Land Reisetips Sri Lanka

Festningen i Sigiriya er en unik opplevelse

Den gamle festningen i Sigiriya er blant de vakreste stedene på jorden, og er definitivt verdt å oppleve minst en gang i livet.

Festningen i Sigiriya er en unik opplevelse 29. mars 2016

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Festningen i Sigiriya
Del dette:

Det er både en gammel festning og et tidligere palass. Også kalt Lion Rock, som det står på toppen av en gigantisk stein som ruver 200 meter over terrenget rundt.

Dette fantastiske stedet ligger i Matale distriktet på Sri Lanka, og er omgitt av et omfattende nettverk av hager, sisterner og en rekke andre spennende bygninger.

Historien

Navnet Lion Rock kommer fra oppdagelsen av noen gigantiske løvepoter hugget ut i stein. Det antas å være restene av en større statue som en gang i tiden har stått på stedet. Billedlig er det også referanser til andre betydninger slik som : løven minner troende på at sannheten som er opplest av Buddha er like sterk som et løvebrøl.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sigiriya er en av de eldste hagene i verden med terrasse-hager.

Før i tiden var dette et berømt kongelig palass, nå er Sigiriya et populært turistmål mest kjent for sine gamle fresker, som ligner på de som finnes i de indiske Ajanta-grottene. Det er en av de syv områdene i Sri Lanka som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det regnes som en av de beste eksemplene på by-planlegging fra antikken.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


I middelalderen var Sigiriya for en kort periode hovedstaden på øya. Det var under regimet til Dhatusena dynastiet. I det tredje århundre f.Kr. ble stedet brukt av buddhistiske munker som et sted for meditasjon. Munkene skjenket senere stedet til Kong Kassapa (477-495 e.kr) som brukte dette som bolig og festning. Når Kassapa ble beseiret av Mogallana og mistet sin tronen, ble området gitt tilbake til de buddhistiske munkene. I det femte århundre åpnet den buddhistiske minkeordnenen Sangha en kirke på stedet.

Den gamle steinborgen i Sigiriya ble forlatt i 1155, og ble gjenoppdaget i 1828. Stedet har fått mye oppmerksomhet for sine imponerende fresker for sin spenende og unike fortid. Store malerier dekke hele vestveggen av festningen, og utgjør et areal som er 140 meter langt og 40 meter høyt.

De fantastiske hagene

Fjellknausen er fortsatt omgitt av en fantastiske hager og fontener. Hagene og ruinene er det eneste som vitner om den gamle festningen. Turister er mest tiltrukket av de fantastiske freskene som er malt på Lion Rock, men også av alle hulene i fjellveggen, noe som underbygger at festningen ble brukt som tilholdssted for minkene i det lokale klosteret.

Utsikten kan gjøre deg målløs. Du kan gå opp Lions Rock ved å gå de 1200 trappetrinnene til toppen, men belønningen får du når du ser den utrolige og magiske utsikten.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia