Malaysia

Jalan Alor – verdens beste restaurantgate

Jalan Alor – verdens beste restaurantgate 19. november 20171 Comment

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Jalan Alor er verdens beste restaurantgate
Del dette:

Midt i hjertet av Kuala Lumpur ligger området Bukit Bintang, der man finner den beste shoppingen, de beste utestedene og ikke minst den beste maten. Verdens beste restaurantgate er Jalan Alor.

Det er et yrende uteliv i dette området og barer og nattklubber ligger tett på gaten Changkat Bukit Bintang. I enden av denne gaten som strekker seg 800 meter, møter man Jalan Alor. Dette er et matmekka og en hel gate som er full av fortausrestauranter og food stalls .

Alltid åpent

Jalan Alor har et 40-tals spisesteder og et fantastisk utvalg av smaksopplevelser og kulinariske utskeielser, alt fra tradisjonelt kinesisk kjøkken, sjømatrestauranter, tradisjonell Malaysisk mat og thailandske spisesteder.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Spisestedene har stort sett åpent så lenge det er folk, og det betyr at det serveres mat til 3-4 tiden om morgenen. De fleste stedene åpner ved 12-tiden.

Mer enn bare mat

Jalan Alor er mer enn spisesteder, det er en opplevelse som burde stå på alles «to do-liste» når man besøker Kuala Lumpur. Det er stort sett alltid mye folk, men ganske lett å finne ledige bord. De mest populære stedene kan man oppleve å måtte vente litt før man får satt seg.

Prisnivået er mitt på treet, men noe høyere en tilsvarende spisesteder andre steder i byen. Matopplevelsen er derimot helt på topp. Dette er også grunnen til at det stort sett alltid er mye folk, både på dagtid og kveldstid. Her samles de lokale for typisk social dining.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Vår anbefaling

En av de absolutte favorittene er Wong Ah Wah, som ligger nesten nederst i gaten. Her sitter man gjerne 10-12 personer rundt runde bord, mens de ansatte løper så de svetter for å sørge for at man har det man trenger av både mat og drikke.

Det normale er å bestille flere forskjellige retter som settes midt på bordet, og så deler man all maten. 4 personer som skal spise sammen bestiller normalt 4 vanlige retter, eller alternativt 6-8 små retter. Prisen for et slikt måltid er typisk 150-200 norske kroner per person, og dette inkluderer drikke som øl og brus.

Her er noen av spisestedene du finner på Jalan Alor:

Restoran Meng Kee Grill Fish, Wong Ah Wah Restaurant, Little Vietnam, Nasi Lemak Jalan Alor, Durian Stall Jalan Alor, 粗茶食館 Cu Cha Restaurant, Shui Kee Restaurant, Beh Brothers Restaurant, Saigon Station Vietnamese Restaurant, ALOR Food corner, New World Food Court Centre, Restoran Mook Thai Food, Pattaya Thai Food Special, Restoran Sai Woo, Yuen Fong Food, Restoran Dragon View, Restoran Sun Chui Yuen, Alor Corner Curry Noodle, Noy Thai Seafood.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

En kommentar

Comments are closed.