Reisetips

Topp 10 steder utenfor allfarvei i Sørøst-Asia

Topp 10 steder utenfor allfarvei i Sørøst-Asia 29. mars 2016

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Uberørte strender i Asia
Del dette:

Det er vår liste over de 10 beste stedene utenfor allfarvei i Sørøst-Asia.

Når du reiser til Sørøst-Asia må du komme deg bort fra turistområdene. Hvis du gjør det, vil du ikke bli skuffet.

1. Ko Rong Island, Kambodsja


Dette er med hånden på hjertet den fineste stranden i verden (som vi har vært på). Det er teknisk sett to Ko Rong øyer i Kambodsja. Den ene er et dykkersted for båter som skal videre til Sihanoukville og den andre ligger langt ute i havet, forlatt og nesten helt uberørt av turisme.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Når longtailbåten runder hjørnet av øya, ser du en helt fantastisk lang, pudderhvit sandstrand. Det skal mye til om ikke dette storslåtte synet tar pusten fra deg. Stranden strekker seg 8 km og faller perfekt og forlokkende i det turkise havet. Vi har sett strender fra Asia til Afrika, Middelhavet til Karibien og Ko Rong trumfer dem alle.

Den fantastiske jungelen danner et vakkert bakteppe for stranden. Det vakre korallrevet og det faktum at du er praktisk talt er den eneste personen på stranden gjør dette til et unikt og utrolig vakkert sted som bare MÅ oppleves. Vår konklusjon er at Koh Rong er den fineste stranden i Sørøst-Asia og er definitivt utenfor allfarvei.

2. Hsipaw, Myanmar


Ok så er ikke Myanmar et like uberørt paradis som det en gang var, men ta en tur til landsbyene rundt Hsipaw og du vil finne noen fantastiske eksempler på Shan-kultur i området.

Når du ankommer, ikke la deg affisere av de som møter deg med tilbud om gruppeturer til Hsipaw med grupper på 8-10 personer. Bare glem dem og ta deg ut i de omkringliggende områdene på egenhånd. Belønningen er opplevelser uten stress og mas med fossefall, vakkert landskap, varme-kilder og ekte lokal gjestfrihet. Mest sannsynlig vil du bli invitert på middag av lokale, noe som er en unik og fantastisk måte å oppleve kulturen på.

3. Sumatra, Indonesia


Sumatra er virkelig er et urørt paradis. På noen steder vil du møte en del backpackere, men selv der kan du finne et sted for deg selv uten problemer. I det store bildet er det svært få turister på Sumatra, og Sumatra kan også skryte av noen av de mest fantastiske severdighetene i hele regionen.

Lake Toba og Lake Meninjau har krystallklart ferskvann midt i et vulkankrater. Hvis du bor her vil du sannsynligvis ha gjestehuset for deg selv (avhengig av hvilken side av vannet du bor på). Du burde definitivt ikke gå glipp av Sumatra hvis du liker å reise utenfor allfarvei og Sumatra er også en skarp kontrast til Bali.

4. Kapas Island Malaysia


Hvorfor er det ikke flere som vet om dette stedet? Vel det er stort sett kun Malaysiere som gjør det, og de holder det for seg selv. foruten om lokale høytider og ferieperioder, vil du sannsynligvis være en av ganske få mennesker på øya.

Stranden her er fantastisk! Bo med kapteinen på The Captains Longhouse og møt en av de morsomste og kuleste personene du kan treffe. Han vil ta deg imot og behandle deg som sin egen familie. Når du reiser derfra, kommer du til å reise med et stort smil om munnen. Ingenting er helt som Kapas Island.

5. Kuta, Lombok, Indonesia

Kuta Beach Lombok
Dette må ikke forveksles med turistfellen som de kaller Kuta på Bali. Kuta, Lombok et helt annet sted, og stedet gjør den balinesiske versjonen til skamme. Dette er en tilbakelent og avslappet surfelandsby, med akkurat nok å ta seg til for en uke eller to.

Om du selv surfer blir det noe annet, da kan du bare pakke sakene dine og flytte hit. Kuta beach ligger ikke så avsides til, men men lei en motorsykkel og kjør til en av de mange bortgjemte vikene eller landsbyene rundt Kuta. Her vil du finne en liten bit av himmelen, men husk å holde dette for deg selv.

6. Koh Kood Thailand


Noter deg at dette stedet er langt utenfor allfarvei, og du kan lett gå litt lei om du bor her lenger enn et par netter. Koh Kood er alikevell helt fantastisk.

Jungelen er svært frodig og vakker og det er en rekke vakre fossefall og de lokale klostrene kan besøkes uten å møte en eneste turist. Munkene blir til og med overrasket over å se turister der. Dette er en godbit du ikke finner noe annet sted i Thailand.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Strendene er perfekte og hvite og hyttene som er til leie på stranden er svært komfertable og behagelige. Det er ingen ordentlige veiene på øya, selv om du kan leie en motorsykkel (til ublu priser). Med motorsykkel tar du deg rimelig lett til alle de fantastiske severdighetene.

Det som overrasker mest er at det ikke finnes turister her, og stedet er øde til og med i høysesongen. For et sted! Hvis du er klar for alvorlige avslapning, er Koh Kood stedet for deg.

7. El Nido, Filippinene


El Nido er et stedet du finner på forsiden Lonely Planets bok om Filippinene. Hvordan kan det da være utenfor allfarvei? Vel, El Nido er kanskje ikke helt utenfor allfarvei, men noen av øyene rundt El Nido definitivt det.

Det er egentlig bare å velge å vrake blandt de omkringliggende 45 øyene. Pakk med deg lakenpose og litt mat, og gjør deg klar for noen fantastiske opplevelser! Hvis du er bekymret for hvordan du skal komme dit, snakker du med betjeningen på Cliff Cabins og ber dem om å organisere turen for deg.

Bare sørg for at du forklarer at du virkelig ønsker å dra langt bort fra andre turister, og du vil bli tatt med ut til en ekte Robinson Crusoe øy, helt alene.

8. Don Kong Island, Laos


Dette fantastiske stedet er på veien som fører til den mer populært naboøya Don Det. I Sør-Laos, i Four Thousand Islands regionen, er Don Kong et lite stykke skjult ro inne i en tsunami av turister som presser seg opp fra Thailand.

Når alle andre hopper på første båt for å komme til backpacker himmelen, Don Det, bør du vurdere å bli igjen i Don Kong. Lei en sykkel og dra rundt denne lille øya og se et stykke kultur som du ikke vil finne andre steder, med mindre du drar langt nord forbi Luang Prabang. Små landsbyer med en hyggelig og nysgjerrige lokalbefolkning som vil oppleves som svært imøtekommende.

Her vil du finne noe få andre reisende gjør, det virkelige Laos.

9. Southern Inle Lake, Myanmar


Inle Lake har begynt å dukke opp på turistradaren, men de fleste holder seg til båtturer rundt i de nordlige delene av innsjøen.

Finn en båtmann som er villig til å ta deg så langt sør som du kan komme. Jo nærmere du kommer på grensen til «Tillat sone», jo færre turister vil du se og jo flottere opplevelser vil du få. Det kan koste deg noen ekstra dollar for å komme ned dit, men det er så verdt det.

Landsbyene er urørte og klostrene er tomme for turister og særdeles vakre. Ikke glem å leie en sykkel og sykle rundt innsjøen selv. Stopp på en vingård, møt lokale fiskere og bare len deg tilbake å se livet i Myanmar skli forbi. De fleste som kommer til Inle Lake mener det er en turistfelle, dette fordi de ikke tar seg tid til å utforske området selv.

10. Sumbawa, Indonesia


Dette stedet er virkelig midt i ingenting. Det er på vei til de mer populære øyene som Komodo og Flores, og 99% av de som ser dette stedet, ser det bare fra vinduet på en buss på vei for å se komodo varaner.

Om du ikke er en surfer, er det ikke så mye å finne på her, men det er noen fantastiske strender, bortgjemte landsbyer og fantastiske koraller som du kan nyte.

Hvis du vet om noen steder som burde være på denne listen, så gi oss beskjed! Slike hemmeligheter er til for å deles.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia