Indonesia Land Reisetips

De 5 beste naturopplevelsene på Bali

Strandliv og surfing er kanskje noe av det første man assosierer med Bali, men det finnes også en lang liste med andre aktiviteter for den som vil noe mer enn bare å være på stranda hver dag

De 5 beste naturopplevelsene på Bali 23. januar 2020Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Med regnskog, vulkaner, fosser, eksotisk dyreliv, rikt kulturelt liv og vakre risåkre er det ingen grunn til å kjede seg. Det er ingen tvil om at Bali har blitt et av de mest populære reisemålene de siste årene.

Les også: 10 steder i sørøst-asia du må oppleve før det er for sent

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Mount Batur

Å se soloppgangen fra toppen av en vulkan, må være en av de mest magiske måtene du kan starte dagen på. Det finnes flere vulkaner på Bali, men det er Mount Batur som er den mest aktive. Selv om den har regelmessige vulkanutbrudd, er det likevel denne vulkanen som er den mest besøkte.

Mount Batur, Bali

Det arrangeres guidede gåturer opp vulkanen før soloppgang, og det vanligste er å bli hentet på et gjestgiveri i Ubud. For å rekke opp i tide, bør man belage seg på å bli hentet i 02.30-tiden. Etter en times kjøretur er du fremme ved startpunktet.

Det er ikke bare soloppgangen som er grunnen til at du bør bestige vulkanen tidlig. Senere på dagen blir det for varmt. Det er nemlig et tydelig temperaturskille så snart sola er oppe. Mount Batur har en høyde på 1717 meter, og det krever at man er i nokså god form for å holde takt med gruppa på vei opp.

En velfortjent frokost nytes på toppen av vulkanen, med mindre de ville apekattene stjeler den mens du er opptatt med å ta bilder av den vakre utsikten. De er veldig raske og observerer lett hvem som ikke følger med. Været er selvfølgelig ikke like klart hver dag, men det kan også være en unik opplevelse å spise frokosten i de friske skyene som beveger seg forbi. På turen ned fra vulkanen går man som regel en annen sti enn på vei opp, med flotte omgivelser og utsikt over Batur-innsjøen.

 

2. Ubud Monkey Forest

Langhale-apene i Ubud Monkey Forest er like frekke som de på Mount Batur. Kanskje hakket frekkere. De vet hvem de skal rane og når. Det er derfor flere skilt i parken med råd mot å bli den uheldige. Så lenge du ikke havner i en matkrangel med apene, er denne skogen et fascinerende sted.

Ubud Monkey Forest, Bali

Med begrodde bruer og steinvegger ser det ut som et sted tatt ut av jungelboken. Apene er opptatt med å slenge seg og løpe rundt i disse flotte naturomgivelsene, men de er også veldig nysgjerrige på sine besøkende. De kan fort finne på å ta en selfie med kameraet ditt hvis du lar dem få tak i det. Synes man det blir litt for kaotisk inne i selve parken, er det mange aper å se både ved portene og langs gaten ved siden av parken.

 

3. Tibumana Waterfall

Bali har mange flotte fossefall spredt rundt på øya. Tibumana-fossen ligger et lite stykke utenfor Ubud, og er en av Balis gjemte skatter. Fossen har ikke blitt kjent for masseturismen ennå og vil forhåpentligvis forbli skånet for dette. I lavsesongen kan du faktisk oppleve å være den eneste besøkende der.

Tibumana Waterfall, Bali

For å nå frem er det enkleste å leie en scooter eller arrangere annen transport. Veien fra Ubud til fossen er også en attraksjon i seg selv. I motsetning til de endeløse køene mellom de største turistattraksjonene, kan du på denne strekningen vente lite trafikkerte veier, frodig natur og rolige omgivelser gjennom de lokale landsbyene. Spesielt den siste veien frem til fossen er en fornøyelse med sine høye palmetrær på hver side av veien.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Etter å ha gått ned mange bratte trappetrinn, kan du ta et forfriskende bad i det naturlige bassenget ved fossefallet. Tibumana er en veldig høy foss med mye kraft, så det er best å holde seg unna selve fossen. Fossen ligger i vakre omgivelser, og er skjermet fra den sterke sola som gjør den til det perfekte stedet å rømme til om man har blitt solbrent etter noen dager på stranda.

 

4. Tegalalang Rice Terrace

Det kommer besøkende til risåkrene på Bali året rundt, og det med god grunn. Risåkrene ligger plassert som terrasser over det frodige, irrgrønne landskapet. Tegalalang er de mest berømte risåkrene på Bali, og ligger i nærheten av Ubud.

Tegalalang Rice Terrace, Bali

Selv om denne plassen har blitt svært turistifisert de siste årene, trenger man ikke gå langt for å komme til avsidesliggende risåkre med mindre trafikk. Irrigasjonssystemene de lokale bøndene bruker på risåkrene sine, sies å ha blitt brukt siden 700-tallet.

Går du over den første dalen ved Tegalalang, kan du finne en eldre mann som klatrer opp i palmetrærne for å plukke helt ferske kokosnøtter som han selger til en veldig rimelig pris. Den kan du avkjøle deg med mens du nyter utsikten over de endeløse risåkrene omgitt av høye palmetrær. En time i disse omgivelsene er en minst like avslappende zen-opplevelse som en time med yoga eller spa i Ubud.

 

5. Uluwatu Temple

Bali er ikke bare rikt på naturopplevelser. Kultur og tradisjon er også svært viktig for den balinesiske lokalbefolkningen. Det er faktisk så mange som 20.000 templer på Bali.

Uluwatu Temple, Bali

Uluwatu temple er et hinduistisk sjøtempel og ligger helt ytterst på en av klippene i Uluwatu. Det har derfor en helt magisk utsikt, og mange kommer for å se den vakre solnedgangen som speiler seg i havet.

En annen stor begivenhet på denne plassen, er den berømte Kecak-dansen som er en seremoni der de danser med ild. Dansen er inspirert av hinduistisk mytologi. Den vises hver kveld i et amfiteater ved siden av tempelet rett etter solnedgang. Mørket gjør at ilden blir en enda mer intens og mystisk opplevelse. Det deles ut tradisjonelle skjørt ved inngangen til tempelet ettersom alle besøkende må ha tildekkede knær.

Les mer om Bali: Bali Torism Board

Billige flybilletter til Bali

 

God tur, hilsen Marie

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar