Kina Reisetips

Hong Kong – 11 ting du bør vite før du reiser

Hong Kong er et fantastisk sted og vi anbefaler alle å oppleve mangfoldet, menneskene og kulturen. For å få mest mulig ut turen til Hong Kong, har vi samlet noen nyttige råd og tips.

Hong Kong – 11 ting du bør vite før du reiser 8. februar 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Reisetips for Hong Kong
Del dette:

Visste du dette om Hong Kong?

1. Ikke bare asfalt og skyskrapere

Hong Kong omtales ofte som Asias New York, men det er nærmere en tropeøy med en dash av skyskrapere. Med mer enn 1.200 skyskrapere er Hong Kong kjent for sin flotte skyline. Med flere skyskrapere enn både New York og Tokyo, visste du kanskje ikke at du finner både strender, nasjonalparker, marineparker, fjell og fossefall kun et steinkast unna den travle sentrumskjernen. Faktisk er ¾-deler av Hong Kongs totalt 1.108 kvadratkilometer utmark og flott natur.

2. Folk I Hong Kong snakker Kantonesisk, ikke Mandarin.

Hong Kong var en britisk koloni fem til 1997, da den ble gitt tilbake til Kina. Nå er Hong Kong en kinesisk region med egen administrasjon. I Hong Kong snakker innbyggerne en kinesisk dialekt som heter Kantonesisk. Denne dialekten skiller seg vesentlig fra Mandarin og de som snakker Mandarin ikke nødvendigvis forstår Kantonesisk. Med bakgrunn som britisk koloni snakker også mange flytende engelsk.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Enkelt og billig å komme seg rundt

Offentlig transport i Hong Kong er blant de beste og mest effektive I hele verden. Man har ofte 3-4 valgmuligheter når man skal fra A til B og det innfløkte nettverket av transportmuligheter dekker alle hjørner av byen, inkludert de nærliggende øyene. Det er overflod av taxier, flotte undergrunnssystemer (MTR), ferger, busser, minibusser, trikker, tog og eget flytog. Alle offentlige transportsystemer er utrolig billig å bruke. I tillegg er det utrolig enkelt å gå i Hong Kong og er en av de byene hvor behovet for bil er minst. Hele 90% av alle innbyggere bruker offentlig transport mellom hjem og arbeid hver dag.

4. Alkohol på offentlig sted

Det er 18-års grense på kjøp av alkohol, men det er ikke forbud mot å nyte alkohol på offentlige steder. Det betyr at du kan nyte en flaske kald øl når du går omkring i byen og kikker, eller ta med deg en mugge med sangria på stranden. De fleste minimarket selger alkohol.

5. Øya Hong Kong er kun èn av ca 230 øyer som utgjør hele Hong Kong

Du finner også øyer som Lantau, Cheung Chau, Lamma og Peng Chau tfor å nevne noen få. Disse øyene er enkle å komme seg til og er nydelige mål for dagsutflukter. Øyene er tilrettelagt for turer og det finnes også mange gode sjømatrestauranter som serverer nydelig mat. Strendene er ganske flotte og det er ikke så mange mennesker der heller.

6. Restauranter og barer I hopetall!

Hong Kong er et paradis for matelskere – du finner alt fra billige måltider på festlige og koselige spisesteder, til flotte restauranter med Michelin-stjerner. Det finnes få steder i verden som har flere spisesteder per innbygger, for hver 300 innbygger er det 1 spisested. Utvalget er også helt fantastisk, du finner retter fra hele verden, så du trenger ikke spise kjedelig når du er i Hong Kong!

Du finner også mange spennende og fantastiske lounger og «rooftop bars» I Hong Kong hvor du kan slappe av og nyte en drink I solnedgangen.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


7. Aircondition over alt!

Hong Kong er fuktig, sånn omtrent alltid. Det betyr at de aller fleste stedene har aircondition for å forebygge at det dannes muggsopp og for at folk skal slippe å svette. Nesten alle steder du beveger deg innendørs er det skikkelig kaldt. Ta derfor med deg en tynn genser eller et sjal når du er ute på byen.

8. Alt er lenge åpent

Det er ganske vanlig at butikker og kjøpesenter er åpent til 22.00 eller senere. Det betyr at det stort sett alltid er mye folk i gatene og at du kan få kjøpt det du mangler når du trenger det.

9. Stå til høyre, gå til venstre!

Når du er på steder med rulletrapp eller med rullende fortau, må du huske å stå på høyre side og la folk passere deg til venstre. Folk blir utrolig irriterte om dette ikke overholdes – prøv å husk dette.

10. En av de beste flyplassene I verden

Chek Lap Kok International Airport er en av de beste flyplassene I verden. Herfra kan du fly til nesten hver eneste destinasjon over hele kloden. Herfra opererer mer enn 100 flyselskaper med 1.100 daglige flyvninger, til og fra ca 190 destinasjoner. Det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen, det tar kun 24 minutter med flytoget fra sentrum.

11. Hong Kong er fantastisk for deg som liker å ta bilder

Hong Kong er uten tvil et av stedene I verden hvor du finner det største mangfoldet og en utrolig miks av kulturer, arkitektur og mennesker. Detter er absolutt Øst møter Vest. Om du er glad i å ta bybilder og fotografere er dette stedet for deg

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar