Reise med barn Reisetips

Hvordan velge bosted når man reiser med baby i Thailand?

Viking House på Koh Tao var vårt hjem i nærmere to måneder

Hvordan velge bosted når man reiser med baby i Thailand? 3. april 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del dette:

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det er å reise med baby i Thailand, spesielt fra de som tenker å reise over lengre tid – såkalt permisjonsreise.

Boforholdene er det de fleste er opptatte av, da man naturligvis stiller litt andre krav til bolig når man reiser med baby.

Etter tilsammen fire måneder i Thailand med baby, føler jeg meg ganske dreven på dette, og da skulle det bare mangle at jeg ikke deler av mine erfaringer på godt og vondt. Så: Hvordan bor man med baby i Thailand?

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Svaret er like enkelt, som det er vanskelig: Akkurat som du vil.

I Thailand kan du velge å bo svært enkelt, på lavt budsjett i en trang bungalow, du kan bo på små familiedrevne hoteller, på enorme all inclusive-anlegg eller du kan leie leilighet eller hus med samme standard som du er vant til hjemmefra.

Det er helt klart mye sjarm i en enkel bungalow, men vi har gått for langtidsleie av leilighet når vi har reist. Vi har altså lagt litt ekstra penger på bolig for å ha avskilte soverom, godt med lekeplass og kjøkken med mulighet for å lage mat og vaske/koke flasker.

Når man reiser med små barn bruker man gjerne mye mer tid «hjemme» enn om man reiser uten barn. Og reiser man lenge, er det faktisk fullt mulig å bli lei av sol og bading, og da er det godt å ta seg en hviledag hjemme uten å sitte oppå hverandre.

Hvordan finne leilighet i Thailand?

Når du vet hvordan du vil bo, starter jakten på å finne en passende bolig til  best mulig pris (med mindre du har et veldig romslig budsjett og liker å kaste penger ut av vinduet).

Gjør grundig research

Det første vi gjorde var å sjekke airbnb, men vår erfaring er at utvalget i Thailand er begrenset på denne fantastiske tjenesten. Videre sjekket vi agoda.com (bra på hotell i Asia), finn.no, asiareiser.no, og tilsvarende sider i Sverige.

Vi Googlet heftig, i tillegg til å forhøre oss med venner og bekjente. Er man heldig kjenner man noen, som kjenner noen, som kjenner noen som har en bolig i Thailand. Så heldige var ikke vi.

«Vår første reise til Thailand med baby gikk til Koh Lanta, før vi avsluttet med et par uker på Koh Lipe og Phuket»

Leiligheten på Koh Lanta leide vi via Jo Jo Lanta – og var veldig fornøyde med det, hvis du ser bort fra den triste utsikten vi hadde. Leiligheten var praktisk, forhåndsbestilt og forhåndsbetalt, mens reisene til Koh Lipe (en nydelig øy, som virkelig anbefales!) og Phuket var mer impulsive og betydelig mindre praktiske med baby.

Reiser du derimot uten baby (da hadde du nok ikke lest denne artikkelen …) kan jeg virkelig anbefale det fantastiske stedet Castaway på Koh Lipe.

At vi valgte å stoppe innom Phuket var en ren tabbe. Trist turiststed der vi bodde på et charteranlegg vi fant via Agoda.com.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


 75 trappetrinn og fin-fin hage
75 trappetrinn og fin-fin hage

Planlegging

Da vi begynte å planlegge permisjonsreisen med lillesøster hadde vi ønsker om et rolig sted som ikke var for «turistifisert», men som likevel hadde butikker med greit utvalg, engelskspråklige leger og noen restaurantalternativer som ikke nødvendigvis setter halsen i brann.

Vi ønsket oss gåavstand til strand og gjerne basseng, men mest av alt ønsket vi oss utsikt, slik at vi kunne nyte synet av turkist hav, hvit strand og palmer selv om vi hadde en rolig hjemmedag.

Denne gangen ønsket vi å tilbringe hele reisen på ett sted, og dermed var valg av bolig spesielt viktig. Vi landet på Koh Tao og Viking House etter å ha vært gjennom søkerunden nevnt over.

Viking House

Viking House ligger på en bakketopp på Mae Haad og har en fantastisk utsikt over Mae Haad havn og Sairee Beach. Bakken opp til huset og de 75 trappetrinnene som ledet veien til leiligheten var en real utfordring, men utsikten og fasilitetene veide til dels opp for det.

Viking House drives av en svensk familie som virkelig yter topp service og fikser alt som fikses kan. Vi fikk til og med låne en mobiltelefon med thailandsk sim-kort, slik at vi enkelt kunne ringe vår egen privatsjåfør, bestille take away-mat eller for å mase på Tony, husverten. Stedet kan absolutt anbefales, spesielt om du ser på den lange bakken og trappene som trening.

 

Andre bomuligheter på Koh Tao, som er verdt å sjekke ut:

• Montra Resort
• Sairee Cottage
• Seashell Resort

Helt generelt vil jeg si at tilnærmet alle bomuligheter langs strendene Mae Haad, Sairee Beach og Chalok Baan Kao  er tipp topp og gode valg, men den umiddelbare nærheten til stranda koster selvfølgelig litt ekstra, og på mange av dem får du ikke tilgang til kjøkken.

Kjøkken er ingen nødvendighet, men kan være praktisk når du reiser med små barn – både på grunn av muligheten til å lage (baby)mat selv, men også for å koke flasker.

Vær likevel obs på at mange av de mindre øyene i Thailand har ustabil strøm, slik at luksus som vannkoker og mikrobølgeovn sjelden fungerer.

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar