Malaysia

Batu Caves utenfor Kuala Lumpur

Batu Caves er et kalksteinsfjell som har en rekke grotter og grottetempler. Batu Caves ligger i Gombak, en 20 minutters biltur fra sentrum av Kuala Lumpur, og er en av de mest populære Hindu-hellighetene utenfor India

Batu Caves utenfor Kuala Lumpur 19. mars 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Batu Caves utenfor Kuala Lumpur
Del dette:

Batu Caves

Grottene har sitt navn fra Sungu Batu (steinelven), som renner langs fjellet, og selve kalksteinsfjellet sies å være over 400 millioner år gamle.

Batu Caves ble for alvor kjent etter at kolonimakten England utforsket fjellet sammen med den amerikanske naturelskeren, William Hornaday i 1878.

Vakre utsmykninger i Batu Caves

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Slik startet det

Grottene ble omtalt som et hellig sted av en Indisk handelsmann, Thamboosamy Pillai. Han ble inspirert av det utrolig vakre inngangspartiet til hovedgrotten og bygget og dedikerte et tempel til Lord Murugan i grottene.

I 1890 bygget han den kjente statuen av Sri Murugan Swami i det som i dag heter tempelgrotten. Helt siden 1892 har man her feiret Thaipusam festivalen i månedsskifte januar/februar.

Trappene opp til tempelgrotten ble bygget i tre i 1920 og har senere blitt erstattet med betongtrapper.

Verdens høyeste

I tillegg til tempelgrottene finner man også en gallerigrotte og en museumsgrotte, begge er fulle av Hindu statuer og malerier.

Ved foten av trappene som leder opp til tempelgrottene finner man verdens høyeste statue av Lord Murugan, hele 42,7 meter høy.

Verdens største statue av Lord Murugan

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Fauna og flora

Det er også en rekke grotter som står helt urørte som inneholder et rikt og meget variert grotte fauna, slik som edderkopper og flaggermus. Det er også mange macaques-aper som holder til i og rundt grottene.

Man skal være oppmerksomme på apene da det ofte hender at de kan være aggresive, spesielt overfor barn. Dette kommer av at de er svært territoriale, og ønsker å beskytte sine områder.

Pilegrimsmål

Batu Caves er et pilegrimsmål under den årlige Thaipusam-festivalen. Da strømmer det hundretusenvis av mennesker til grottene for å delta.

Batu Caves er svært tilgjengelig og burde stå på listen over ting du skal se når du reiser til Kuala Lumpur. Det Kan være lurt å dra dit på hverdager for å slippe unna de store folkemengdene, men det vil bli en minnerik tur uansett.

Tempel inne i Batu Caves

Husk å dekke deg til

Kvinner må ha klær som dekker skuldrene og knærne før man får gå inn, og det leies ut sjal og saronger på stedet for en billig penge om du skulle ha glemt dette før du kommer.

God tur 🙂

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar