Malaysia

Kuala Lumpur må oppleves

Kuala Lumpur må oppleves 29. mars 2016

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia
Del dette:

Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia, og den største byen i landet. Hit reiser man dersom man vil oppleve mangfoldet og den det sydende storbylivet kun Asia kan tilby.

Byen er en gedigen smeltedigel, på lik linje med Los Angeles, og her ligger både kirker, templer og synagoger ved siden av hverandre. En annen interessant ting er at det bor flere kinesere enn malayer i Kuala Lumpur.

Det er tettpakket med severdighetene også for deg som setter pris på historie og kultur, så Kuala Lumpur vil gi deg en opplevelse for livet.

Opplevelser og shopping

Kuala Lumpur, eller KL som de lokale sier, har de seneste årene blitt mer og mer populært som reisemål blant nordmenn. Her er det nok av opplevelser, enten du foretrekker å være tradisjonell turist på sightseeing, en litt utfordrende oppdagelsesreisende, bare elsker shopping eller vil nyte bading og strandlivet.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuala Lumpur er kåret til verdens fjerde beste by å shoppe i, og det florerer av kjente butikkjeder her, i trivelige omgivelser. Tips for shoppere, start med å besøke Berjaya Time Square og KLCC.

Suria KLCC
Suria KLCC er kjøpesenteret som ligger under tvillingtårnene

Om du shopper på KLCC må du naturligvis ta turen opp i de berømte tvillingtårnene som ligger over kjøpesenteret i hjertet av byen. Med sine 452 meter over bakken – og 88 etasjer – vil du garantert kjenne på dragsuget i magen når du spaserer på gangbroen som binder de to byggene sammen i 88 etage.

Petronas twin towers
Petronas twin towers

KL har et stort antall museer, hvor du finner alt fra nasjonal-skatter til glemte kulturer.

Et must er å besøke Central Markedet i Kuala Lumpur. Det ligger kun et par kilometer utenfor sentrumskjernen, og har helt siden 1888 vært et knutepunkt for handel. Her får du kjøpt autentiske, malaysiske suvenirer, og mange håndlagde produkter – både klær, sko, vesker, krukker og lignende.

Central Market Kuala Lumpur
Central Market i Kuala Lumpur

KL er også en spennende by for familier på tur. Nær sentrum finner man en fantastisk fuglepark, der man kan se og oppleve over 3000 fugler. Like i nærheten ligger både det malaysiske politi-museet og det malaysiske romfarts-museet. Du vil heller ikke gå glipp av det berømte Aquaria KLCC som er et gigantisk akvarium, hvor du kan bevege deg i glass-tuneller mellom haier og skilpadder og over 5000 andre havdyr.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Sol og bading

Frister det med sol og bad er det enkelt og komme seg fra KL til kysten og gjerne ut til en av de mange øyene som ligger i umiddelbar nærhet til kysten.

Her finner du de beste strendene, og det krystallklare vannet som gjør Malaysia så magisk. Et enkelt reisemål for mange er Langkawi, som kun ligger en kort flytur unna KL. Langkawi er en øygruppe bestående av 99 små og mellomstore øyer. Dette er stedet for strandliv og utflukter i vakker natur.

St. Regis på Langkawi
Berømte St. Regis på Langkawi

Kinesisk påvirkning

Som vi har nevnt tidligere er omtrent halvparten av innbyggerne i Kuala Lumpur kinesere. Det betyr at man som turist i KL kan få en god smak av Kina i tillegg! Flere bydeler er preget av kinesisk arkitektur og kulturen, og jeg anbefaler et besøk den berømte Petaling Street. Dette er «Chinatown» i Kuala Lumpur-stil, og her kan du både shoppe og spise på kinesisk vis.

China Town Kuala Lumpur
China Town i Kuala Lumpur

Moderne by i vekst

KL er en svært moderne storby, og befolkningseksten har økt betraktelig de seneste årene. Malaysia er et land i vekst, noe som gjenspeiler seg i alle de utenlandske selskapene som gjerne vil investere i landet.

Jeg anbefaler alle som reiser til Kuala Lumpur å ta seg god tid til å nyte denne spennende byen.

God reise!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia