Reise med barn Thailand

Babymat i Thailand

Det er mye enklere enn du tror

Babymat i Thailand 13. november 2017Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Babymat i Thailand
Del dette:

Å reise med spedbarn til Thailand er både enkelt og trygt om du tar forhåndsregler, planlegger godt og holder deg unna jungelen og steder med stor fare for smitte av malaria og dengue. Babymat i Thailand er heller ikke så vanskelig som mange tror.

Babyvennlig mat

Babyvennlig mat var det vi var mest usikre på begge gangene vi reiste til Thailand over lengre tid med småbarn. Jeg har ikke fullammet noen av mine små, så vi var helt avhengige av annet påfyll i de små magene da vi skulle bruke to måneder av permisjonstiden på reise i varmen.

Både da vi reiste to måneder til Koh Lanta, Koh Lipe og Phuket og på vårt to-måneders opphold på Koh Tao hadde vi med oss en god del babymat hjemmefra for sikkerhets skyld.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

På vår første permisjonsreise kunne vi klart oss uten, da utvalget i butikkene på Koh Lanta var veldig godt og storebror slett ikke er kresen i matveien. På det lokale supermarkedet kjøpte vi både middagsglass, morsmelkerstatning og grøt – alt sammen med en god dose sukker i, slik thailenderne gjerne vil ha det.

Ta med stavmikser

Ferdiglaget babymat i Thailand er ganske dyrt og inneholder som sagt mye sukker, så vi foretrakk å lage mye av babymaten selv.

Mitt beste tips når det kommer til baby og mat på reise er enkelt – Ta med stavmikser!

Med medbrakt stavmikser er det en lek å lage deilig, sunn babymat i Thailand. Tilgangen på fersk frukt og grønnsaker er en drøm, og ønsker du å tilsette kjøtt eller fisk er det bare å smile pent og be om å få kjøpe en porsjon kokt eller stekt kjøtt/fisk på nærmeste restaurant. Bare pass på at alt er gjennomstekt eller kokt godt nok, for å unngå fremmede bakterier. Easy peasy.

 

Bananer i Thailand
Hjemmelaget fruktmos går ned på høykant i Thailand også

Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å få tak i middagsglass på små øyer! På Koh På Koh Tao, som er en ganske liten øy, klarte vi ikke å oppdrive middagsglass til lillesøster.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Morsmelkerstatning og grøtpulver derimot er mye enklere å få tak i, da dette selges på de fleste 7-eleven, og er det noe det fins mye av i Thailand så er det 7-eleven. Men om du har en kresen baby eller baby med allergi anbefaler jeg å ta med MME hjemmefra.

Lillesøster nektet å spise noe annet enn Hipp morsmelkerstatning, så det hadde vi bagen full av da vi reiste hjemmefra.

Huskelisten for babymat i Thailand er enkel:

1) Ta med stavmikser
2) Prøv masse spennende frukt og grønnsaker. Det er gøy med nye smaker – også for de små
3) Sørg for gjennomstekt kjøtt/godt kokt fisk for å unngå bakterier
4) Ta med MME hjemmefra om baby er kresen eller har allergi
5) Ta med noen middagsglass, smoothieposer og en pakke grøt (og eventuelt MME), så slipper du å stresse med å få tak i dette når jetlagen herjer.

God tur!

 

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar