Filippinene India Indonesia Kambodsja Land Malaysia Myanmar Reisetips Sri Lanka Thailand Vietnam

De billigste landene i Sørøst Asia for backpackere

Planlegger du å reise til Sørøst-Asia i år, og lurer på hvilke land som er billigst? Her får du en oversikt med oppdaterte priser og budsjetter for backpackere som ønsker å få mest mulig ut av reisebudsjettet.

De billigste landene i Sørøst Asia for backpackere 11. januar 2023Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Med 48 land er Asia det største kontinentet i verden, og det er også en favoritt for backpackere. Dette kontinentet er hjemsted for noen av verdens vennligste mennesker, tonnevis av vakre landemerker, interessante kulturer og deilig mat. Selv om ikke alle asiatiske land er billige (tenk på Bhutan, Japan eller Singapore), har Asia også mange budsjettvennlige destinasjoner. Hvis du leter etter noen av de billigste asiatiske landene å besøke på din neste reise, kan du lese videre!

Denne guiden inneholder noen av de beste og billigste destinasjonene i Sørøst Asia, fra populære destinasjoner som Thailand til mer utenfor allfarvei land som Bangladesh og Kasakhstan. Selv om noen av landene på denne listen kan være litt dyrere enn andre, er de alle ganske billige sammenlignet med Europa eller Nord-Amerika.

Indonesia

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Indonesia er et av disse utrolig varierte reisemålene vi ikke kan få nok av. Med over 17.000 øyer kan du enkelt bruke hele livet på å utforske dette landet alene. Indonesia er veldig populært blnt backpackere!

>> Les mer om Indonesia her!

Hver øy er forskjellig og det er mer enn 300 etniske grupper i landet, hver med sin egen kultur og tradisjon. Men du vil også finne frodige grønne skoger, billedskjønne strender, vakre vulkaner og mye mer her. Og det beste er at Indonesia er et av de rimeligste landene i Asia.

Det er imidlertid godt å vite at noen øyer er billigere enn andre. Bali, for eksempel, er en av de mest populære – og dyrere – indonesiske øyene. Sumatra og Java på den annen side er noen av de rimeligere.

 • Daglig budsjett for backpackere: Kr 250,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 20,-
 • Måltid pris: Fra ca Kr 25,-

 

Vietnam

Med fascinerende severdigheter som Ha Long Bay, Ban Gioc-fossen, provinsen Hà Giang og dens åser, og mange, mange flere, er Vietnam et av de beste reisemålene i Asia.

>> Les mer om Vietnam her!

Dette landet er kjent for sin deilige mat, fascinerende landskap, pulserende kultur og noen av de vakreste grottene i verden. Det er et sted hvor du vil kunne besøke hellige templer en dag, for så å se sårene etter Vietnamkrigen og lære mer om historien.

Siden Vietnam også er et av de billigste landene i Asia, er det det perfekte stedet å dra til hvis du leter etter et rimelig reisemål med en overflod av steder å utforske.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 250,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 20
 • Måltid pris: Ca Kr 25

 

Kambodsja

Når man snakker om Kambodsja, vil mange umiddelbart tenke på Angkor Wat, det største og eldste religiøse monumentet i verden. Å se soloppgangen ved dette enorme tempelkomplekset er en av disse reiseopplevelsene du ikke kan gå glipp av når du besøker dette landet.

Men det er mer i Kambodsja enn Angkor Wat alene. Dette landet er også det perfekte stedet for å utforske pulserende byer, dykke, slappe av på stranden, prøve deilig mat og lære mer om kultur og historie.

Kambodsja er billigere enn sine naboer Vietnam og Thailand, noe som gjør det til et av de billigste reisemålene i Sørøst-Asia.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 200,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 25,-
 • Måltidspris: Ca Kr 25,-

 

Laos

Laos er kjent for å være et av Asias mest avslappede og tilbakelente reisemål. Det er et autentisk land med fargerike templer, fransk koloniarkitektur og fantastiske landskap.

Her vil du virkelig føle deg som om du går tilbake i tid. Du får nyte landets rike tradisjoner og nyte noe av verdens beste mat.

Fra Khone Pabeng, Sørøst-Asias største foss til byen Luang Prabang med sine tidligere kongelige palasser – Laos er et budsjettvennlig reisemål som vil forbløffe deg. Det er det perfekte stedet å gå hvis du leter etter en billig destinasjon i Sørøst-Asia som ikke er fullpakket med turister.

Prisnivået er litt rimeligere enn nabolandet Kambodsja.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: $17
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Starter på $3,50
 • Måltidspris: Rundt $3,20

 

Myanmar

Myanmar – en en favorittdestinasjon for mange reisende! Landskapet er fullt med templer og forgylte pagoder, og burmeserne er noen av de mest smilende menneskene i verden. Fra de vakre templene i Bagan til fjellene og hulene i Hpa An, Myanmar er et land som rett og slett ikke skuffer.

>> Les mer om Myanmar her!

Det jeg elsker mest med dette landet er dets autentisitet. Myanmar har bare åpnet seg for turister i det siste og har ikke blitt mye påvirket av den globaliserte verden ennå.

Selv om Myanmar fortsatt er svært rimelig, har prisene her økt med årene, spesielt når det kommer til overnatting.

Når det er sagt, har Myanmar en turbulent historie, og fra februar 2021 har militæret tatt kontroll over landet. Massive protester har funnet sted siden den gang. På grunn av det er det uklart når det er mulig å reise til Myanmar igjen.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 250,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 70
 • Måltid pris: Ca Kr 25,-

 

Thailand

Thailand, ofte kalt «Smilets land», er kanskje det mest populære stoppestedet for backpackere i Sørøst-Asia. Dette landet er kjent for sine strålende strender, glitrende templer, frodig grønne jungel og deilig mat.

>> Les mer om Thailand her!

Det er et reisemål som er enkelt å reise gjennom og som har noe å tilby til nesten alle typer reisende, enten du leter etter et vanvittig bucket list-eventyr, en lat strandferie eller en alt-i-ett-ferie.

Selv om Thailand fortsatt er et av de billigste asiatiske landene å besøke, er det de siste årene blitt dyrere å reise hit, og kongeriket er litt dyrere enn nabolandene Myanmar, Kambodsja og Laos. Det er også godt å vite at nord i Thailand er billigere enn sør.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 280,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 70,-
 • Måltid pris: Ca Kr 40,-

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Filippinene

Hvis dykking, snorkling og øyhopping høres ut som din type ferie, bør Filippinene være på toppen av reiselisten din. Dette landet er hjemsted for over 7.000 øyer fulle av tropiske hvite sandstrender, palmer og blå laguner.

>> Les mer om Filippinene her!

Og det er mer – svømming i fossefall, klatring i vulkaner, beundre koloniarkitekturen og besøke risterrasser er bare noen av de andre høydepunktene på Filippinene.

Dette landet er litt dyrere enn andre sørøstasiatiske destinasjoner, men fortsatt svært rimelig sammenlignet med vestlige land. Anbefales absolutt for backpackere å få med seg dette vakre og spennende landet.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 320,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 35,-
 • Måltid pris: Ca 50,-

 

Malaysia

Malaysia er et av de mest utviklede landene i Sørøst-Asia. Det er også et veldig mangfoldig reisemål med høye skyskrapere, utallige templer og moskeer, fantastisk natur, vakre strender og fantastisk dyreliv. Er kanskje mest kjent for å være et dyrt reisemål, men mange backpackere har knukket joden og opplever at Malaysia ikke nødvendigvis er så dyrt.

>> Les mer om Malaysia her

Selv om mange besøkende vil tilbringe mesteparten av tiden sin i Kuala Lumpur, hovedstaden, har Malaysia mye mer å tilby. Fra dykking og jungelvandring til å besøke de berømte Batu-grottene, dette landet mangler ikke aktiviteter.

På toppen av det er Malaysia et av de billigste asiatiske landene å besøke (med mindre når det kommer til å drikke alkohol, som er ganske dyrt) og helt i motsetning til hva mange tror, ​​er Malaysia billigere enn Thailand.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 250,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 35,-
 • Måltid pris: Ca Kr 30

 

Nepal

Vakre Nepal er et annet av mine favorittland i verden og også et av de rimelige landene å reise til for backpackere.

Med sin pulserende kultur, frodige grønne jungler og fantastiske Himalaya-fjell, har dette landet mye å tilby. Hvis du er en eventyrlysten type reisende som også liker å lære om forskjellige kulturer, vil du ELSKE Nepal. En annen ting som gjør dette landet fantastisk er at nepalerne er kjent for å være noen av de mest vennlige og gjestfrie menneskene i verden – noe jeg kan bekrefte.

Når du besøker Nepal på et budsjett, er det godt å vite at det er mulig å vandre og vandre i Himalaya uten å bruke en formue på en guide. Dette anbefales imidlertid ikke for alle turer, så det er tilrådelig å gjøre litt undersøkelser på forhånd.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 180,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 25,-
 • Måltidspris: Ca Kr 23,-

 

India

Med steder som Taj Mahal, Kashmir, Goa, Udaipur, Jodhpur og Jaipur, er India et av de beste reisemålene i verden. Landet er ikke bare spekket med vakre steder, men det byr også på mye variasjon. Ikke alle land tilbyr muligheten til å kombinere fjell, ørkener, strender, jungler og byer på én tur, tross alt.

>> Les mer om India her!

Noe av det India er mest kjent for er dens utrolig rike kultur. Det var her hinduismen, buddhismen, sikhismen og andre religioner ble født. Så hvis kulturell eller åndelig reise er noe for deg, bør India være på toppen av listen din.

Når det gjelder reisekostnadene i India, er det godt å vite at den sørlige delen av landet er litt dyrere (og turistaktig) enn nord. Likevel er India et av de billigste landene på denne listen.

Det er godt å vite at selv om India fortsatt er billig, er det ikke er så billig som det pleide å være for backpackere.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 220,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 40,-
 • Måltid pris: Ca Kr 25,-

 

Sri Lanka

Landsøya Sri Lanka, ofte kalt «The Teardrop of India», ligger i Det indiske hav. Det er et veldig mangfoldig reisemål med hvite sandstrender (som Mirissa på vestkysten eller Arugam Bay på østkysten), fantastiske nasjonalparker (tenk på Yala eller Kumana nasjonalpark) og rik kultur.

>> Les mer om Sri Lanka her!

Selv om Sri Lanka kan være lite, er det utrolig mange ting å gjøre i dette landet. Enten du er en dyrelivsentusiast, eventyrsøker, historieinteressert eller strandelsker, har Sri Lanka noe for deg. Det er en av de rimeligste eksotiske destinasjonene der ute for backpackere!

Sri Lanka er litt dyrere enn India, men det er fortsatt et budsjettvennlig reisemål hvor du ikke trenger å bekymre deg for å bruke for mye penger.

 • Daglig budsjett for ryggsekkturister: Kr 250,-
 • Vandrerhjemspris (1 natt): Fra Kr 25,-
 • Måltidspris: Ca Kr 32,-

 

Vil du spare penger på flybilletter, så bruk denne søkemotoren.
Her finner du flybilletter fra over 400 flyselskaper, samt muligheten for å sette sammen din egen reise med forskjellige stopp under veis.

Det finnes mange gode artikler om backpacking og backpackere, klikk denne lenken og få opp de mest populære: Klikk her!

Alle backpackere, da er det bare å pakke sekken og starte planleggingen av neste tur! Vi anbefaler at du setter deg godt inn i innreisereglene for hvert enkelt land, da dette kan endre seg raskt. Husk alltid å ha en god reiseforsikring!

>> Les flere gode reisetips her!

God tur 🙂

 

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar