er også en fantastisk blanding av sol og bad og muligheter for unike opplevelser i en storby som Kuala Lumpur.

Tre i en – fordi du kan

Mulighetene er også gode for å kombinere disse destinasjonene ved å eksempelvis fly til Bangkok, så reise med taxi eller minibuss nedover kysten mot grensen til Malaysia. Etter årstid, velger du enten øst- eller vestkysten nedover i Malaysia, og målet er å ende opp i Singapore. Derfra flyr du hjem igjen til Norge.

Fra Bangkok til Singapore

Hvordan legge opp en slik tur?

Man kan legge inn flere stopp og så mange overnattinger man ønsker. Det er enkelt, billig og det er stort sett alltid mulig å finne overnatting uten å forhåndsbestille. Dette er som regel rimeligere også.

I Thailand og Malaysia er det regntid på østkysten fra midten av oktober til slutten av mars. På vestkysten er de usikre periodene fra Mai til Oktober. Det skal være sagt at vi har reist mye både på østkysten og vestkysten i regntiden, og har opplevd helt nydelige forhold.

Det er enkelt å å legge noen avstikkere ut til øyer som Koh Samui, Koh phangan og Koh Tao (østkysten) eller Koh Chang, Phuket eller Koh Lanta (på vestkysten). Fergene tar kun et par timer fra fastlandet, og du har anledning til å suge inn noen dager med øy-liv og nydelig bading og snorkling.

Koh Lanta på Koh LantaKoh Lanta er en fantastisk perle

Det er enkelt å krysse grensen mellom Thailand og Malaysia, og som hovedregel er hovedveiene i god stand, og transportalternativene er mange og varierte.

I Malaysia Er det mange spennende muligheter for øy-turer, jungelturer, fjellturer og spennende by-besøk på veien sørover mot Singapore.

Få vet at verdens eldste regnskog ligger i Malaysia, og er veldig tilgjengelig om du ønsker å oppleve dette på nært hold. Det er flere overnattingsalternativer, og det er også mulig å gå på fotturer, leie elvekano (med guide) og ta turen oppover elven i akkurat like frodig omgivelser som du garantert har sett på National Geographic Channel. Det er et rikt dyre- og planteliv som er spennende for både store og små.

Kuala Lumpur - en av våre favoritter

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Vi anbefaler alle å legge noen dager til Kuala Lumpur, som er en av våre favorittbyer i Sørøst-Asia.

Les mer om hva du kan gjøre i Kuala Lumpur her:
36 timer i Kula Lumpur
11 skjulte skatter i Kuala Lumpur
Kula Lumpur må oppleves

Veien fra Kuala Lumpur til Singapore er veldig bra, og det tar ikke mange timene før du kan krysse grensen til Singapore. Om du ønsker å krysse grenseovergangen i helger og helligdager, kan det være ekstremt mye kø, og det er ikke uvanlig å bruke 3-4 timer på de 2 kilometerene som utgjør grenseovergangen. På hverdager er dette mye raskere, men regn med 40-60 minutter.

Woodland er grenseovergangen mellom Singapore og MalaysiaGrenseovergangen fra Malaysia til Singapore kan være en tolmodighetsprøve

I Singapore kan du skjemme deg bort med litt luksus. Om du vil gjøre litt ekstra stas på deg og familien, så booker du deg inn på spektakulære Marina Bay Sands hotell for noen netter. Det er fantastisk shopping i Singapore, men det vi er mest glad i er all den gode maten og de fantastiske matopplevelsene!

Visste du at den eneste gaterestauranten i verden som har en stjerne i Guide Michelin, ligger i Singapore?

Du kan enkelt bruke 4-5 dager i Singapore, og når tiden er inne, flyr du fra Singapore tilbake til Norge.

Les mer om Singapore her

Jeg vil bare reise til ett av landene først

Alle tre landene hver for seg er gode destinasjoner for din første Asiaferie, men Thailand har vært et yndet reisemål i mange år, det er enkelt og rimelig å reise til. Thailand er også et veldig rimelig ferieland, så om du skal plukke ut ett av disse landene som ditt første reisemål, start i Thailand.

Ta med familien til Railey BeachRiley Beach

Om du er ute i litt god tid finner du alltid rimelige flybilletter, du kan til og med fly direkte til Bangkok fra Gardermoen. Det er massevis med både rimelige og gode overnattingsmuligheter, og maten er alltid fantastisk god.

En annen fordel er at det kommer mange tuister til Thailand hvert år, noe som gjør at Thailand har masse erfaring med å tilrettelegge, skape aktiviteter og gjøre det enkelt for deg som kommer som førstereis.

Dra, bare dra

Uansett om du velger å ta til deg noen av våre tanker eller ikke, anbefaler vi alle å pakke kofferten (eller ryggsekken) og dra! Du vil svært sjelden bli skuffet, og uansett vil du komme hjem med ekstremt mange gode minner, opplevelser og erfaringer som forhåpentligvis smitter deg med reisefeber. Da er det kun litt planlegging som skal til, før du er avgårde igjen.

Husk å lese vår vaksineguide!

God tur fra oss i Asiaferie 🙂

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar