Land Malaysia Reisetips

11 skjulte skatter i Kuala Lumpur

Vi har spurt tilfeldig utvalgte personer som bor i Kuala Lumpur om å dele sine beste opplevelsestips med oss. Her er svarene vi fikk.

11 skjulte skatter i Kuala Lumpur 6. november 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Kuala-Lumpur-malaysia
Del dette:

Kuala Lumpur er en stor by! Både lokale og turister står med telefonen i hånden og spør Google om «Den beste restauranten» eller «Morsomste opplevelsene i KL akkurat denne helgen». Selvsagt dukker det opp endeløse treff på både spisesteder og opplevelser.

De aller fleste treffene du får opp, er betalte plasseringer eller sponsede artikler, eller innlegg som er skrevet kun med tanke på å lokke deg akkurat til dette stedet.

Det mangler ikke på forslag, slik som; shopping på KLCC, barrunder i Bukit Bintang eller å oppleve utsikten fra de berømte Twin Towers. Alle treffene er behørlig rated med stjerner og kommentarer, men vi besluttet oss for gjøre noe ganske annerledes og gikk direkte til kilden, nemlig de som bor i Kuala Lumpur.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi laget en spørreundersøkelse og spurte folk som bor i KL om deres beste opplevelsestips, slik som historiske severdigheter, spisesteder og foto-vennlige steder som er verdt et besøk. Betingelsen var at stedene skulle være lett tilgjengelige, og ikke for dyre.

Dette mener folk som bor i Kuala Lumpur er de 11 gjemte skattene:

1. Cocktails på Heli Lounge Bar

kuala-lumpur-heli-lounge-bar

Det finnes mange steder du kan nyte en drink i KL, men se for deg å sitte med en drink å nyte solnedgangen på en helikopter-pad på toppen av en skyskraper. På Heli Lounge Bar kan du gjøre nettopp dette. De har tatt landingsplassen på taket på bygningen(34 etage), og gjort om til en bar, hvor de serverer besøkende som vil møtes i uvanlige omgivelser. Noen kvelder kan du også oppleve live musikk her, det er en fantastisk opplevelse

Adresse: Level 37, Menara KH, Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/zTryH8yyD632
Telefonnummer: +603-2110 5034
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

2. Autentiske Nyona-retter på restaurant Precious Old China

Kuala-Lumpur-Precious-Old-China

Som enhver Malay vil si; vi lever for å spise. I Pasar Seni, også kjent som Central Market finner man spisestedet Precious Old China. De er berømte for sine gode gammeldagse Nyona-retter. Nyona er unike gamle retter som er en kombinasjon av det Kinesiske og det Malaysiske kjøkken.

Restauranten lever opp til navnet sitt, og det første du legger merke til når du ankommer, er de fantastiske antikke møblene som virkelig gir stedet et særpreg.

Maten påstås å være noe av det mest autentiske du kan få i KL, og de tviholder på sine gamle oppskrifter og tilberedningsmåter.

Adresse: Lot 2, Mezzanine Floor, Central Market, Jalan Hang Kasturi, 50050 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/5hBoaQgBnRy
Telefonnummer: +603-2273 7372
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

3. Merchant Lane – KL Instagram hotspot

Kuala-Lumpur-Merchant-Lane

Petaling Street er ikke like skummelt som det var. Nå yrer det med liv og hipster-cafeene ligger på rekke og rad. Den mest populære av dem alle er Merchant Lane. Denne cafeen var opprinnelig et horehus, men det er lenge siden. Nå serveres det lekre retter i «Øst møter Vest stil», slik som Italiensk Chow Mein – som er spagetti aglio med chilli flak. Et annet eksempel er The Mistress – som er kyllingburger med vaffelmønstret  pomfrittes.

Adresse: First Floor, 150, Jalan Petaling, Off Chinatown, Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/qCq3XNgx7Ds
Telefonnummer: +603-2022 1736
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

4. Matparadiset Madras Lane

Kuala-Lumpur-Madras-Lane

Om cafe-livet ikke er noe for deg, så kan du sette kursen mot Penaia gallery, kanskje bedre kjent som Madras Lane Hawker Centre. På TripAdvisor beskrives dette som et paradis for alle som elsker asiatisk mat. Mange kommer hit på grunn av den fantastiske Curry laksa eller den utsøkte Yong Tau Fu, men du finner nesten alle lokale retter her. Noen utvalgte godbiter er; chee cheong fun, pork noodle soup, cincau, cendol, wan tan mee og kylling med char siu ris.

Det kan være litt vanskelig å finne dette fantastiske stedet, men i Petaling Street går du omtrent til midten. Der finner du bygningen som heter Bangunan Pak Peng. Inne i denne bygningen går du forbi alle butikkene, og så finner du Madras Lane

Adresse: Off Jalan Tun H.S. Lee, Kuala Lumpur.
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/zYuzT4TB79R2
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

5. Verdens beste kyllingvinger på Jalan Alor

Kuala-Lumpur-Wong-Ah-Wah

Ikke langt fra Petaling Street finner du Jalan Alor som vi tidligere har skrevet om (Jalan Alor – Verdens beste restaurantgate). Det mange lokale snakker om, er de berømte BBQ kyllingvingene som du får på restaurant Wong Ah Wah. De anbefaler å dra dit før 18.30, da er det fortsatt lett å finne ledige bord, og du er sikker på at det er plenty med kyllingvinger igjen. Restauranten serverer for øvrig Kinesiske retter som er nesten like populære, slik som Kam Heong La La og Salted Egg Squids.

Adresse: 1-9, Jalan Alor, 50200 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/zYuzT4TB79R2
Telefonnummer: +603-2144 2463
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

6. Gjør noe meningsfylt – bli med Street Feeders of KL

Kuala-Lumpur-Street-Feeders

Street Feeders of KL gir deg muligheten til å se mer av byen enn noen turistguide. Turister og tilreisende kan sammen med frivillige lokale, brette opp ermene og delta i et spennende prosjekt som tilbyr hjemløse i KL vennskap, mat og en hyggelig samtale.

Prosjektet jobber fast på onsdager fra 21.00. Alle er velkommen til å involvere seg i prosjektet, bare møt opp ved Central Market sammen med alle de andre. Alle skal ha på seg en hvit skjorte eller t-skorte uten trykk.

Som ordspråket sier: Ingenting er sterkere en hjertet til en frivillig

Denne opplevelsen vil føre til at du får sett og opplevd så mye mer, enn om du bare går fra turistfelle til turistfelle.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Du kan lese mer om prosjektet på prosjektets Facebookside.

Adresse: Central Market (Meetup Point)
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/zYuzT4TB79R2
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

7. Opplev Dataran Merdeka på kvelden

Kuala-Lumpur-Dataran-Merdeka

Du kjenner kanskje dette som stedet der de avholder den årlige Merdeka Parade på Malaysias nasjonaldag. Resten av året kan du se og oppleve gateartister i gjenskinnet fra de fantastiske lysene som omgir stedet. I tillegg har du en utrolig utsikt til KL tower som også bader i lys om natten.

Adresse: Jalan Raja, City Centre, 50050 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/zYuzT4TB79R2
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

8. Se «River Of Life» våkne til liv om kvelden

Kuala-Lumpur-River-Of-Light

Bare et steinkast unna Pasar Seni og Petaling Street ligger «The River Of Life». Om kvelden tennes lysene i fontenene og beveger seg til rytmen av musikk, mens kunstig tåke flyter over vannskorpen. Dette skaper et magisk øyeblikk som kan være veldig behagelig etter en lang og varm dag med sightseeing i KL.

Karpedammer og Islamske hager som omkranser stedet, gjør bare opplevelsen enda bedre. «River Of Life» er en av de tingene du burde få med deg.

Adresse: Jalan Tun Perak, City Centre, 50050 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/xnTEGerhqjH2
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur

 


 

9. Kampung Baru Night Market ligger i Kuala Lumpurs eldste bydel

Kuala-Lumpur-kampung-baru-night-market.jpg

Om du vil oppleve noe helt spesielt og lokalt i KL, må du få med deg et besøk på Kampung Baru Night Market! Nattmarkedet er et yndet sted for de lokale å gjøre sine innkjøp av tradisjonelle Malaysiske klær og tilbehør, slik som saronger, baju kurung og songkok og håndlagede smykker.

Kampung Baru Night Market gir deg også et spennende perspektiv med tradisjonelle Malaysiske tømmerhus, kokos- og banantrær i kontrast til de moderne fasadene på KL’s betong-skyskrapere.

På Kampung Baru finner du også masse deilig lokal mat, til svært hyggelige priser.

Adresse: 1. Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/jXgJyTfn5p22
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

10. Tre-retters middag 40 meter over bakken

Kuala-Lumpur-dinner-in-the-sky

Dinner In The Sky er en halsbrekkende opplevelse, og noe du burde oppleve om du ikke lider av høydeskrekk. Hva med en 3 retters middag over 40 meter over bakken?

Utsikten er upåklagelig og maten er visst nok helt fantastisk. Prisene starter fra RM 399 for en 3-retters, så det er ikke det billigste måltidet i KL, men de som har opplevd det, forteller at det er verdt pengene.

Adresse: No 231, Jalan Bukit Bintang 55100 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/oGM3cuNVKSo
Contaktinfo: https://www.dinnerinthesky.my/index.php?p=contact
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

11. En jungeltur i KL sentrum?

Kuala-Lumpur-KL-Forest-ECO-park

Du behøver ikke reise langt ut av KL for å få oppleve regnskog og jungel. Midt i KL finner du KL Forest ECO Park. Ok, det er kanskje ikke en fullverdig regnskog, men den gir en fin introduksjon til regnskogen og floraen du kan finne der. Enkelt å komme til, enkelt å gå omkring. GRATIS inngang for alle.

Adresse: KL Forest Eco Park, 8, Jalan Raja Chulan, Bukit Kewangan, 50250 Kuala Lumpur
Se i Google Maps: https://goo.gl/maps/C3QyYV9i3nx
Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur


 

Dette var de 11 mest anbefalte opplevelsene i Kuala Lumpur, gitt av byens egne innbyggere. Dette vil garantert gi deg noen opplevelser litt utenom det vanlige, og forhåpentligvis også gi deg masse spennende å snakke om når du komme hjem.

Klikk her for billige flybilletter og hotell i Kuala Lumpur

Vi ønsker deg en fantastisk AsiaFerie!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar