Land Reisetips

3 artige ting nordmenn bør vite om Asia som reisemål

Det er skrevet side opp og side ned om hva hvor og hvordan man skal reise i Asia. Denne artikkelen skal handle om hvorfor akkurat Asia er det perfekte reisemål.

3 artige ting nordmenn bør vite om Asia som reisemål 8. februar 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Asia er jo ikke ett sted. Sånn sett opptar denne verdensdelen relativt sett størst areal og omfatter nesten halvparten av verdens befolkning. Hva er det så som gjør Asia så fascinerende og fantastisk?

Dette er ikke en tradisjonell reiseguide. Det vi skal se på er de fellestrekk som gjør akkurat denne regionen så fantastisk rik, mangfoldig og rent ut utrolig.

Asiatisk mat

Asia har den mest rikholdige og varierte matkulturen av verdensdelene. Fra de milde runde rettene i kanton-regionen i Kina og kruttsterke Thailandske og indiske gryter. Vi kaller de Wok, men i bunn og grunn kan disse rettene sammenlignes med våre gryter. Derimot har en kultur tuftet på nøysomhet, fantasi, store havområder og en helt fundamental respekt for de gaver jorden gir skapt en smaks-eksplosjon vår mattradisjon aldri kan komme opp mot.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

I møte med Asiatisk gjestfrihet rådes du til å ta imot det du får servert. Asiater er uten unntak gjestfri og de deler det de har. Selv med enorme sosial forskjeller er mat alltid sett på som en gave alle har rett til. Man jobber hardt, og da må maten være sunn, næringsrik og smakfull. Om det skulle være en fisk, en plante eller et dyr du aldri har sett før; La smak, konsistens og lukt lede deg. Lukk øynene og nyt.

Visse du for eksempel at brorparten av indere er vegetarianere, eller at Koreas nydelig nasjonalrett kimchi først og fremst er fermentert kål?

Det asiatiske folket

Asia er smilets verdensdel. Folk viser glede fordi de er glad. Smilet er også måten man viser høflighet og ønsker velkommen på. For oss som ikke kan snakke høyt i heisen uten å bli beskyldt for å være full eller gal, er denne gleden og åpenheten litt rar. Det overhøflige mottakelsen gjør oss litt overrumplet og reservert. De fleste Asiater vet om dette, og finner det både sjarmerende og litt morsomt.

Bare ikke bli avvisende, kocky og breial. Den attityden kan du bruke på spanske kelnere på Kanariøyene. De veit å ta igjen med deg. Asiater nedverdiger seg ikke til å komme ned på ditt nivå. Forstå at gleden over å se deg er ektefølt og unik, og husk at de er minst like nysgjerrig på deg og din kultur som du er på dem. Asiatere flest er svært stolte av å jobbe innen serviceyrket.

Bilderesultat for asian food
Verdenskjent: Det asiatiske kjøkken er godt kjent for sine fantastiske retter. En tur til Asia er verdt maten alene

Asiatisk språk

De gamle koloniene er borte nå, men Asiatere er handelsfolk. De er innovatører og skapere. De har handlet med europeere i all sin tid.

Kineserne brakte oss kruttet og Engelskmennene lærte bort hvordan man skulle misbruke opium. Intet stolt bytte, og ikke helt historisk vanntett verifisert heller, men saken er at engelskmennene var tydeligst i handelen i tiden etter at portugisere, spanjoler og tyrkere hadde tråkket løypa.

Dette henger igjen, og med ditt utseende vil du ble tatt vel imot på engelsk. I India, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Korea og Pakistan vil du oppleve at de fleste faktisk snakker bedre engelsk enn deg, og at badminton, cricket og rugby er favorittsyslene til folk.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Er du så langt utenfor allfarvei at folk du møter ikke kan annet en det lokale språket, kan du være sikkert på å få et smil tilbake. Et høflig nikk og respektfull opptreden gjør deg velkommen i alle hjem.

Vær allikevel forsiktig med hva du sier til hvem og hvor. Flere har familie i Norge og når du minst klarte å passe kjeften din møtte du rette vedkommende.

En historie fra virkeligheten

Jeg har en venn som har vært mye på rundreise i Asia. Såpass mye at han har adoptert både hudfarge og klesstil når han er i sitt rette element. Han sitter på en uteservering på et gatehjørne i en liten by langt unna turiststrømmen og har funnet en lokal avis han sitter og kikker på.

På bordet ved siden av slår det seg ned et Norsk ektepar. Han forstår at mannen i forholdet er polititjenestemann i hjembyen i Norge. Høyt og tydelig forteller han til sin kone om en temmelig flau og sikkert ikke stolt historie fra tjenesten før ferien. Han ber henne høytidelig sverge at hun aldri må dele dette med noen. Det kunne få store følger.

De får servert sine drinker og begynner diskusjonen om hvor dagens middag bør inntas. Da senker Didrik avisen og sier høflig; – Da synes jeg dere skulle forsøke med blå fasade den nede i hovedgaten. De har en fantastisk Wok….

Maldivene er billigere enn du tror
Drømmeferie: For mange er Maldivene det mest eksklusive og fantastiske reisemålet i Asia. Mange tror det er ekstremt dyrt, men det er faktisk mye billigere enn du tror. Les hvor mye en ferie til Maldivene koster her

Reis, bare reis

Nordmenn som reiser til Asia er nærmest garantert minnerik ferie. Mat, folket og ikke minst omgivelsene er alt du ser etter i en fantastisk ferie enten det er familieferie, en romantisk reise eller kanskje du reiser alene for å finne deg selv.

Uansett; se på mulighetene og prisene hos vår samarbeidspartner Asiareiser. Her finner du reiser for alle budsjetter, ønsker og tidspunkt. Vi ønsker deg en god ferietur!

Om oss: Asiaferie gir deg inspirasjon, reisetips og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar