Land Myanmar Reisetips

De 5 vakreste strendene i Myanmar

Myanmar er ikke bare kjent som landet med de forgylte pagodene, men også for sin storslåtte natur og vakre strender.

De 5 vakreste strendene i Myanmar 22. oktober 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

myanmar-strender
Del dette:

Med mer enn 2000 km kystlinje langs Bengalbukta og Andamansjøen, som virker Myanmar som en magnet på turister som ønsker å nyte avslappende og spennende strand-liv på kritthvit myk sand og turkist vann. Her er fem av de mest fantastiske strendene i Myanmar.

1.  Ngapali Beach, Rakhine State, Myanmarngapali-beach

Ngapali Beach er en av de vakreste strendene i Myanmar. Med sin hvite sand, og flotte beliggenhet, er denne stranden er alltid oppført på lister over de mest fantastiske strendene i Asia og i verden generelt. Ngapali Beach inneholder mange hoteller og resorter, både langs vannet, men også i området rundt.

Det er en 45 minutter flytur fra Yangon til Ngapali Beach. I høysesongen bør du bestille hotellet på forhånd. Det er mange alternativer overnattingssteder å velge blant, så du vil stort sett alltid finne et bra sted å bo. Her er noen av våre anbefalinger: Sandoway Resort, Amata Resort og Thandwe Beach Hotel.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktiviteter

På Ngapali Beach kan du delta på en rekke aktiviteter som svømming, dykking, robåt, kajakkpadling, golf og sykling. Dessuten kan du kose deg på en av de mange fantastiske restaurantene på stranden. Her kan du nyte de mest delikate sjømatrettene mens du nyter en kald øl mens solen synker langsomt ned i horisonten.

Det er også mange flotte turmuligheter eller sykling om du heller foretrekker. Det er enkelt å komme inn på det autentiske dagliglivet, og det enkleste er å besøke en av de mange fiskelandsbyene som finnes i nærheten.

2. Mergui Archipelago, MyanmarMergui-Archipelago

Mergui Archipelago ligger i den sørligste delen av Myanmar, og er velsignet med lange hvite strender som strekker seg kilometervis uten at du finner fotavtrykk i sanden. Det er om lag 800 små og store øyer med ulike typer flora og fauna.

Mens du går langs vannet, kan du oppleve aper som sitter på stranden og leter etter krabber som de elsker å spise.

Hvert år på den 16. februar arrangeres Salone Festival på Mergui Archipelago Beach for å vise Salone-folkets spesielle livsstil. Salone-folket er sjøsigøynere og har tilegnet seg noen fantastiske egenskaper når det gjelder både svømming og dykking.

3. Ngwe Saung Beach, Ayeyarwady Region, MyanmarNgwe-Saung

Ngwe Saung Ligger i sør for Ngapali Beach og tar kun 35 minutter med fly fra Yangon. Ngwe Saung Beach er omkranset av palmer som svaier bedagelig i den svale brisen.

Denne stranden er et forholdsvis nytt reisemål og her reiser du om du vil oppleve ren avslapning og er glad i å utforske naturen. Noen anbefalte overnattingssteder: Aureum Palace, Myanmar Treasure Resort.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Nyt avslappende dager i den hvite myke sanden eller gå på turer langs det krystallklare vannet og bare sug inn den fredfulle atmosfæren. Om du er glad i stå opp tidlig, kan du få med deg de lokale fiskerne som kommer hjem etter en lang natt på havet, med kurvenesine fulle av fersk fisk, reker, krabber, hummer og blekksprut.

Du kan også besøke Ngwe Saung Village som ligger nær nordenden av stranden for å oppleve den lokale befolkningen. Her kan du også få kjøpt suvenirer som for det meste er lokalt produsert.

Restauranter finner du i området rundt stranden, og her får du deilig sjømat og lokale retter til en svært billig penge.

4. Chaung Tha Beach, Ayeyarwady Division, MyanmarChaung-Tha-Beach

Det tar ca 6 timer å kjøre fra Yangon til Chaung Tha Beach. Det meste på denne stranden er svært billig i norsk målestokk. Chaung Tha Beach imponerer med sine vakre strender og spektakulære øyer som ligger nært stranden. I høysesongen er nesten hele stranden full av besøkende fra hele verden. De fleste leier en båt og utforsker alt i og omkring de vakre øyene utenfor stranden. Dette er også et paradis for snorkling og dykking.

på sørenden av stranden finner du noen barer, tehus og suvenirbutikker. Her kan du også leie sykler eller hva med en ridetur på stranden? Hester har de også.

5. Kanthaya Beach, Rakhine State, MyanmarKanthaya-beach

Kanthaya Beach tar 8 timer å kjøre fra Yangon, og den spektakulære veien snor seg over skogkledde fjell. Denne stranden sjarmerer med sin gule sand blandet med grus og rent blått vann som gjør den til en perfekt flukt fra kjas og mas livet. Når du kommer hit kan du nyte den uberørte og fantastiske naturen uten en eneste turist i sikte.

På Kanthaya Beach finner du blant annet et stort antall tropiske fugler, spesielt papegøyer.

Du finner overnattingssteder og restauranter langs med hovedveiene, og restauranter og barer er stort samlet på sørenden av stranden.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar