Land Thailand

9 ukjente perler i Thailand

Når man hører om Thailand-ferie tenker man for på hvite strender, krystallklart vann og fullmånefester. Om du er interessert i å unngå de store folkemassene og turistfellene kan du trygt lese videre!

9 ukjente perler i Thailand 9. desember 2022Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Når man reiser til de store og kjente turistmålene betyr det ofte å bo på de beste resortene nær eller i de største byene.  Husk bare at Thailand er så mye mer enn Bangkok, Pattaya og de andre stedene som får mye plass i turistbrosjyrer. Her har vi laget en sammenstilling av noen av Thailands ukjente perler og  lokalsamfunnene som omgir disse. Dette kan gjøre din neste Thailandtur til en helt unik opplevelse!

Her følger 9 ukjente perler i Thailand som er verdt et besøk:

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sangkhlaburi

Sangkhlaburi er sjarmerende og rustikt som du ikke vil finne andre steder i Thailand. Med sjarmerende trehytter og svært vennlige lokalbefolkning har denne spennende provinsen mye å tilby.

Første stopp på listen må være den berømte trebroen som forbinder de to delene av byen. Herfra er alt innen noen få kilometers avstand – det være seg ruinene av det gamle tempelet som er halvt nedsenket i vann eller hva med å oppleve naust og kajakkpadling langs det rolige vannet.

Å besøke den berømte trebroen om morgenen gir deg en episk utsikt over landskapet. Utsikten er dekket av en tykk tåke som oppsluker hele byen! Mange minoriteter, inkludert burmesere, er bosatt i regionen.

 

Nan

Om Sangkhlaburis morgentåke er et vakkert syn, vil den spektakulære morgentåken som dekker fjellene i Nan, garantert ta pusten fra deg. Dette er en liten by i den mindre kjente dalen ved Nan-elven, denne vakre beliggenheten er det perfekte tilfluktsstedet fra folkemengder og turister du finner i de mer utviklede områdene i Thailand.

Dette er også hjemmeområdet til fjellstammer som Karen. I Nan finner du ikke mindre enn 7 nasjonalparker og en hel rekke med vakre fossefall! Det er ekstremt mye å utforske her. En rusletur på en av de mange stiene eller de lokale vandrerutene, vil gi deg enkle men svært vakre naturopplevelser.

 

Sam Phan Bok

Populært kalt «Grand Canyon of Siam», Sam Phan Bok er Mekong-dalens største steinerosjon eller sagt på en annen måte, der en elv gjennom tusenvis av år har skåret seg ned i terrenget og etterlatt seg stupbratte fjellsider ned mot elveleiet. Dette er en sammenhengende steinerosjon med  nærmere 3000 hull. Sam Phan Bok er spektakulært og et must om du er glad i naturopplevelser.

The Emerald Pool ligger ikke langt unna, og er et av stedene du bør få med deg. Her skimrer det i alle tenkelige og utenkelige grønnfarger. Området er ekstremt frodig og du bør planlegge en overnatting her når du først er i området.

 

Koh Kret

Koh Kret, eller «keramikkøya» som den kalles av de lokale, er en fascinerende liten menneskeskapt øy nær Bangkok. Grunnet bygging av en kanal og flytting av landmasser i 1722, ble denne øya skapt. Det gikk ikke lang tid før de første menneskene bosatte seg her. Lokalbefolkningen er hovedsakelig ‘mon’ etnisitet. Denne byen er kjent for sitt vakre, men svært porøse keramikk som har gitt øya kallenavnet sitt.

Vi anbefaler en halv- eller heldagstur. Noe du kan få med deg her er helgemarkedet, øyas utkanter og de såkalte keramikkrutene. Det travle helgemarkedet er også åpent på hverdager og er perfekt for de som ønsker en fredelig og rolig shoppingopplevelse. Rundt det sentrale området ligger små landsbyer som er et flotte steder å slappe av mellom de litt mere turistifiserte stedene.

 

Koh Mook

Den perfekte pardis-bukten må være de du finner på Koh Mook. Her er det rimelig og avslappende atmosfære, og det beste er nok at dette er noe av det mest avsidesliggende du finner på Trang-øyene. Å ha en hel strand for seg selv er ikke uvanlig i på Koh Mook. Det er fascinerende med det langgrunne vannet som lar deg få helt nye slags naturopplevelser, uten å bli våt på shortsen.

Et av høydepunktet på Koh Mook er Emerald Cave. Dette er et mørkt synkehull, men nede i hullet og på utsiden mot havet skjuler det seg en fantastisk sandstrand. Blir du sulten etter en svømmetur kan du alltid dra til Miss Island Bakery – et deilig og sukkersøtt fransk bakeri. Hvis du vil ha noe litt mer mettende kan du besøk Sugar’s for å få et nydelig måltid servert av vennlige servitører.

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Mon Cham

Mon Cham er et pittoresk bondesamfunn med irr-grønne terrasser hvor de dyrker forskjellige urter og grønnsaker. Stedet ligger ikke så langt fra Chiang Mai. Vi anbefaler at du tar deg tiden til å gå opp til det berømte utsiktspunktet «Mon Long» for å se de omkringliggende fjellene.

Bøndene her dyrker urter som timian, mynte, rosmarin og kamille. De dyrker også artisjokk, plommer, jordbær og den deilige Doi Kham. Å smake på de friske fruktene og grønnsakene som dyrkes i disse vakre omgivelsene er en flott og autentisk opplevelse.

 

Lamphun

Lamphun er en søvnig skygge og et motstykke til den travle Chiang Mai. Dette er det perfekte kulturelle stoppestedet når du besøker Chiang Mai. Det er en av Thailands eldste bosetninger og inneholder flere historiske artefakter.

Lamphun er blant annet kjent for sine Longan-desserter og ikke minst de silkevevde blomstene som selges som suvenirer. Du kan også ta deg en båttur over Ping-elven eller vandre rundt i de mange templene og arkeologiske underverkene du finner i området.

 

Phetchaburi

Phetchaburi har alt – templer, artifakter, palasser, strender og til og med søte små butikker! Den eneste tingen den ikke har er store folkemengder. Her kan du stille og rolig rusle rundt i gatene og utforske alt uten å forholde deg til stress og jag fra hopetall av turister.

Med severdigheter som Khao loung-grottene og det kongelige palasset-Khao Wang, er dette er et eventyrparadis. Her finner du huler som huser utrolig mange Buddha-statuer, midt blant stalaktittene. Du finner også en hule med et 300 år gamle tre i midten.

Klikk på lenken for å se flere spennende ting du kan oppleve i Phetchaburi.

 

Nakhon Ratchasima

Det er nok av severdigheter i den største byen i Isaan-regionen. Denne byen fanger kaoset i Thailand, MEN uten turistene. Her finner du et museum, nasjonalpark, fotballklubb og et stort keramikksenter.

Byen har også en rekke markeder som Mae Kim Heng Market, Night Bazaar og Klang Plaza. Det å spise godt og rimelig er ikke vanskelig i Nakhon Ratchasima. Det er også rikelig med billig overnatting tilgjengelig.

 

Umphang

Umphang er en av de vakreste elvebyene i Thailand, og kan bare nås via den «svingete himmelveien». Her finner du blant annet den største fossen i Thailand – Tee Lor Su. Umphang er kun en kort tur unna en rekke spennende landsbyer med gamle fjellstammer.

Du vil bli overrasket over å finne varme kilder her også. Dette er et paradis for deg som liker å padle kajakk. Du finner grotter, fantastiske fotturer og kan svømme rundt i fantastiske omgivelser. Det er nok å gjøre i denne lille landsbyen.

Disse ni stedene representerer noe av det beste du kan oppleve i Thailand, utenfor den vanlige turistløypa og vil gi deg en opplevelse av den autentiske kulturen i Thailand.

God tur!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar