India Indonesia Japan Kambodsja Maldivene Reisetips

Glem overfylte turistfeller – Her er 6 utrolige steder nesten ingen vet om

Noen kaller det "må se" andre kaller det "bucket list". Vi har alle våre drømmer og håp for hva vi vil se og oppleve i dette livet. På slike lister står som regel alle verdens underverk. Vi unner deg dem, men orker du virkelig å stå i kø i timevis for å bli skuffet?
For deg som ikke har en fullverdig liste eller mangler nye ideer, har vi laget denne oversikten på steder i Asia, som du bare er nødt til å oppleve i dette livet.

Glem overfylte turistfeller – Her er 6 utrolige steder nesten ingen vet om 2. mai 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Det er noen steder og noe opplevelser mennesker ikke bør være for uten. Vi har lett for å velge de kjente og nære attraksjonene i Europa og Amerika i håp om at det skal være kjappere og bedre der. Da vet du ikke hva du går slipp av! Det er så mye flott i verden …men de vakreste, mest spektakulære og spesielle opplevelsene ligger fortsatt og venter på deg i Asia.

Her er våre forslag i tilfeldig rekkefølge:

1: Palitana-templene i India

Joda, du bør sikkert se Taj Mahal også. Det vakre kjærlighets-palasset som er så hvitt og glatt, at du bare må bort og ta på det. Hvis du derimot ikke er noe stor fan av køer og folkemengder, bør du gi Palatina-templene en sjanse. De ligger også i India, og omfatter ikke mindre enn 863 templer. De eldste er over 900 år gamle og stedet er pilegrimsmål for følgere av Jainismen; En religion som blant sine doktriner har forbud mot all slags vold mot alle levende vesener. Grunn god nok i seg selv for å reise dit.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Spredd utover fjelltoppen Shatrunjaya, utgjør disse fantastiske byggen den største samling religiøse bygg noe ste på planeten. Du finner stedet i ¨den vestligste delstaten i India; Gujurat.

Nærmeste flyplass er Bhavnagar, bare 36 kilometer unna. De tar omtrent en og en halv time å nå selve stedet med offentlig kommunikasjon. Bhavnagar ligger omtrent 250 km fra Ahmedabad, og er et av de beste stedene å shoppe bomullsprodukter produsert i hele Gujarat.

 

2: Stjernesjøen i Vaadhoo, Maldivene

Dette naturfenomenet blir gjerne sammenlignet med Nordlyset. For oss nordboere er det storslått og vakkert, men ikke så veldig spektakulært. Vil du virkelig oppleve noe som overgår alle dine villeste fantasier, bør du besøke øya Vaadhoo på Maldivene. Stjernene i havet er kommet til ved at pytoplankton skylles opp på stranden og lager millioner av bittesmå lyspunkter i det asurblå havet. 

Disse lysende organismene finnes i hele det Indiske hav mellom Juli og Februar, men på Vaadhoo (som lokalt heter Mudhdhoo) er kombinasjonen av hav, natur og lys noe helt for seg selv. Du bør uansett besøke Maldivene før det er for sent. Denne øystaten er det mest synlige eksemplet på global oppvarming vi har i dag, da det kun er snakk om få år nå før disse øyene bokstavelig talt forsvinner i havet.

Du kommer deg til Vaadhoo på bare et lite kvarter med hurtigbåt. Flyplassen er ved Hovedstaden Malé, bare 8 kilometer unna. Turistinformasjonen er fenomenal, og har du et godt budsjett anbefaler vi sjøfly for videre utforsking av disse fantastiske øyene.

 

3: Micronesias svar på Venezia

Har du vært en tur i Venezia i turistsesongen og blitt flådd på uterestaurant, så gjør du ikke det en gang til. Det er å strekke begrepet «Asia» noe, men vi nevner det for det; Nan Madol er en over 1000 år gammel by, bygget på et korallrev, midt i Stillehavet, helt på tuppen av øya Pohnpei (som ikke må forveksles med den Romerske bosettingen Pompei – utenfor Napoli i italia)

Her er ingen dyre fortausrestauranter og prangende palass, og allikevel er dette stedet regnet for å være et av verdens mest imponerende ingeniørbragder. Hvordan og hvorfor byen ble bygget er forsatt et mysterium. Stenene i bygningene veier mellom 5 og 25 tonn hver, og ingen kan forklare hvordan de ble løftet på plass, da alle «veier» er bare er gjørmete stier og kanaler her.

Kart over Nan Madol

I likhet med sin Europeiske «søster» synker Nan Madol også sakte i havet. Du komme til Pohnpei med United Airlines «øyhopper»-flight 154 og 155. Rute 154 går fra Honolulu, Hawaii, via Majuro, Kwajalein-Kosrae og tar totalt ti timer. Eller du kan ta rute 155 og ankomme via Guam, Chuuk og videre til Pohnpei. Det tar bare 4 timer. Du kan også ta deg en virtuell flyreise her.

 

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


4: Indonesia svar på Ankor Wat

Dessverre er både solnedgang og soloppgang over Khmer-ruinene i Kambodsja blitt en overbefolket flokk-opplevelse. Selvsagt bør du se Ankor Wat, men skal du oppleve mystikken når morgentåken letter og solen skaper virkelig magi over gamle ruiner, bør du forsøke en tur til Borobudur i Indonesia.

Borobudur er et buddhistisk klosteranlegg for Mahayana-religionen. Dette er det største buddhistiske monument i verden. Anlegget ligger sentralt på øya Java i Indonesia, bare 40 kilometer nordvest for Yogyakarta. Stedet ble bygget mellom år 750 og 850 e.kr. av Sailendra-dynastiets Javanesiske herskere. Her får du oppleve et enormt område med Buddha-figurer i full størrelse og de mest fantastiske intakte klosterruiner.

Borobudur – Her kommer selv Ankor Wat til kort!

Du kommer deg fra Jakarta til provinshovedstaden Yogyakarta med fly. Det koster bare hundrelapper og tar omtrent en time. Yogyakarta er et lite knøtt av en by, på størrelse med Bergen. Hvis du vil rett til Borobudur-tempelet, kan du ta lokalbussen til Magelang eller Muntilan. Fra begge steder går det buss til Borobudur. Disse turene tar omtrent to timer. Er du på ferie i Semarang, er det en drøy tre timers biltur helt frem.

 

5: Ogasawara-øyene – Japans Galapagos

Galapagos er ikke det enste sted i verden der du kan oppleve et yrende og uforstyrret dyremangfold og tusenvis av unike arter i uforstyrret natur. Ogasawara-øyene er en en samling på over 30 øyer og har et mangfold av unike tropiske dyre- og plante-arter. Her har evolusjonen gått sine helt egen veier, ettersom øyene aldri har vært knyttet til noe kontinent.

De flygende revene

En helt unik gigantblekksprut ble oppdaget så sent som i 2005, rett utenfor kysten her. Du må også få med deg flaggermusermer bare kalt «Indisk flygende rev», som er sterkt utrydningstruet, men mulig å se her midt på dagen. Her er også et utall helt unike fuglearter, insekter, sommerfugler og krabber.

Hvis kun det beste er godt nok må du besøke øya Minamijima. Dette er en ubebodd øy som strekker seg bare 1 km fra nord til sør og ligger sørvest for Chihijima. Blant etablerte globetrottere er denne rangert som en av de mest unike plassene på planeten, og mange forhold er strengt regulert av myndigheten for å kunne gå i land denne øya. For å bevare det skjøre miljøet og det opprinnelige økosystemet, får bare 100 besøkende komme iland på denne øya. Ingen besøk kan vare i mer enn 2 timer, og må skje sammen med statlig guide. Det er ingen adgang mellom tidlig november og tidlig februar.

Minamijima – Kremen av natruropplevelser!

Det tar i overkant av et døgn å komme seg fra Takeshiba til Tokyo og videre til Chichijima-øya og Ogasawara-øyene med rutefly. Derfra tar det 20 minutter å komme til Minamijima med motorbåt. Det er en ganske lang reise for å si det mildt, men du vil komme til å se det mest imponerende stedet du noen gang har besøkt.

 

6: Raja Ampat – Indonesias «Great Barrier Reef»

Du må gjerne dra til Australia og følge med ut i overfylte turistbåter og se på et rev, hvor store partier tragisk er i ferd med å dø. Ta hjeller en tur til Raja Ampat i Indonesia. Her finner du de mest levende og vitale korallrev i verden. Her kan du dykke og nyte en helt utrolig fargerik verden, med verdens beste samvittighet. 

Vi har snakket med marinbiolog Lisa Grainger, son nylig ar besøkt området;
– Denne øygruppen utenfor vesttuppen av Ny Guinea, ligger midt i hjertet av «koralltriangelet» og er det området med den rikeste og mest levende marine floraen på hele planeten vår, sier hun; – tre fjerndeler av verdens korall-arter og mer enn 1400 forskjellige fiskearter finnes akkurat her …i disse 4 millioner hektar med maritimt naturreservat.

Det er her hvalhaien kommer for å parre seg. Det er her kjemperokkene gjemmer seg i sandbankene, og her spermasetthvalen samles for å fråtse i det planktonrike vannet som kommer i havstrømmer fra arktiske havvann. For alle som kan traktere et par svømmeføtter og en dykkemaske er dette et stykke av verden du ikke kan overse.

Du bør reise ut fra byen Sorong, som ligger vest på øya Papaua. For å komme deg til Papua må du først fly til Jakarta, Makassar, Denpasar, Surabaya, Manado eller Ambon, og deretter  fly først til Jayapura og ta en videre flytur til Wamena derfra.

God tur!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar