Reise med barn Reisetips Thailand

Se de 10 mest fantastiske strendene i Thailand

Det må bli i tilfeldig rekkefølge. Det er stor nok utfordring å begrense seg til bare 10 strender

Se de 10 mest fantastiske strendene i Thailand 25. mars 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Thailand er et land rikt på kultur, med så mange utrolige severdigheter og så fantastisk vakker natur. Så mye at man ikke tenker over at man er rett i nærheten av verdens vakreste og flotteste strender nær sagt hvor man enn er. 

Skal vi lage en oversikt over de beste strendene må det bli i tilfeldig rekkefølge, for det er så langt forbi hva vi nordboere er vant med uansett. Det er hundrevis av steder du aldri har sett maken til, selv om du har vært både på Brennviksanden i Nordland eller Dueodde på Bornholm, for å tenke mer på de beste strendene i våre egne nærområder. Uansett blir ord fattige og sammenligninger nær sagt umulige, for….

Thailand er i en helt annen liga:

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

1: Railay Beach

En av Krabi’s vakreste strender, og det sier ikke lite. Railay Beach er kanskje den mest Instagram-vennlige stranden i verden. Med det krystallblå vannet i Andamanhavet på den ene siden og de dramatiske, grønne klippene på den andre siden, kan dette stedet nesten ikke beskrives med ord.

Railay Beach

Stranden blir ekstra eksotisk ved at den kun kan nåes med båt. Det er også noe av grunnen til at det er så rolig og avslappet her. Og utsikten er bare utrolig. De rare lokale båtene på havet, fugleskrikene som fyller luften, og apene som svinger seg gjennom det tette løvet, på trærne som klamrer seg fast til klippene rundt.

2: Kata Beach

Selv om den er en av Phuket’s mest populære strender, byr Kata på et mer avslappende alternativ til kjaset og maset inne i Patong. Her finner du egentlig to strender; Kata Yai og Kata Noi …omtrent ti minutters spasertur fra hverandre.

Kata Beach

Begge er omgitt av gode tjenestetilbud og gir gode valgmuligheter når det gjelder å nippe til en kald drink, få en herlig massasje eller bare nyte sola fra en strandseng. Alt er rett på stranden ettersom spesielt Kata Noi «flyter i ett» med med Club-hotellet og flere private Beach Resorts.

Kata Noi Beach
Tjenestetilbudet er overveldende på Kata Noi


3: Maya Bay

Det er nesten litt synd at denne perlen av et sted ble gjort verdenskjent i filmen «The Beach». Litt for mange besøkende flokker til denne ellers så bortgjemte bukta for å gå i Leonardo Di Caprio’s fotspor. Masseturismen har definitivt satt sitt preg på stedet, men det forandrer ikke det faktum at stranden fortsatt er helt fantastisk.

maya bay
Dette er sånn vi forestiler oss Maya Bay …men da må du komme tidlig og i lavsesong!

Den myke, hvite sanden som fyller den svakt buede bukten møter friskt og glitrende klart vann. Og så er det jungel-vegetasjonen i bakgrunnen som gir den hest spesielle visuelle magien. Stranden har i perioder vært stengt for publikum, men det går fortsatt å komme seg dit. Klarer du det nå, slipper du kanskje å gå i kø også.

Maya Bay er ikke på langt nær så idyllisk når masseturismen kommer fossende inn.

4: Morakot Cave

Dette stedet, også kalt Emerald Cave, er helt spesielt. Den fantastiske Morakot-hulen er kun tilgjengelig fra sjøen. Klart og stille vann gir hint om en liten åpning i de grønnkledde, dramatiske klippene på øya Trang’s Koh Muk. Svøm gjennom denne åpningen, akkompagnert av den helt utrolige lydene fra bølgene som treffer utenfor.

Morakot Cave
Avsidesliggende …men godt kjent!

Svøm rett inn i det fullkomne og absolutte mørke, for så å komme fram til en liten, men helt utrolig lagune. Høye, ugjestmilde knauser omkranser en bue av kritthvit sand, som igjen rammer inn vann …farget i det dypeste smaragdgrønne gjenskinn fra en skyfri himmel.

svømme i Morakot Cave
Det går organiserte turer hit, men svøm gjennom alene og med så lite lys som mulig. Det er halve opplevelsen.

5: Nai Harn Beach

Selv om Nai Harn Beach lett blir overfylt med folk, er den fortsatt en av de mest populære strendene i Thailand. Når man ser solen gå ned her er det ikke så rart å forstå at folk elsker dette stedet. Vi er i Phuket, og denne stranden er også kjent for krystallklart vann, hvit sand og bølger som ikke er drar deg med ut når du svømmer. Det siste er ikke helt sant, for i lavsesongen (Mai til Oktober) har man opplevd noen stygge understrømmer her.

Nai Harn Beach

Stranden er allikevel populær gjennom hele året, og ikke uten grunn. Her er solen rik og vinden mild, noe som gjør den like fantastisk året rundt. Et godt utbud av restauranter og lokale spisesteder gjør det fullt mulig å holde ut en hel dag på denne stranden. En rekke kjente feriesteder som Navatara Phuket Resort, The Nai Harn og Sunsuri Phuket ligger bare en kort spasertur unna.

Som sagt; Kom tidlig. Det er ofte mye mer folk enn det her.

6: Haad Rin Beach

Haad Rin-stranden er den aller mest populære stranden av de nesten 30 badestedene på den lille øya Ko Phangan. Den lange stranden med kritthvit sand og asurblått hav omgitt av kokospalmer og dramatiske klipper, gjør dette stedet svært Instagram-vennlig. Miljøet på Haad Rin er generelt svært aktivt. Her får du lett være med på spontane volleyballturneringer og annen strandsport. Her er det ikke bare slappfisker i solseng. Folk svømmer, leker og koser seg, og unge feriegjester driver vannsport som vannscooter og kajakkpadling.

haad rin beach koh phangan
Ligg unna fullmåne-nettene, så kan du ha en rolig stund på denne stranden.

Vil du bli en ekstra natt, kryr det av overnattingsmuligheter. Tilbudet varierer fra private villaer på Anantara Rasananda Koh Phangan Villas til all-inclusive resorts som Santhiya Koh Phangan Resort & Spa. Det er til og med flere gode herberger rett ved stranden, hvis du er på et strammere budsjett. Vil du oppleve den fantastiske solnedgangen i ro og mak, er det lurt å ikke komme de nettene hvor det ikke er såkalte månedlige «fullmåne-events». Da er området ganske overfylt med party-ungdom.

full moon beach haad rin
Både stranden og øya kjennes igjen på et ungt publikum.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


 

7: Taling Ngam

Taling Ngam på Koh Samui har fantastisk utsikt over de små grønne øyene, som sprer seg utover det blå-blå havet som danner den nydelige Angthong Marine National Park. Skjult av den dyrerike jungelvegetasjon har denne spektakulære sandstranden en lun bris og en helt og absolutt avslappet atmosfære. Dette er også kanskje det aller beste stedet for å se en spektakulær solnedgang.

Taling Ngam
Blåere og stillere kveld finnes ikke!

Det er et par billige bungalow-alternativer, hvis du vil overnatte …og en sjømatrestaurant her, som du ikke må gå glipp av. Stedet ligger 20-30 minutters kjøretur fra Nathon, som er nærmeste by av betydning og nesten en time unna Chaweng. Litt avsidesliggende med andre ord, men hvis du er ute etter et avslappende sted, er Taling Ngam vanskelig å slå. Nå er det dessverre slik at området er blitt et populært boligområde, så vi opplever at en større og større del av strandlinjen privatiseres. Besøk stedet mens du kan..

Taling Ngam beach

 

8: Kantiang Beach

Dette er en heller bortgjemt strand på øya Koh Lanta i Krabi-provinsen. Kantiang Beach ligger midt inne i Mu Koh Lanta nasjonalpark. Her møter dyp turkist hav gyldne sandkorn …og et gammelt fyr stirrer ned på deg oppe fra klippene.

Kantiang Beach
Her kan du faktisk oppleve å være helt alene

Selv om det er et heller sjeldent syn sjeldent, kan du til og med oppleve å se aper som går langs stranden! Denne stranden er så langt fra overfylt masseturisme som det er mulig å komme, og det er ikke uvanlig å finne bare en håndfull andre soltilbedere her …uansett tid på dagen.

 

9: Haad Puk Tian

Haad Puk Tian er den gylne stranden i Phetchaburi-provinsen, og har noen helt fantastiske gylne sanddyner spredt rundt det mest intense blågrønne hav. Utsikten er helt ubegripelig nydelig, og de store statuene som pryder vannkanten, gir en mystisk og nesten overnaturlig stemning.

Figurene er fra ett av Thailands mest berømte episke dikt; Phra Apia Mani, der de sitter og står langs sandbankene, ute i vannet og på de omkringliggende skjærene. Det er få eller ingen organiserte turer hit, men nettet er full av opplevelser og beretninger fra folk som har ordnet seg med privat transport …og kan fortelle om en opplevelse helt utenom det vanlige.

Stranden er stort sett befolket av lokale, og det er få eller ingen badende.

10: Patong Beach

I den helt andre enden av skalaen, finner vi Patong Beach …også kjent som Thailands mest folksomme strand. Her er det snakk om å se og bli sett. Med en bred kystlinje, myk hvit sand, rolig varmt vann, og et utall (mer enn 680) hoteller, restauranter og shopping innen gangavstand, er det helt umulig å kjede deg her. Flere av vannparker er også i rimelig umiddelbar nærhet, dersom ungene blir umulige.

Patong Beach

Det pulserende nattelivet tiltrekker seg et realt party-publikum på kveldene, og alskens motordrevne strandleker holder lydnivået oppe også på dagtid. For deg som leter etter fred og ro, vil kanskje ett av de andre stedene i denne artikkelen være å foretrekke. Patong Beach er ikke et idyllisk øyparadis for reisende som ønsker å lade opp batteriene.

patong

Selv om Patong er et yrende folkehav, er det også veldig sosialt her. Hvis du leter etter å treffe folk, finne action og moro blant Thailands aller beste strender, finner du garantert alt sammen akkurat her.

ferie på patong beach

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar