Malaysia Singapore

Storbyferie og øyparadis – Singapore og Malaysia

Storbyferie og øyparadis – Singapore og Malaysia 14. november 2017Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Havneområdet i Singapore
Del dette:

Vi hadde muligheten for å dra avgårde uten barn i høstferien og ønsket å få med oss både storby og øyparadis.

Vi hadde 11 dager å gjøre det på. Vi bestemte oss raskt for at vi ville til Singapore, da vi begge har vært der før og ville tilbake. Dette ble derfor utgangspunktet for hele turen.

Planleggingen

Vi ville ha 3-4 dager i Singapore først, og så ville vi enkelt kunne reise til et øyparadis med kritthvite strender, azurblått hav og avslappende strandliv. Betingelsen vi satte var at det skulle være enkelt å komme seg fra Singapore til øyparadiset.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Raffles hotel Singapore

Med utgangspunkt i Singapore er det mange muligheter, det er noen gode resorter i Singapore, det er enkelt og raskt å komme seg med ferge til Indonesia, og så ligger store deler av Malaysia lett tilgjengelig innenfor kjøreavstand fra Singapore.

Både strand og by

Vi ønsket å oppleve vakre strender og flott natur, rikt dyreliv i sjøen med gode muligheter for å snorkle. Vi vurderte å ta fergen til Indonesia og øya Pulau Bintan, men ble ikke helt komfortable med de store upersonlige resortene og var også sikre på at vi kunne oppleve mer uberørt natur andre steder.

Finnair

Når vi begynte å se på kartet så vi at østkysten av Malaysia ga flere svært gode muligheter. Valget falt til slutt på øya Pulau Besar, en liten vakker øy som ligger ca 30minutters båttur utenfor havnebyen Mersing. Denne vakre øya ligger forøvrig i samme øygruppen som Robinson-ekspedisjonen ble filmet. Mersing ligger ca 2,5 timers biltur fra Singapore

Vi booket flybilletter med Finnair og fløy Oslo – Helsinki – Singapore. Å søke etter flybilletter er alltid litt utfordrende synes jeg, skal man konstant være på jakt etter de billigste billettene, eller skal man gå direkte på flyvningene man vet er behagelige og effektive. Vi har alltid vært superfornøyde med Finnair når vi har reist til Hong Kong, Singapore og Bangkok, og valgte derfor Finnair uten å bruke for mye tid på å søke alternativer.

Singapore

I Singapore booket vi oss inn på Oasia Hotel Novena, et flott 4-stjerners hotell i FarEast Hospitality Gruppen. med en bra beliggenhet. Ved å velge et Club Room som var noen få kroner dyrere enn de vanlige rommene, fikk vi tilgang på lit ekstra service og goder. Club-gjester har tilgang på en egen etasje hvor det serveres gratis mat og drikke hele dagen, dette er samme sted frokosten serveres for Club-gjester og hver ettermiddag fra 16.00-19.00 er det gratis alkohol for de som måtte ønske. I club-etasjen er det også et eget stort svømmebasseng og soldekk med god plass.

Hotellet ligger over metroen noe som gjør det svært enkelt å komme seg rundt i byen. Vi brukte stort sett Uber, noe vi fant ut av var både effektivt og rimelig.

Singapore

Vi hadde ikke lagt opp til de store utfluktene eller sightseeing turene, og hadde kun to mål vi hadde satt oss med Singapore. Vi ville gå rundt i byen og se og bli bedre kjent, og vi ville ha med oss noen gode matopplevelser.

Områdene vi brukte mest tid på var bay area, china town, Orchard og Tanglin. De beste matopplevelsene vi tok med oss var fra de forskjellige food hawker sentrene som ligger spredt rundt i byen. Her er noen av våre tips. Chinatown Complex Food Centre, Maxwell Road Hawker Centre, Chomp Chomp Food Centre.

Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle

Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle er verdens billigste restaurant med Michelin stjerne. Den ligger rett ved Chinatown Complex Food Centre og er en fantastisk opplevelse man må få med seg.

Turen videre til Malaysia

Vi brukte hotellets consierge tjeneste og bestilte en bil som skulle kjøre oss fra hotellet til Mersing hvor vi skulle ta båten ut til Pulau Besar. Den samme bilen skulle hente oss i Mersing og kjøre oss direkte til Changi flyplass når vi skulle hjem til Norge. Prisen var ca kr 1.200,- norske for tur/retur Mersing.

Trafikk på grensen

Den største utfordringen med å kjøre bil fra Singapore til Malaysia er grenseovergangen ved Woodland. På en god dag tar det en drøy time å kjøre de 2 kilometerne fra den ene siden av grensen til den andre. På dager med mye trafikk og spesielt i rushen om morgenen og om ettermiddagen kan dette ta 3-5 timer.

Woodland grenseovergang

Vi kjørte fra hotellet ved 10-tiden og unngikk dermed all trafikken. Selv om det var lite trafikk brukte vi ca 90 minutter på å krysse grensen. Hele turen til Mersing tok litt mindre enn 3 timer.

Vi ble satt av på fergekaien i Mersing og hadde bestilt en egen båt for å komme oss over til Pulau Besar, da den daglige avgangen som er satt opp av resortet går daglig klokken 12.30. Den hadde vi ikke rukket uten at vi hadde kjørt fra Singapore klokken 06.30, noe vi ikke var veldig interessert i.

Å chartre en egen båt kostet ca 900 norske kroner en vei, men gjorde at vi kunne stå opp mange timer senere før vi dro fra Singapore. Absolutt verdt pengene.

Pulau Besar

Det hadde regnet og blåst kraftig dagene før vi kom til Mersing, noe som gjorde at det var ganske mye bølger. Turen over til Pulau Besar gikk alikevel helt supert, men det var litt problematisk å få lagt til da bølgene var ganske store. Vi kom oss i land og ble mødt av hyggelige ansatte som tok bagasjen vår og viste veien til resortet.

Stranden på Aseania Beach Resort

Vi hadde booket oss inn på Aseania Beach Resort, et koselig litt slitent resort med en helt fantastisk beliggenhet. Resortet får 3 stjerne hos de fleste booking-sidene, og det stemmer ganske greit overens med vår opplevelse. Uansett reiste vi ikke til Pulau Besar for stjernenes skyld, men for den vakre beliggenheten, naturen, vannet og for å slippe unna for mange turister.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Det tar ca 2 minutter å gå fra man kommer i land til resepsjonen. Der ble vi mødt av de ansatte som gav oss en velkomstdrink og samtidig fortalte oss det vi trengte å vite om stedet.

All inclusive

Aseania Beach Resort er et All Inclusive resort, og vi hadde kjøpt en pakke med 3 måltider per dag. I tillegg kan man selvsagt bestille mat og drikke fra menyen når man måtte ønske. Vi var ganske spente på akkurat dette med maten, da dette både kan være litt kjedelig pluss at en av oss er gluten-allergiker.

Vi ble super positivt overrasket over maten. Det var et godt utvalg, med 5-6 valg til lunsj og middag, og for en smaksopplevelse og kvalitet på måltidene. Noen dager bestilte vi noen tilleggsretter fra menyen, bare for å prøve, og dette var også helt fantastisk. Frokosten var ganske gjennomsnittlig, men god.

Strandbaren på Aseania Beach Resort

Det er en god atmosfære på stedet og de ansatte er utrolig hyggelige og imøtekommende. Vi har reist mye i Malaysia og har erfart at det ikke alltid er naturlig å få god service, og at språket også kan være en utfordring. Dette gjelder absolutt ikke for Aseania resort.

Hva gjør man 6 dager på et slikt sted?

Det er kort oppsummert 3 ting man gjør; spise, bade og sove. Stranden er helt fantastisk og det er godt med solsenger slik at man aldri behøver å kjempe om plassene. Det er 50 meter fra resepsjonen til stranden, og i tillegg er det en egen strandbar som i tillegg leier ut dykkermasker og kanoer.

Kveldsstemning på Aseania Beach Resort

Utflukter

Det er enkelt å dra på utflukter, noe de arrangerer for deg i resepsjonen. Det eneste man skal være klar over er at det er tidevannsforskjeller som gjør at noen av snorklestedene man drar til med båt, kun er tilgjengelig når det er høyvann.

En av dagene leide vi en båt og dro på en 3 timers snorkletur. Det var planlagt 3 stopp, og synes selv vi hadde fått nok da de 3 timene var gått. Det er ikke samme kvalitet på snorklingen på Pulau Besar som eksempelvis Perhentian Islands som ligger lengre nord på østkysten, men det var fortsatt mye flott å se på og et rikt liv under vann.

Været på Besar

Vi dro til Pulau Besar i begynnelsen av oktober, noe som er rett i forkant av monsunen. Det var likevel bare bra vær, og opplevde kun regn en times tid en formiddag. Temperaturen lå stabilt på ca 30/32 grader.

Vi hadde stranden nesten helt for oss selv på Aseania Beach Resort

Da vi kom til Aseania Resort var det rundt 25-30 gjester.Det var relativt lite folk der hele uken, med unntak av et døgn da det kom 60-70 kinesere som skulle feire månefest. Dette var ganske morsomt å få med seg.

Turen hjem

Vår flight fra Singapore gikk sent på kvelden og vi hadde bestemt oss for å bestille en egen båt tilbake til Mersing slik at vi kunne få flest mulig timer på stranden før vi skulle reise fra øya.

Utsjekk gikk raskt og båtturen tilbake til Mersing gikk på 25 minutter. Vi hadde litt tid før sjåføren skulle hente oss, så vi gikk rundt i Mersing i en times tid. Dette er en liten by, men det var ikke tid til å gjøre stort annet enn å se på bygninger og gå i butikker.

Fra vi ble hentet i Mersing til vi var på Changi Airport, gikk det under 3 timer. Fra Oasia Hotel Novena i Singapore, hadde vi fått med oss gratis adgang til en egen lounge på flyplassen hvor vi dusjet, skiftet og spiste litt før vi begynte å bevege oss mot gaten.

Changi er en av verdens beste flyplasser

Verdens beste flyplass

Changi er kåret til verdens beste flyplass mange ganger, og senest i 2016. Det er en opplevelse i seg selv, og hotellet på flyplassen vitner om dette, da mange velger å tilbringe et døgn på flyplassen før de reiser videre. Blant alle opplevelser på flyplassen finner man mange gode restauranter, kino, svømmebasseng både ute og inne, utendørs natursti, spa og massasje, lekeplasser og lekerom for barna samt noe av verdens beste shopping.

Changi tilbyr også gratis sightseeing-turer inn til Singapore sentrum om du har tid nok før flyet ditt går. Vår tur tilbake til Norge med Finnair gikk fra Singapore via Helsinki til Oslo.

Changi flyplass byr på mange opplevelser

Vi føler vi fikk utrolig mye ut av de 11 dagene vi var borte, og for oss var 4 dager i Singapore kombinert med 6 dager på Pulau Besar  den perfekte balansen mellom by og strand.

Dette er en enkel tur å gjennomføre og logistikken er enkel. Vi hadde ingen problemer underveis, det var heller ingen lange reisedager utenom flyturen frem og tilbake til Norge. Vi er to voksne som reiste sammen, men denne turen kan absolutt anbefales sammen med barna også.

 

Kort oppsummert

Vi fløy Oslo – Helsinki – Singapore – med Finnair.
I Singapore bodde vi på Oasia Hotel Novena.
På Pulau Besar bodde vi på Aseania Beach Resort.

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar