Land Reisetips Thailand

Phuket Sandbox guide – slik reiser du til Thailand nå

Drømmer du om kritthvite strender, deilig thaimat og nesten folketomme strender? Da er tiden inne for å reise tilbake til Thailand. Thailandske myndigheter har gjenåpnet deler av Thailand uten karantene for utenlandske turister og reisende.

Phuket Sandbox guide – slik reiser du til Thailand nå 26. november 2021Kommenter dette innlegget
Del dette:

Med den såkalte Phuket Sandbox-modellen er Phuket det første turistmålet som gjenåpnes i Thailand. Bli kjent med Phuket Sandbox-regler her.

Hva er Phuket Sandbox?

Phuket Sandbox er en modell som tillater reisende som er fullt vaksinert å komme inn i Thailand uten karantene. Programmet startet 1 juli 2021, før de thailandske grensene blir gjenåpnet offisielt. Phuket er den første thailandske provinsen i denne modellen, og turister som besøker øya trenger ikke lenger å være i karantene.

Phuket Sandbox regler

Du må være fullvaksinert. Oppholdet ditt kan være så kort du vil, men om du skal reise videre til andre områder i Thailand, må du bo på øya 14 dager og ta en negativ COVID-19 test før du kan reise videre.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvem er Phuket Sandbox for?

Phuket Sanbox er for fullvaksinerte reisende over 18 år, som reiser fra land med middels/lav risiko for SAR-CoV-2-virus. Du må være fullvaksinert minst 14 dager før avreisedato, og kunne fremlegge gyldig koronasertifikat

Alle barn under 18 år som reiser med foreldre eller foresatte, må ha en helseerklæring med en negativ RT-PRC-test, tidligst 72 timer før avreisedagen

Alle thailendere og utlendinger som reiser fra lav- eller mellomrisikolandene, kan benytte seg av Phuket Sandbox

Phuket Sandbox – hvilke land?

Phuket Sandbox er tilgjengelig for reisende som flyr til Thailand fra land som blir ansett å være lav eller middels risiko for SAR-CoV-2 virus.

Listen over kvalifiserte land er godkjent av Folkehelsedepartementet i Thailand (MoPH). Nåværende liste over kvalifiserte land publisert per 20 Aug 2021 finner du her: Kvalifiserte land i Phuket Sandbox.

Reisende som ikke er statsborgere i de oppførte landene, må ha vært i et av de oppførte landene minst 21 dager før de ankommer Phuket.

Phuket Sandbox innreiseskrav

COE – Certificate of Entry

Alle reisende må søke om et innreisebevis (COE – Certificate of Entry), dette gjøres via den Thailandske ammbassaden i ditt land. Riktig type visum eller kvalifisering til å bruke Thailand visumfritak er også nødvendig.

Vaksinesertifikat

For å komme inn i Thailand med Phuket Sandbox-modellen, må reisende ha et COVID-19 vaksinesertifikat med en vaksine som er godkjent av Verdens Helseorganisasjon (WHO) eller Thai Authority. Dokumentasjon av vaksinasjon må fremlegges ved søknad om COE.

Helseforsikring

Du må ha en helseforsikring som dekker COVID-19 relatert behandling, og som dekker behandling for minimum 100,000 USD. Forsikringen må være gyldig for hele perioden du skal være i Thailand.

Du kan enkelt kjøpe en slik forsikring, enten hos ditt forsikringsselskap eller online hos forsikringsselskapet  AXA Thailand forsikring online. Denne forsikringen møter alle nødvendige krav.

Overnatting

Det må også fremvises en forhåndsbetalt bestilling av et SHA Plus hotell for minst  14 netter  (eller mindre hvis du flyr hjem fra Phuket tidligere).

Testing

Alle de obligatoriske Phuket Sandbox COVID-19-testene må forhåndsbetales, og dette må du også dokumentere. De kjøpes direkte fra Phuket Swab Appointment System (PSAS)

Flyreisen

Du må dokumentere at du flyr direkte til Phuket fra en godkjent avreiseflyplass. Dette gjøres ved kopi av flybilletter. Hvis du planlegger å være på Phuket i mindre enn 14 dager, vil du også måtte dokumentere at du har returbilletter.

For å benytte deg av Phuket Sandbox-modellen, må alle reisende ha en negativ COVID-19 test, utstedt innen 72 timer før avreise til Thailand og et gyldig vaksinesertifikat.

Hoteller i Phuket Sandbox

Til tross for at det ikke er karantenekrav, må turister som ankommer Thailand bo på overnattingssteder som er SHA + sertifisert. Dette er en sertifisering som er utstedt av thailandske myndigheter for sikkerhets- og helsetiltak, og som skal sørge for at stedene som tilbyr overnatting faktisk er i stand til å overholde alle de nødvendige krav og regler som er satt til smittevern.

Det kan være greit å vite at du må bo på ett og samme hotell de første 7 nettene, så velg et OK sted å bo. Etter de første 7 dagene kan du flytte til et annet hotell for resten av oppholdet. Bare husk at dette må også være et SHA Plus-hotell.

Hvis du bor på Phuket i mindre enn 14 netter, må du reise via Phuket internasjonale lufthavn.

Du kan bestille Phuket Sandbox hoteller via nettsteder som feks Asiareiser.no, Booking.com,  Agoda.com, reisebyråer eller ved direkte bestilling hos et SHA Plus-hotell.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Din reservasjon vil automatisk bli lagt inn i SHA Plus Booking Authenticator System (SHABA)  som vil generere et offisielt bekreftelsesnummer og QR-kode som du mottar.

Listen over sertifiserte hoteller finner du her: SHA Plus Hoteller på Phuket.

Hoteller i Phuket Sandbox

Vi har også laget en liste over Phuket Sandbox Hoteller for de mest populære turistområder på Phuket for å gjøre det enklere å finne et passende hotell (Klikk på stedsnavnet for å se hoteller og priser):

De 10 mest populære SHA+ hotellene på Phuket

Her er en liste over de mest populære SHA+ hotellene på Phuket. Blant disse finner du faktisk noen skikkelig rimelige sammen med noen ganske dyre alternativer. Se forøvrig lenkene over for alle alternativer (Klikk på hotellnavnet for å se priser).

 1. Marriott Phuket Beach Club Talang Beach ★★★★★
 2. Burasari Phuket Patong Beach  ★★★★★
 3. Paripas Patong Resort Patong Beach ★★★★
 4. Katathani Phuket Beach Resort Kata Beach   ★★★★★
 5. Hotell Clover Patong Patong Beach ★★★★
 6. Anantara Mai Khao Villas Mai Khao Beach ★★★★★
 7. Dusit Thani Laguna Bang Tao Beach ★★★★★
 8. JW Marriott Phuket Mai Khao Beach ★★★★★
 9. Mövenpick Resort Bang Tao Bang Tao Beach ★★★★★
 10. The Westin Siray Bay Resort & Spa Phuket ★★★★★

COVID-19-tester i Phuket

Du må ha tre obligatoriske COVID-19-tester (RT-PCR) under oppholdet i Phuket. Disse må du betale for selv og slik er kravene:

 • Den første testen tar du ved ankomst og avventer testresultatene på hotellet ditt
 • Den andre testen tas på dag 6 eller 7
 • Den tredje testen tas på dag 12 eller 13

Alle de obligatoriske COVID-19-testene må forhåndsbestilles og forhåndsbetales via PSAS-system,  og betalingsbevis for RT-PCR-tester må sendes inn når du søker om innreisebevis.

Her finner du testsentre på Phuket

 • Maikhao (Nord-Phuket) Tlf. 096-643-4572
 • Laguna (Cherngtalay) Tlf. 076-325-442
 • Patong (Jungceylon) Tlf. 093-574-0683
 • Phuket By (Central Floresta) Tlf. 088-765-0363

Testing før hjemreise

Du vil bli pålagt å dokumentere en negativt COVID-19-test før ombordstigning på flyet når du reiser hjem fra Phuket, derfor må du ta en ekstra COVID-19-test før avreise.

Flere sykehus på Phuket tilbyr COVID-19-testing, og pakken med COVID-19 testing kan varieres avhengig av type test og hvor du blir testet. Kostnaden for en RT-PCR-test varierer fra 2500-4000 THB per person og en COVID-19 Antigen-test (hurtigtest) varierer fra 500-1000 THB per person.

Bangkok Hospital Phuket, et av de ledende sykehusene på øya, og tilbyr testpakker. Dette inkluderer COVID-19 RT-PCR-testing, Fit-To-Fly-sertifikat, testrapporter og avgifter, og alle prøvesbar er garantert innen 24 timer (neste dag). Prisen for en slik pakke er 3500 THB. Pakken kan bestilles online, og du betaler da bare 3,400 THB.

Nabon Inter Medical Clinic i Phuket Downtown tilbyr RT-PCR og Rapid Antigen test fra 690 THB.

Testing i Bangkok

Hvis du etter oppholdet ditt på Phuket ønsker å reise videre rundt i Thailand, og velger å fly hjem fra Bangkok, finner du en liste her over COVID teststeder i Bangkok.

Hva skjer hvis du tester POSITIVT for COVID-19?

Om du tester positivt for COVID-19, vil du bli henvist til sykehus for medisinsk behandling. Du vil være selv være ansvarlig for alle de medisinske utgiftene, og derfor er du pålagt å ha en COVID-19-forsikring som dekker dette i hele perioden du skal være i Thailand.

Hvis du reiser som gruppe, må resten av gruppen din overføres til et lokalt karantenehotell i 14 netter, og de vil selv være ansvarlige for karanteneutgiftene

Enhver person som får covid-19 symptomer plikter umiddelbart å teste seg. Hvis personen reiser i en gruppe, må alle i denne reisegruppen ta en test.

Phuket Sandbox Flyreiser

Det er myndighetene i Thailand som bestemmer reglene som flyselskaper må følge for å få lov til å fly turister til Phuket under Phuket Sanbox modellen. Mange flyselskaper tilbyr Phuket Sandbox direktefly til Phuket. Dette inkluderer blant flere, Thai Airways, Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, EVA Air og Korean Air. Passasjerer som ønsker å reise til Phuket bør kontakte flyselskaper direkte for gjeldende flyreiser og reisekrav.

Phuket Sandbox 7 +7 Forlengelse

Phuket Sandbox 7 +7 tillater alle reisende å dra fra Phuket  til nabo-provinsene Krabi og Phang Nga, eller øyer i Surat Thani-provinsen etter å ha tilbrakt minst de første syv nettene i Phuket.

Reisende får lov til å besøke en av følgende tre provinser etter en uke i Phuket Sandbox:

 • Surat Thani (Koh Samui, Koh Phangan,  Koh Tao) – under  Samui Plus  program
 • Krabi (KohPhi Phi,KohNgai, Railay)
 • Phang-Nga (Khao Lak, Koh Yao Noi, Koh Yao Yai)

Vaksinasjon i Phuket

Suksessen  til  Phuket Sandbox-programmet   avhenger også  av vaksinasjonen av innbyggerne på øya.  Målet for Phuket Sandbox var at minst 70% av lokalbefolkningen måtte være vaksinert, og ved utgangen av juli 2021 var tallet over 80%

Phuket Sandbox kan stenge eller settes i bero

Phuket Sandbox  kan  bli  suspendert  eller  stengt  hvis  det kommer et  utbrudd  av  Covid-19 i Phuket.  Utbrudd er definert som et av følgende:

 • Mer enn 90 nye smittede per uke
 • Høyt antall smittede i mer enn 3 distrikter på øya
 • Det er mer  enn  3  klyngeutbrudd
 • Sykehussengkapasiteten overstiger  80%
 • Nye virus-varianter spres på et ukontrollerbart nivå

Da gjenstår bare å ønske god tur!

Del dette:

Del din kommentar