Indonesia Kambodsja Land Myanmar Reisetips Sri Lanka Thailand Vietnam

De skjulte perlene i Sørøst-Asia

Det er ikke alltid like lett å finne nye og spennende reisemål, så vi har gjort grovarbeidet for deg og samlet informasjon om 7 steder du mest sannsynlig ikke hadde kommet over selv.

De skjulte perlene i Sørøst-Asia 9. januar 2020Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

De-skjulte-perlene-i-Sørøst-Asia
Del dette:

Å reise rundt i Sørøst-Asia er så mye mer enn shopping i Bangkok eller slaraffenliv på Bali. Til tross for at stadig flere velger å legge ferier til Sørøst-Asia, er det fortsatt mange skjulte perler igjen å oppdage.

Vi håper du du vurderer ett eller flere av disse stedene når du planlegger dine reiser for 2020, og dermed får med deg noe som få andre får oppleve

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

TOGIANØYENE, INDONESIA

Togianoyene

Indonesia har mer enn 17.000 øyer, og Togianøyene er kanskje de beste av dem alle.

Hvis du ønsker å slappe av og koble helt ut, helt bokstavelig, er disse øyene absolutt stedet for deg. Strøm er kun tilgjengelig fra 18.00 til midnatt, og mobildekningen er svært dårlig, og mobildata kan du nesten bare glemme.

Togianøyene består av små sjarmerende fiskelandsbyer og befolkningen er stort sett muslimsk. Om du er opptatt av dykking og snorkling, har disse øyene noen av de beste stedene i hele regionen. Det er et rikt dyreliv og vannet er helt fantastisk klart, så sikten er god.

Hvis du ikke er opptatt av dykking, er det mange uberørte strender du kan nyte nesten helt uten andre. Du bor helst på et av de mange sjarmerende og hjemmekoselige resortene som ligger helt nede på stranden, noe som vil gjøre din tur til Togianøyene enda mer unik.

Hvordan komme dit:
Du kan ta ferger fra Gorontalo og Ampana som er tilgjengelige med fly fra henholdsvis Jakarta og Palu. Ulempen er at fergeturen kan ta inntil 12 timer, så vær forberedt på en røff tur, men belønningen er fantastisk.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

SANGKHOM, THAILAND

SANGKHOM-THAILAND

Om du ønsker å oppleve det autentiske landsbylivet på landsbygda i Thailand, er det få steder som kan måle seg med Sangkhom.

Sangkhom ligger i Nord-Thailand og den berømte Mekong-elven renner gjennom området. Nyt utrolige sjømatretter, ferskt tilberedt rett fra elven og avslutt måltidet med en lokal Mekong whisky mens du nyter utsikten mot Laos som ligger på den andre siden av den vakre elven.

Ta en dagstur fra Sangkhom til Phu Phra Bat Historical Park i Udon Thani-provinsen. Parken er kjent for sine spektakulære fjellformasjoner. Enorme steiner og fjellknatter balanserer på mindre formasjoner, og skaper et terreng du ikke finner andre steder. I tillegg er det spennende og eldgamle helleristninger i området.

Hvordan komme seg dit:
Ta buss til Nong Khai fra Bangkok og ta bussen vider Loei derfra. Bussen vil passere Sangkhom på veien.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

HSIPAW, MYANMAR

Hsipaw_Myanmar

Hsipaw har gradvis blitt mer populært, men er fortsatt langt unna for de vanlige turistene som besøker Myanmar. Hvis du er opptatt av den lokale kulturen og vakre naturopplevelser, bør du reise til Hsipaw.

Landsbyen er omgitt av åser som har gjort den til et paradis for fotturturister fra hele verden. Det er mange ruter å velge blandt i området rundt Hsipaw, og landsbyen har utviklet seg til spesialister på vandreturer.

Det er også lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen, og området tilbyr blant annet en rekke muligheter for Home Stay, som gjerne inkluderer frokost sammen med vertskapet og måltidet er utelukkende lokal mat.

Bare 5 minutter utenfor Hsipaw ligger Shan Palace som var palasset som ble brukt av Sky-prinsen før militærjuntaen tok kontroll over landet. Det er et sted rikt på historie til tross for at selve palasset er ganske lite.

Hvordan komme seg dit:
Ta bussen fra Yangon som tar 14 timer, eller reis med tog fra Mandalay, som tar omkring 10 timer.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

DAWEI, MYANMAR

DAWEI-MYANMAR

Dawei er en søvnig by som ligger nær sørspissen av Myanmar

Byen er som tatt ut av fortiden med mange bygninger fra den britiske kolonitiden. De fleste av bygningene er fortsatt er intakte. Den lokale kulturen er i aller høyeste grad levende og tilstedeværende, med kjøpmenn som bemanner de gamle basarene og bodene. I forhold til mange andre byer i Sørøst-Asia, er Dawei renere, det er færre mennesker, mindre støy og mye mindre forurensning.

Den nærmeste stranden, Muangmakan, ligger bare noen kilometer unna byen. Her vil du mest sannsynlig bare møte en håndfull turister, men stranden er populær blant lokalbefolkningen. Mange lokale kommer til stranden rett etter jobb eller i pausene i løpet av dagen, og det særegne er at de bader i klærne de har på når de kommer, så ikke bli overrasket over å se noen svømme rundt i jeans.

Når du er ferdig med å leke deg I bølgene, kan du nyte en kald øl eller spise fersk sjømat på en av restaurantene langs stranden.

Om du er opptatt av å unngå folk, kan du dra ned til Dawei-halvøya. Det er noen få timer unna byen Dawei, men der finner du folketomme strender på rekke og rad, blandet sammen med små fiskelandsbyer. Bare vær klar over at det er lite fasiliteter der og det er litt krunglete å komme seg dit

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Hvordan komme seg dit:
Du kan fly til Dawei fra Yangon, Myeik og Kawthaung. Du kan også ta et tog fra Yangon.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

CAT BA ISLAND, VIETNAM

CAT-BA-ISLAND-VIETNAM

Cat Ba Island ligger ikke så langt fra den berømte Ha Long Bay. Det er ganske rart at så få turister velger å reise hit, på tross av nærheten til Ha Long Bay.

Strendene i Cat Ba er stille og rolige, og dette skyldes at Cat Ba fortsatt er ukjent for de fleste. Hvis du vil ha litt alenetid, bør du sjekke ut Tung Thu Beach, som du kommer til å ha så godt som for deg selv. Selv de få som finner veien til Cat Ba, besøker sjeldent denne stranden

Er du glad i å klatre har Cat Ba ganske mange klatresteder å velge mellom. The Hive, er et av de mest kjente klatreområdene, der blant annet lokalbefolkningen henter ut honning fra bikubene i fjellsiden!

Cat Ba har også en nasjonalpark med urørt flora og fauna. Vi anbefaler selvsagt at du får med deg nasjonalparken.

Hvordan komme seg dit:
Cat Ba er ikke så lett å komme til. Fordi det er en øy, kan du bare komme deg dit med ferge. Fra Hanoi, ta en buss til Haiphong hvor du kan ta en ferge til Cat Ba

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

KAMPOT, KAMBODSJA

KAMPOT-KAMBODSJA

Når du reiser til Kampot, finner du litt av alt. Det er natur, kultur og litt action som gjør dette til et spennende reisemål

Byen Kampot pleide å være en travel havneby, men er nå et sjarmerende og rolig område omgitt av fiskelandsbyer. Byen har også en sjarmerende og rustikk stemning takket være den franske arkitekturen fra kolonitiden, og nå huser fleste av disse gamle bygningene restauranter og barer.

Ikke langt unna Kampot finner du Phnom Bokor nasjonalpark. Nasjonalparken er flott for fotturer, og utsikten fra toppen er stoslått og fantastisk. Hvis du ikke er begeistret for fotturer, kan du leie en scooter og kjøre opp til toppen for å få med deg utsikten.

Det er mange huler i området rundt Kampot. Noen av dem huser religiøse helligheter, mens i andre tilbys fjellklatring og grotteturer.

Hvis du bare ønsker å slappe av og nyte naturen, kan du lene deg tilbake og beundre fiskere som manøvrerer de gamle trebåtene nedover og oppover elven. Om du har tid, så anbefaler vi deg å bruke en ettermiddag på den vakre solnedgangen over elven, mens fiskere vender tilbake med dagens fangst.

Hvordan komme seg dit:
Det går flere busser om dagen Phnom Penh til Kampot. Hvis dere reiser flere sammen, er det enkelt og rimelig å ta en taxi Phnom Penh. Dette er også mye raskere en buss.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

TANGALLE BEACH, SRI LANKA

TANGALLE-BEACH-SRI-LANKA

Sri Lanka er teknisk sett ikke Sørøst-Asia, men absolutt verdt et besøk .

Når man snakker om vakre og uberørte strender i Asia, er det ikke ofte Sri Lanka dukker opp. På tross av dette finner du noen av de vakreste strendene i verden på Sri Lanka.

Tangalle skiller seg ut som en av de aller vakreste. Med myk gylden sand og glitrende bølger virker denne stranden utrolig innbyderne, men vi anbefaler kun en rask dukkert eller å slappe av på stranden, da strømmene langs Tangalle-stranden kan være ganske sterke.

Det er mange barer og restauranter langs vannet, så du kan alltids lene deg tilbake med noe kaldt i glasset og nyte den vakre utsikten.

Hvordan komme seg dit:
Det tar rundt 6 timer med buss eller tog fra. Taxi fra Colombo til Tangalle, tar rundt 3 og en halv time, og er ikke veldig dyrt.

Hvor kan du bo:
Klikk her for å se alle forslag til overnatting

 

Det er mange som har sett mye av Sørøst-Asia, men disse stedene er blant de minst besøkte, og gir deg unike og autentiske opplevelser.

Håper du vil vurdere noen av disse stedene når du planlegger din neste tur, og det er ingen tvil om at jeg heller vil bruke tid på ett av disse stedene fremfor noen ekstra dager i Bangkok eller Singapore.

God tur!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar