Filippinene Indonesia Kambodsja Myanmar Reisetips Thailand Vietnam

De rimeligste reisemålene i Asia for 2020

Å reise til Sørøst-Asia behøver ikke være dyrt. Du kan oppleve fantastiske steder uten å sprenge reisebudsjettet. Sørøst-Asia er spekket med fantastiske øyer, byer fulle av historie og nydelig natur som bare venter på å bli oppdaget

De rimeligste reisemålene i Asia for 2020 2. januar 2020Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

De-Rimeligste-Reisemålene-2020
Del dette:

Nordmenn er reiseglade, og de mest populære landene I Sørøst-Asia er Thailand, Kambodsja, Laos, Myanmar, Vietnam, Malaysia, Singapore, Indonesia, og Filippinene.

Her har vi samlet en oversikt over de rimeligste (men fantastiske) reisemålene i Sørøst-Asia for reiseåret 2020.

Nyttig tips: Når du reiser I Sørøst-Asia anbefaler vi å bruke Grab. Dette er den Asiatiske versjonen av Uber, og dette er en rimelig og sikker måte å reise fra A til B. Grab er tilgjengelig på nesten alle reisemålene i denne artikkelen.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Hoi An – Vietnam

Hoi-An-Vietnam

Denne sjarmerende byen I Vietnam har det aller meste – nydelige strender, fasinerende historie, fargerike gatelykter og endeløse rismarker.

For et privat rom på et koselig guest house betaler du mellom 90 og 140 kroner, og da får du låne en sykkel helt gratis så du kan utforske byen.

Når du er i Hoi An bør du legge inn en shoppingtur eller to. Hoi An er kjent for rimelige skreddersydde klær og håndlagede sko. For et par herresko I skinn betaler du rundt 300 kroner, og for en skreddersydd dress betaler du I overkant av 1.000 kroner.

Om du er glad I mat bør du absolutt prøve det Vietnamesiske kjøkkenet. Lokale retter finner du over alt og koster fra 25 til 50 kroner. En av de rettene du bare MÅ prøve når du er i Vietnam er Banh Mi, detter er den Vietnamesiske versjonen av baguette.

Som reisebudsjett klarer du deg med cirka 400 kroner per dag for to personer, om du bor og spiser nøkternt. Dette er blant de aller billigste reisemålene i Sørøst-Asia.

2. Ninh Binh – Vietnam

Ninh-Bình-Vietnam

Et annet rimelig og fantastisk reisemål i Vietnam er Ninh Binh. Med høye kalksteinsfjell, nydelige templer og helt utrolig utsikt, er Ninh Binh nesten som hentet ut av filmen Avatar.

For et privat rom på et gjestehus, betaler du rundt 130 kroner, og leie av motorsykkel koster cirka 60 kroner per dag. Hvis du ikke føler deg helt trygg på motorsykkel, kan du leie en vanlig sykkel for 30 kroner per dag.

Ninh Binh er full av restauranter med både lokal mat og internasjonale retter. Hvis du reiser på budsjett, eller vil spare penger anbefaler vi de lokale rettene. Et måltid koster fra 25 til 50 kroner, og et budsjett for to personer er rundt 500 kroner per døgn (inkludert overnatting).

3. Siquijor – Filippinene

Salagdoong-beach-Siquijor – Filippinene

Filippinene er ikke det billigste landet I Sørøst-Asia, men du vil ikke ha problemer med å finne rimelige og spennende reisemål her, og et av de beste er den vakre øya Siquijor.

Det er ikke så mange som kjenner til denne skjulte paradisøya, eller hva det er som gjør Siquijor så spesiell. Med svært få turister er dette et perfekt sted for snorkling, utforske de vakre fossefallene og nyte noen av de vakreste strendene på Filippinene.

En natt på et gjestehus koster omkring 200 kroner for to personer, og et måltid på en restaurant koster mellom 50 og 70 kroner. For å komme deg rundt på øya anbefaler vi å leie en motorsykkel, og dette koster 50 kroner per dag. To personer klarer seg med et budsjett på omtrent 500 kroner per døgn.

4. Yangon – Myanmar

karaweik-myanmar-yangon

Har du noen gang hatt lyst til å besøke Myanmar? En av tingene du vil bli positivt overrasket over, er hvor vennlige og imøtekommende de lokale er. Foruten å være et av de aller billigste reisemålene i Sørøst-Asia, er Myanmar også blant de aller vakreste landene.

Med noen av de mest imponerende templene i regionen og med en helt fantastisk natur, er Myanmar et land du absolutt bør legge til reise-listen din. Yangon er hovedstaden I landet og er spekket med historie og kultur.

Om du besøker Yangon må du få med deg det den berømte Shwedagon Pagoden, og forsøke deg på en tur med Yangon Circular Train. Om du vil ha med deg noen av de omkringliggende områdene, anbefaler vi deg en tur til Hpa An, du vil ikke bli skuffet.

For to personer må du regne med å betale fra 80 kroner per natt, for et rent og pent rom som ligger midt i byen. Et måltid koster fra 30 kroner. Yangon er et perfekt reisemål om du er på et stramt budsjett, og for to personer klarer du deg bra for 350 kroner per døgn. Myanmar er et av de absolutt rimeligste reisemålene I Sørøst-Asia og det perfekte reisemålet I 2020.

5. Mandalay – Myanmar

Mandalay-Myanmar

Myanmar er kjent for de berømte Bagan templene, men det finnes mange andre steder som er verdt et besøk, slik som Mandalay. Ta en halv-dagstur fra Mandalay til Mingun, der du kan oppleve en av de vakreste templene i hele Sørøst-Asia.

I Mandalay finner du mange spennende opplevelser og ting å se, slik som U Bein Bridge, Mahamuni Buddha Temple, Sandamuni Pagoda, and Kuthodaw Pagoda eller Mandalay Hill. Byen oser av historie og kultur. Om du har god tid, er det enkelt å komme seg fra Mandalay til Bagan eller Inle Lake med buss.

For to personer betaler du 150 kroner for et dobbeltrom, og et måltid på en lokal restaurant koster omtrent 40 kroner. Transport er også svært rimelig her. Du klarer deg fint med et budsjett for to personer på 350 kroner per døgn

6. Yogyakarta – Indonesia

Yogyakarta

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Når man tenker på Indonesia er det første mange kommer på Bali. Det er mange andre vakre reisemål enn Bali, og et av stedene vi anbefaler er Java.

Et av de stedene som har tatt oss med storm, er Yogyakarta. Det er her du blant annet finner Borobudur Temple og Prambanan Temple. Yogyakarta er en blanding av farger og smaker. Vi elsker dette stedet og anbefaler at du har nok tid her før du eventuelt reiser videre.

Yogyakarta er et rimelig reisemål, og du finner enkelt et rom for to personer for rundt 150 kroner. Et måltid koster omkring 40 kroner. For to personer klarer du deg lett med et budsjett på 500 kroner per døgn. Når du planlegger din neste reise, bør du seriøst vurdere Yogyakarta.

7. Bali – Indonesia

Bali

Mange mener at Bali er overvurdert og at det flommer over av turister. Dette er en delvis sannhet, men det finnes så mange gode grunner til å bruke tid på Bali. I høysesong kan det bli rimelig travelt, men den vakre naturen og alle de gode opplevelsene kompenserer for dette.

Det er ikke uten grunn til at flere og flere velger Bali når de skal bosette seg for kortere eller lengre perioder i Sørøst-Asia.

Noen av grunnene til å ha Bali på listen din er at det flommer over av god og rimelig mat, det er nesten uendelig med overnattingsmuligheter og det er så utrolig mye å se og oppleve.

Etter å ha utforsket Canggu, Ubud, Denpassar og den nordlige delen av øya, kan vi fastslå at Bali er av de aller rimeligste reisemålene i hele Sørøst-Asia.

Du finner lett et rom for to personer, med svømmebasseng, for 160 kroner per natt. Om du spiser på de lokale warungs (små lokale restauranter), koster et måltid under 50 kroner. Du klarer deg lett med et budsjett på 500 kroner for to personer per døgn. Det er ikke dårlig.

8. Nusa Penida – Indonesia

Broken_Beach_Nusa_Penida

En båttur unna Bali finner du den vakre øya Nusa Penida. Dette har blitt en populær destinasjon de siste årene, men det er fortsatt et rimelig og godt sted om du vil reise rimelig.

Med fantastiske utsiktspunkter som Angel’s Billabong, the Broken Beach, and Kelingking Beach, byr Nusa Penida på fantastisk natur. Om du vil styre unna alle turistene anbefaler vi et besøk til Atuh Beach og Diamond Beach.

Om du vil ta noen utflukter, er det mulig å ta dagsturer til øyeneNusa Ceningan og Nusa Lembogan. Om du vil komme deg rundt og se noe av disse øyene, må du leie motorsykkel.

Overnatting på Nusa Penida er det let å finne. Et flott rom for to personer koster fra 200 kroner per natt. Et måltid på en lokal restaurant koster omtrent 50 kroner. Leie av motorsykkel koster 60 kroner per døgn. To personer klarer seg fint med et budsjett på 500 kroner per døgn.

9. Chiang Mai – Thailand

Phra-Singh_Temple_Chiang_Mai.

Thailand er ikke bare vakre strender, og om du reiser nordover til Chang Mai finner du en overraskende spennende by med en god stemning. Full av god mat og vennlige mennesker, bør Chang Mai være på listen over dine reisemål for 2020.

Om du har tid bør du også få med deg Chang Rai, byen som er berømt for dens hvite og blå templer.

Et bra rom for to personer koster deg rundt 150 kroner, og et måltid på en lokal restaurant koster omkring 40 kroner. Husk at du bare MÅ prøve Pad Thai når du er ute å spiser. To personer klarer seg lett for 400 kroner per døgn. Chang Mai er på mange måter et perfekt reisemål for deg som er på jakt etter en rimelig, men bra ferie i 2020.

10. Siem Reap – Cambodia

angkor-wat-siem-reap

Siem Reap er det mest populære reisemålet I Kambodsja. Alle som reiser hit, kommer for å få med seg den berømte Angkor Wat. Bare så det er sagt, å vandre rundt i de vakre ruinene er en helt unik og fantastisk opplevelse.

Om du har mye tid anbefaler vi at du tar en dagstur til de mindre kjente flytende husene i Kampong Phluk. Du kan booke turen når du er i Siam Siem Reap.

Du finner lett et rom for to personer for 100 kroner per natt i Siem Reap. Spiser du på en lokal restaurant betaler du omkring 40 kroner for et måltid.

Du kan leie en tuk-tuk for å reise til Angkor Wat for mellom 150 og 200 kroner, bare husk at billetten for å komme inn er ganske dyr, 350 kroner for et dagspass per person. Er dere to personer, klarer dere å få en fin ferie for omkring 350 kroner per døgn, men husk at dyre opplevelser som Angkor Wat kommer i tillegg til dette.

Dette er de billigste reisemålene I Sørøst-Asia I 2020. Om du planlegger en backpacker-tur eller om du bare har lyst på en rimelig ferie, så har du mulighet for mange spennende opplevelser, flott og vakker natur og møte flotte og imøtekommende mennesker uten å blakke deg helt.

Ha et riktig godt reise-år i 2020!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar