Reisetips Thailand

10 ting du må oppleve i Bangkok

10 ting du må oppleve i Bangkok 27. november 2017Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Bangkok er en vakker og travel by
Del dette:

Det er bokstavelig talt tusenvis av attraksjoner i Bangkok, her er 10 gode forslag til ting å gjøre

Du kan gjerne fylle flere uker i denne travle byen og fortsatt ikke få med deg alt! Hovedstaden i Thailand har noe for enhver smak, templene, markeder og kjøpesentre, museer, palasser og selvsagt vakker arkitektur. Så hvis du lurer på hva du skal gjøre i Bangkok, så kan du lese vår topp-10 liste her.

10. Sea Life Bangkok

Sea Life Bangkok

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Et av de største akvariene i Sørøst-Asia, er SEA LIFE Bangkok (tidligere kjent som Ocean World). Dette er en kjærkommen pause fra varmen og folkemengdene du finner på mange av Bangkoks utendørs attraksjoner.

Om du reiser med barn, bør dette være på listen over steder å besøke. Vurder å oppgradere inngangsbilletten din til en tur med glassbunn-båten som går gjennom haitanken. Dette er det nærmeste mange av oss noen gang kommer til en hai!

Den oppgraderte billetten inkluderer også 5D-kinoen og et souvenir-foto. Det er ogsåmulig å få en kombinert billett til akvariet og Madam Tussauds.

Akvariet inkluderer en undersjøisk tunnel, og det finnes utallige forskjellige arter av fisk og annet marineliv her, blant annet blekksprut, sjøhester og skilpadder, og de alltid underholdende pingvinene. Dette er en av de populære attraksjonene i Bangkok.

9. Bangkok National Museum

Bangkok National Museum

I Bangkok, finner du utallige museer av forskjellige størrelser og forskjellige emner spredt over hele byen, men hvis du vil ha en oversikt over thailandsk kunst og historie, bør du besøke Bangkok National Museum.

Dette er det største museet i Sørøst-Asia, så du bør kunne bruke flere timer når du skal dit. En god ide kan være å sette av en halv dag.

Fra paviljongen rett ved inngangen er det noen flotte utstillinger som begynner å oppsummere landets historie. Resten av museet ligger over mange bygninger, med variert innhold. Deler av museet nylig pusset opp, mens andre deler er noe slitent. Uansett gir et besøk på museet en god innsikt og forståelse for lokal historie og kultur.

8. Khao San Road

Khao San Road i Bangkok

Dette er bare en kort gate, men Khao San Road er trolig den mest kjente gaten i hele Bangkok. Dette er kjent som Backpackers Paradise, men er absolutt verdt et besøk og står høyt på listen over ting å oppleve i Bangkok.

Dette kan nok av mange oppfattes som er turistfelle, men er likevel en fantastisk måte å tilbringe en kveld i Bangkok. Dette er også stedet for deg som ønsker super-billig overnatting på de mange backpacker stedene. Herfra går også mange av de daglige bussene fra Bangkok til resten av Thailand. På Khao San Road finner du gode tilbud på alt du ikke trenger pluss mye mer. Piratkopier av alt mulig, fotmassasje, brukskunst, suvenirer og masse mer.

7. Chao Phraya River

Chao Phraya River i Bangkok

Chao Phraya-elven slynger seg gjennom hjertet av Bangkok og utgjør en viktig del av denne travle metropolen. En tur på elven gir en deilig pause fra folkemengdene og varmen.

Elveturer er en av de mest populære tingene turister gjør i Bangkok. Elvebåter og ferger piler frem og tilbake mellom hoteller og kjente landemerker, og selv en kort overfart fra den ene bredden til den andre er en flott opplevelse. Når du skal ta en tur på Chao Phraya-elven, kan du enten ta et elvecruise eller du kan leie en båt og dra på dit du vil i eget tempo.

Longtail-båter kan leies flere steder langs elven, og prisen inkluderer selvsagt en en båtfører. En av de absolutte beste opplevelsene er en tur i kanalane, be ham om å dra dit.

6. Lumpini Park

Lumpini Park Bangkok

Lumpini Park er Bangkoks svar på Central Park i New York! Det er den største offentlige parken i byen og et av de få stedene rundt sentrum som du finner åpne og grønne omgivelser.

Like ved Central Park er det en rekke ting å se og gjøre, og etter et par dager i Bangkok, er Lumpini Park virkelig en oase av ro.

Parken ble anlagt på 1920-tallet på kongelig eiendom, og da var dette faktisk i utkanten av byen. I dag har parken nærmest blitt svelget av byen, og ligger midt i hjertet av sentrum, noe som gjør dette til et enkelt sted å komme seg til.

Du kan leie båter og padle rundt på den kunstige innsjøen, og deretter spasere på de 2,5 kilometer lange stiene, som er en populær aktivitet for lokale turgåere og joggere. Om morgenen våkner parken til liv når de lokale kommer til for å gjøre deres morgenøvelse. Du finner også boder der du kan kjøpe mat og drikke samt suvenirer.

5. Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market Bangkok

Shopping er alltid en populær aktivitet i Bangkok, både for turister og for lokalbefolkningen. Det finnes utallige markeder og kjøpesentre, men få opplevelser slår Chatuchak Weekend Market.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Dette er et kjempemarked og er en av de aller største attraksjonene i Bangkok. Det er ufattelige 15.000 forskjellige boder og rundt 200.000 besøkende hver dag! Som navnet tilsier er dette et helgemarked, åpent lørdag og søndag, men en del av markedet som heter Jatujak Plaza er åpen alle dager.

Det er ikke noe poeng i å prøve å liste opp alt det du får kjøpt på dette markedet, for her finner du ALT.. Selv om prisene i utkangspunktet er rimelige bør du selvfølgelig prute uansett – det er faktisk forventet at du gjør.

Skal du på markedet er det lurt å komme tidlig, da kan du slippe unna de værste folkemengdene, hvis du ikke plages av det så bruk god tid og gjerne en halv dag på å gå omkring, shoppe, og ikke minst nyte maten fra de mange food stalls som du finner på markedet.

4. Jim Thompson House

Jim Thompson House Bangkok

Jim Thompson House er en av de absolutt beste attraksjonene i Bangkok. Foruten en innsikt i livet til eieren Jim Thompson, får du også med deg spennende informasjon om Thailands tradisjonelle arkitektur og ikke minst om silke og kunst. Selv om du ikke vet hvem Jim Thompson var, er hus-museet utrolig interessant, og guidede turer er både informative og morsomme.

De frodige hagene ligner nærmest oaser sammenlignet med de travle gatene bare noen få meter unna. Den store fiskedammen er et flott sted å sitte og slappe av etter en travel dag i Bangkok.

Jim Thompson var en kjent amerikansk forretningsmann som etablerte et stort og vellykket firma som drev med Thaisilke. I løpet av 1950 og 60-tallet satte han sammen dette som var hjemmet hans, med bygningsmaterialer fra i alt seks forskjellige og antikke thailandske hus, og skapte det unike stedet som du kan besøke i dag.

Kombinasjonen av historisk thailandsk arkitektur blandet med Thompsons vestlige påvirkning gjør dette til et spennende sted, men kanskje mer spennende er mysteriet om hva som egentlig skjedde med Jim Thompson da han gikk seg bort og forsvant i jungelen i Malaysia i 1967.

Hvis du lurer på hva du skal gjøre etter lang og slitsom dag i Bangkok, anbefaler vi et besøk her!

3. Dusit Palace

Dusit Palace Bangkok

Dusit Palace var hovedboligen til kong Rama V selv om dette ikke var det offisielle kongepalasset.

Kongen fikk bygget dette vakre slottet mellom 1897 og 1901 som en mer praktisk bolig enn den offisielle kongeboligen som er Grand Palace.

Dette palasset er ganske annerledes enn den detaljerte arkitekturen og utsmykningen til Grand Palace, men likevel er det fortsatt blant de vakreste byggene i Bangkok. Hovedbygningen på Dusit Palace er Vimanmek Mansion. Arkitekturen er mer lik tradisjonell Thaistil, men det som gjør denne bygningen så spesiell er at det er kjent som det største golden teakwood-huset i verden.

Det er best å besøke dette stedet om morgenen før turbussene ankommer.

2. Wat Arun (Daggryets tempel)

Wat Arun Bangkok

En av de mest kjente landemerkene i Thailand, og det mest kjente tempelet i Bangkok, er Wat Arunis. Det fulle navnet på tempelet er Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan.

Det blir også ofte kalt Dawn Temple, og de høye gyldne tårnene er et spektakulært syn når som helst på dagen, men spesielt imponerende når solen ligger lavt over horisonten. Wat Arun ligger rett overfor Grand Palace ved elven Chao Phraya. Du kan lett ta en båt fra Sapphan Taksin til brygge 8. Derfra kan du ta en skyttelbåt for å komme deg over elven.

1. The Grand Palace

Grand Palace Bangkok

Det kalles The Grand Palace, men «grand» er ikke engang i nærheten av å beskrive hvor fantastisk og vakkert dette egentlig er.

Det er blant de aller mes besøkte turistattraksjonene i hele Thailand, og har spilt en viktig rolle i landets historie som offisiell bolig for kongene i Siam siden 1782.

Selv om dette ikke er den nåværende kongens offisielle bolig, det er fortsatt brukt for offisielle tilstelninger som statsbesøk og for kongelige seremonier gjennom hele året.

Å ta båt hit er nok den vakreste måten å komme seg til Grand Palace på, med en vakker oversikt over slottet fra vannet når du nærmer deg. Pass på at du har på deg klær som dekker bena, ellers må du leie klesplagg ved inngangen før du slippes inn. Her tilbys det gratis guidede turene og dette er den beste måten å få sett slottet på samtidig som du får mye spennende og interessant informasjon.

Klikk her for å bestille guidede turer og andre opplevelser i Bangkok

God tur !

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar