Land Thailand

Da er sommeren kommet til Thailand

Etter en heller kald start på året etter Thailandsk-målestokk, spås det nå rekordvarme og mye luftforurensning.

Da er sommeren kommet til Thailand 8. mars 2022Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Songkran
Del dette:

Som de fleste vet er Bangkok en av de varmeste byene i verden. Det har byen også levd opp til den siste uken.

Etter en heller kjølig start på året etter Thailand-standard, har Meterologisk institutt i Bangkok nå erklært at sommeren har kommet. De forventer at den skal vare til midten av mai måned.

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vindskifte

Sesongene skifter som en følge av endrede vindretninger i den nordlige delen av Thailand. Vinden skifter fra nordøst til sør. Forhåpentligvis blir denne sommeren noe kaldere en rekord-sommeren 2016, da Thailand opplevde den lengste hetebølgen på over 65 år.

 

Spesielt varmt i nord

Nord-Thailand kan forvente å få det spesielt varmt, med daglige makstemperaturer som vil kunne overstige 35°C. Med både esktremtemperaturer og luftforurensing som både innbyggere og turister må slite med, kommer det forhåpentligvis litt regn som vil fjerne noe av forurensningen og kjøle ned luften.

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Songkran

Uavhengig av varme og vær er en av tingene man kan se frem til den kommende Songkran Festivalen. Songkran markerer starten på det nye året i Thailand. Denne feiringen har dype røtter i gamle Thailandske tradisjoner, og er også en av de viktigste dagene i den Buddhistiske kalenderen. Songkran er også kjent som verdens våteste feiring.

Fra å være en feiring der formålet var å skulle kaste noen dråper med vann på andre, har dette utviklet seg til å bli en real vannkrig med bruk av bøtter og vannpistoler. Dette gjør den til verdens største vannkrig.

Dette er altså en super måte å kjøle seg ned på i varmen. Selv med Covid-restriksjoner på feiring og festivaler, ser det positivt ut for årets feiring. Det gjenstår likevel å se hvordan de daglige smittetallene utvikler seg før vi kan ta med bøtter og spann ut i gatene.

 

Klima i Thailand

Thailand har et tropisk klima, så slike hetebølger man nå forventer er ikke uvanlig. Det eneste det betyr i praktisk forstand, er nok at flere velger å bruke tid innendørs på et av de mange kjøpesentrene i Bangkok. Det vil sikkert også handles litt ekstra med «dry fit» klær for å være forberedt til hetebølgen.

Vi kommer sikkert også til å få en noe høyere strømregning de neste månedene, da aircondition kommer til å bli flittig brukt.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar