Filippinene Land Reisetips

Filippinene, et paradis for backpacking i Asia

Kåret til verdens beste "billige strender" av Lonley Planet

Filippinene, et paradis for backpacking i Asia 4. november 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Filippinene-er-et-paradis-for-backpackere
Del dette:

Det kom ikke frem hvilken av de mange strendene som var den aller beste eller billigste, men Filippinene har uten tvil mange bortgjemte perler som ikke spiser for mye av reisebudsjettet ditt.

Filippinene har lenge stått høyt på listen til backpackere, men det er utrolig få som har fått med seg hvor mange strender de egentlig kan velge mellom og hvor vakre mange av de bortgjemte perlene er.

Drømmer du deg tilbake til Bali, Goa eller Koh Samui før alle turistene og resortene poppet opp, så er den fantastiske skjærgården i og omkring Filippinene akkurat det du leter etter.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Med mer enn 7.000 øyer, er det noe for enhver smak, og du finner alt fra fredfulle og uberørte hvite strender i Cebu, til fester som varer hele natten på utestedene i Manila.

Vi mener at Filippinene burde stå på alles liste over steder å dra.

Ting du kan gjøre

Jobbe som frivillig
På tross av at Filippinene har mye å tilby som en turistdestinasjon, er landets økonomi ganske dårlig og en svært stor andel av befolkningen er svært fattige. Det er mange hjelpeorganisasjoner som til en hver tid søker etter frivillige som ønsker å bidra. Gjør ferien din mer betydningsfull og innholdsrik ved å avse noen dager eller en uke til dette flotte og viktige arbeidet som disse organisasjonene gjør.

mange-hjelpeorganisasjoner-pa-filippinene-trenger-din-hjelp

Aktiviteter
Mountain biking er veldig populært og mange steder er det tilrettelagt med merkede stier og løyper som tilbyr varierte utfordringer for alle. I tillegg er det enkel tilgang på aktiviteter som Fallskjermhopping, brettseiling, kiting og turer med varmluftsballong.

gode-forhold-for-kiting-på-filippinene

Med så mange øyer og lang kystlinje er det ikke rart at tilbudet av vannsports-aktiviteter er stort. Vannscootere, parasailing, kayaking, vannski, wake boarding, white water rafting – du finner det aller meste her, og til en brøkdel av prisene du finner i Europa.

Filippinene er også kjent for noe av den beste dykkingen i verden, noe ikke alle er klar over. Det er et stort utvalg av steder du kan leie dykkerutstyr, og som også arrangerer dykketurer. Filippinene er et av de aller billigste landene å ta dykkersertifikat (PADI), og prisnivået er til og med lavere en Thailand.

Ting du kan se

Banaue risterrasser
De påstås å være verdens 8 underverk, og disse rismarkene som klamrer seg til fjellsidene er helt spektakulære. De er mer enn 200 år gamle og de er omtrent 200 meter dype. Risterrassene er så populære at de er på landets pengesedler.

ris-terasser-filippinene

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Strender
Boracay, Cebu, Puerto Galera, 100 islands – listen bare fortsetter. Ingen reise til Filippinene er komplettt uten et besøk på en av de mange vakre strendene. De mange tusen øyene gjør det mulig å oppleve noe så sjeldent som noen dager på en øde øy. Du kan leie en båt og ta med deg vennene dine og faktisk finne din egen øy hvor du ikke vil møte noen andre. Bare husk å ta med nok mat og drikke.

strand-filippinene

Relgiøse steder
På grunn av den tette koblingen til Spania, er Filippinene et av de mest religiøse landene i verden, og det er tett mellom de fantastiske katolske kirkene. The Basilica of San Sebastian som ligger i Quiapo er et eksempel på dette.

The-Basilica-of-San-Sebastian

 

Manila
Landets hovedstad er full av historiske steder som tar deg gjennom de ulike stadiene av kolonialiseringen.  Du kan også besøke Thrilla (Manilla stadion) der Muhammad Ali vant den berømte seieren over Joe Frazier. Den gamle spanske bosetningen, Intramuros, må du absolutt også få med deg.

Hva koster det å reise på Filippinene?

Filippinene er uten tvil et av de aller billigste landene i Asia. Om du ønsker, kan du lett klare deg med 180-200 kroner per dag.

Overnatting
En seng på et hostel koster deg mellom 40-50 kroner, og et hotell finner du fra ca 160 kroner.

Transport
Det er lett å reise rundt på Filippinene. Minibusser er veldig populære, og prisen for en tur rundt i byen starter på ca 1 krone. Taxi koster ca 18 kroner per 30 minutter.

Mat og drikke
Om du spiser «street food» koster dette mellom 8-20 kroner for et måltid. Om du velger å spise på en restaurant, prisen mellom 20-40 kroner, så det er helle ikke avskrekkende på noen måte. En flaske San Miguel øl koster ca 3 kroner i butikken, og ca 9 kroner i en bar.

Språk

På Filippinene er Filipino (Tagalog) og engelsk offisielle språk. Det gjør det svært enkelt å kommunisere med de lokale. Det er flere som snakker engelsk på Filippinene enn i noe annet land i Asia (selv Malaysia). Du kan helt enkelt legge igjen ordboken hjemme.

Det er bare å legge inn Filippinene på reiselisten når du planlegger neste tur.

Ha en spennende og god AsiaFerie!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar