Land Malaysia Reisetips

BOH Plantation i spektakulære Cameron Highlands

Cameron Highlands er vilt, vakkert og absolutt verdt et besøk. Vi brukte en halv dag på BOH Plantation og var strålende fornøyde.

BOH Plantation i spektakulære Cameron Highlands 19. oktober 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Sungai Palas
Del dette:

Cameron Highlands er aller best kjent for sin vakre natur, og sin te-produksjon. Få vet at det faktisk er Skandinaviske krefter som ligger bak denne enorme suksessen.

BOH Tea har siden 1920-årene produsert og levert te til nesten hele verden. Hver dag produserer de mer enn 5 millioner kopper med denne drikken.

Historien

Det hele startet med engelskmannen, John Archibald Russell, som først kom til Malaysia da han var cameron-highlands6 år gammel. Etter at moren omkom i en ulykke, ble unge John sendt tilbake til England for å utdanne seg.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Han reiste tilbake til Malaysia i 1919, og slo seg opp med investeringer i jernbane, gruvedrift, gummiproduksjon, eiendom og forskjellige produksjonsbedrifter.

I 1929 startet han BOH Plantation, som fortsatt produserer og selger te til hele verden.

Skandinavisk kunnskap

Da Sungai Palas skulle etableres, valgte man beliggenheten på bakgrunn av de to danske herrer, Jens Hindhede og Anker. De to var ingeniører og pionerer som flyttet til Malaysia rundt 1910, og de hadde noen år tidligere gjort omfattende undersøkelser og tester som beskrevet Cameron Highlands som et av de mest fruktbare stedene i Malaysia og svært godt egnet nettop til produksjon av te.

Cameron Highlands

Cameron Highlands ligger i staten Pahang, og dekker et område på 712 kvadratkilometer. Avstanden til Kuala Lumpur er litt over 200 kilometer, men det siste stykket opp til fjellene er veiene så svingete, at du må regne ca 3,5 time i bilen. Dette vakre landskapet består av åser og fjell, og er dekket av regnskog. Det er også mye dyrket mark på grunn av det rike jordsmonnet.

Det høyeste fjellet er Mount Batu Brinchang, og ruver hele 2032 moh.

Med et enormt tilbud av aktiviteter, turer, opplevelser og inntrykk, var vi glad at vi på forhånd hadde bestemt oss for å besøke Sungai Palas.

Tea-Room

BOH Plantation

Sungai Palas består av 4 hovedattraksjoner

– Plantasjene
– Fabrikksbesøk
– Besøkssenter
– Tea Room (serveringssted)

Plantasjene

Fra parkeringsplassen er det noen hundre meter å gå opp til besøkssenteret, og der går mann, omkranset av grønne tebusker så langt øyet kan se. Det mest spektakulære er at teplantene også vokser på de aller bratteste områdene, slik at det virker som alle fjellsider er dekket av dette vakre grønne teppet.

Det er avsatt spesielle områder for de besøkende, og du kan bevege deg fritt og komme helt tett innpå de som plukker teblader.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Tea Room

Når man kommer opp til besøkssenteret, er det første man legger merke til den storslåtte utsikten. Det er høyt, det er utsikt, det er grønt og det er vakkert..!

Den flotteste utsikten får du fra verandaen på Tea Room, som er et serveringssted som selvsagt selger te, men også andre forfriskninger.

Besøkssenter

Fra Tea Room er det kun noen få meter til den historiske delen av besøkssenter. Der kan man gå gjennom en utstilling av bilder, gammelt produksjonsutstyr og et videorom der man kan suge til seg historien til BOH Plantation, helt fra starten.

Fabrikken

Fra besøkssenteret, er det kort å gå over til den gamle fabrikken. Denne er fortsatt i drift, men jeg regner med at dette er mest for å vise frem produksjonen til de besøkende. Dette er likevel svært interessant og gir et genuint inntrykk av prosessen.

Vi avsluttet vår besøk på Tea Room, der avsluttet vi besøket med flere deilige kopper med kortreist te. Vi fikk også handlet med oss store pakker med te som vi puttet i bagasjen og tok med oss hjem.

Bare gjør det

Vi reiste med barn, og selv om dette ikke var aller øverst på deres «To Do List», var de veldig fornøyde med besøket.

Konklusjonen vår er at dette må dere absolutt få med dere, om dere skal til Cameron Highlands. Et siste tips er å forsøke å legge besøket til en hverdag, da det kan bli veldig mye folk i helgene.

God tur!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar