India Land Reisetips

De 5 beste stedene å feire Holi i India

Holi er en hinduistisk høytid og en vårfestival som assosieres med guden Shiva og Krishna.

De 5 beste stedene å feire Holi i India 10. januar 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

holi-fargefestivalen
Del dette:

Festivalen har religiøse røtter, men det er lite religiøs aktivitet som er involvert i feiringen. Holi feires i månedskifte februar/mars, og i 2019 feires Holi den 1. mars.

Holi – Fargefestivalen

Holi er en av de mest intense festivalene, preget av mye humor. Selv ikke de mest strikte reglene for samkvem mellom kastene gjelder under denne festivalen. Holi kalles også «fargefestivalen», og man feirer den blant annet ved å kaste farger på hverandre. Mest normalt er å helle vann over seg først og så kaste fargepulver på hverandre i alle slags farger. Holi er en feiring av skapelse og fornyelse.

De beste stedene å feire Holi i India

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Feirer våren

Holi-festivalen markerer starten på våren, og feires med stor entusiasme og innlevelse over hele landet. Tradisjonelle skillelinjer som kaste, kjønn, status og alder blir satt til side i en storslått feiring av våren og jordens fruktbarhet.

Fargene skal symbolisere at det skal bli et friskt år med et mangfold av fargerike planter.

Bli med på feiringen

Skal du oppleve noe helt utenom det vanlige så kan vi anbefale å bli med på feiringen av Holi. Vi har gjort det litt enklere for deg, og har laget en liste over de mest populære byene å feire Holi i India:

Mathura & Vrindavan

Festivalene i Mathura og Vrindavan er kanskje de aller mest kjente i hele India. Turister fra hele verden reiser hit for å få med seg den fantastiske feringen.

Mathura er fødestedet til Lord Krishna, og Vrindavan er stedet hvor han vokste opp. Dette er de to mest populære stedene for pilegrimer i India å reise til, og er også de mest populære stedene nær Dehli.

Holi i Mathura & Vrindavan

I følge legenden har denne tradisjonen med bruk av farger sitt opphav fra Leela of Radha og Krishna. Uken før Holi er det et fantastisk show i Mathura, en prosesjon i farger og musikk som starter i tempelet og strekker seg til Holy Gate. det beste stedet i Mathura å få med seg Holi, er Dwarkadheesh Temple.

I Banke-Bihari tempelet i Vrindavan har de en hel ukes Holi-feiring. Dette arrangementet starter dagen før selve hovedfeiringen av Holi. Tempelet åpner dørene for absolutt alle som vil være med på feiringen.

Shantiniketan

Holi-festivalen feires som Basanta Utsav eller vårfest i Shantiniketan som ligger i Vest-Bengal. Denne festivalen ble startet som en årlig begivenhet av berømte bengalsk poeten og Nobelprisvinneren Rabindranath Tagore. Det hele startet på Vishva Bharati-universitet i Shantiniketan.

Holi-festival i Shantiniketan

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Studentene i Vishva Bharati feirer Basanta Utsav på en veldig spesiell måte. Studentene kler seg i gule farge og fremfører fantastiske folkedanser og kulturprogrammer. Det hele etterfølges av farge-kasting. Feiringen starter en dag tidligere enn Holi, og anses nå som en viktig del av den bengalske kulturarven. Et stort antall turister kommer hvert år på Shantiniketan til å se på og delta i disse feiringene.

Barsana

Barsana i Uttar Pradesh er kjent for Lath Mar Holi. Barsana var Radha’s hjemsted hvor Krishna gikk for å erte henne og vennene hennes. Dette likte ikke Barsana, og hun og kvinnene i Barsana jaget ham bort. Hovedfeiringen i Barsana finner sted ved Ladliji tempelet, som er dedikert til Sri Radha Rani.

Holi-feiring i Barsana

Disse  to dagene med fest og feiring av Lath Mar Holi er en helt unik opplevelse. På den første dagen reiser mennene fra Krishnas landsby, Nandgaon til Barsana for å erte kvinnene der. Kvinnene jager mennene og slår dem med pinner, derav navnet Lathmar Holi. Mennene får lov til å beskytte seg med skjold. Den andre dagen går kvinner fra Barsana til Nandgaon for å feire Holi med Nandgaons menn.

Jaipur og Udaipur

Holi er en av de største feiringene i Rajasthan, og er under beskyttelse av den kongelige familie i Rajasthan. Feiringen strekker seg over to dager, og den første dagen i Holika Dahan blir feiret på City Palace i Udaipur, som er en av de mest populære turiststedene i Rajasthan. Tradisjonen med å tenne lysene i Holika Dahan blir utført av en representant av Mewar-dynastiet. Dagen etter feirer alle Holi ute på gatene i Jaipur og Udaipur.

Holi-feiring i Jaipur og Udaipur

Hvert år begynner Holi-festivalen med en massiv parade, blant annet med utsmykkete elefanter, kameler, hester og folkedansere som danser seg gjennom gatene. Eierne av disse dyrene bruker mye tid og penger på å utsmykke dem, og det er ofte en vennskapelig konkurranse blant naboer å se hvem som kan skape det mest overdådige dekorerte dyrene. Det er også elefantpolo, elefantløp og tautrekking mellom elefantene.

Anandpur Sahib

Sikhene feirer Holi (kalt Hola Mohalla) i sin helt egen stil på Anandpur Sahib. Hola Mohalla er en årlig markedsfestival som feires en dag etter den hinduistiske festivalen Holi. Denne feiringen ble først organisert av Sikh Guru Gobind Singh, for å feire Holi. Tilsynelatende er navnet Hola hunnkjønn av Holi.

Hola_Mohalla i Anandpur Sahib

Mens Holi-festivalen kan skryte av farger, tar Hola Mohalla sikte på å demonstrere kampsport og teknikker i vennskapelig kamp. På denne tre-dagers festivalen kan du se på kampsport, ​​utstillinger, våpenskjold og andre kulturelle innslag. Du finner også musikk og poesi-konkurranser.

Reise og opphold

Det er ikke lenge til 1. mars, men det er fortsatt mulig å finne både billige flybilletter og hotell ved de fleste av de store Holi-festivalene. Vil du ferie Holi? Søk på AsiaReiser etter billige flybilletter og hotell!

God tur og Holi-feiring!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar