Reisetips Thailand

Chumphon – Thailands nye turistdestinasjon

Chumphon er blitt valgt ut av Thailandske myndigheter som en av deres nye turistdestinasjoner. Hvorfor gjør de dette?

Chumphon – Thailands nye turistdestinasjon 12. februar 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

sportsferie chumphon
Del dette:

Chumphon, Thailand

Good Value
8.9

Beliggenhet

9.2/10

Renslighet

9.0/10

Service

8.5/10

Fasiliteter

8.5/10

Valuta for pengene

9.5/10

Fordeler

 • Lite turisme foreløpig sammenlignet med andre destinasjoner i Thailand
 • Stille og rolig
 • Kort vei fra Bangkok
 • Kort vei til Koh tao, Koh Samui, Koh Phangan
 • Barnevennlig

Ulemper

 • Veldig mange som ikke snakker engelsk
 • Kan kanskje bli for stille for enkelte

Thailand er jo et vakkert land med mange populære turistdestinasjoner allerede. Der ligger dessverre problemet, de er blitt for populære, med over 35 millioner turister i 2017 er det mange steder det er blitt trangt om plassen, mye forurensning og forsøpling.

Chumphon – En del av The Riviera Thailand project

Thailands myndigheter har nå tatt grep for å utvide sine turistdestinasjoner med et prosjekt de kaller «The Riviera Project Thailand».

Dette området strekker seg fra Petchaburi i nord til Ranong i sør. Myndighetene legger mangfoldige milliarder baht i å bygge ut ny jernbane, oppgradere flyplasser og skape en infrastruktur som gjør området mer turistvennlig.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Chumphon flyplass

Det er kun en flyrute til og fra Chumphon i øyeblikket, og den er mellom Chumphon og Bangkok, men planer om utvidelser er allerede iverksatt.

Fra Bangkok går flyet fra Don Mueang flyplass. Flyplassen ligger ca. en time (kan ta lenger avhengig av trafikk) fra hovedflyplassen Suvarnabhumi.

Denne reisetiden vil bli kortet ned så snart de har på plass flytoget som skal gå mellom de to flyplassene.

Du kan velge mellom to flyselskap i øyeblikket, AirAsia og NOK Air, som til sammen har 3 flyvninger inn og ut av Chumphon. Prisen på disse flybillettene ligger mellom 600 baht og 2500 baht, som tilsvarer kr 150-625 avhengig av kursen. Om du er redd for å fly med propellfly, kan vi anbefale at du tar turen med AirAsia, siden NOK Air ofte flyr med propell-fly.

Flyplassen er liten, med noen små butikker der det er mulig å få seg en enkel servering.

Chumphon – En aktivitets-destinasjon

Dette er spesielt et fint reisemål for de som ønsker en aktiv ferie, og Chumphon tilbyr mange forskjellige aktiviteter allerede. Som en del av «The Riviera Project Thailand» kan vi forvente at dette bare vil øke i årene som kommer.

Dykking

Chumphon er kjent for Thaier som et av de beste stedene i landet for å dykke. Med lite trafikk og forurensning stortrives dyrelivet her.

Det er flere lokale dykkeklubber, noen av de med nordmenn som har pensjonert seg i området og er lokalkjente (vi kommer tilbake til hvor du finner disse).

I april og mai har du størst sjanse for å se verdens største fisk, Hvalhaien. I motsetning til mange andre haier, er disse fredelige og spiser plankton.

hvalhai i chumphon

Med over 40 øyer utenfor kysten av Chumphon, slik som Koh Ngam Noi, Koh Ngam Yai, Hin Lak Ngam og Hin Pae, finner du mange flotte dykker-muligheter her.

Hele dette området er en nasjonalpark og kun de turarrangørene som har de riktige tillatelser fra myndighetene, kan tilby turer ut til dette området.

Dykkere kan finne fantastiske korallhager, steinformasjoner og huler. Det flotteste er selvfølgelig alle fiskene og det rike dyrelivet.

De fleste dykkere ønsker gjerne å forevige øyeblikket og registrere hvilke arter de har sett. Så husk et vanntett kamera. Vi kan anbefale GoPro.

Dette er et planktonrikt hav og fiskelivet beveger seg rundt i stor hastighet. Sikten skifter i henhold til tidevann og værforhold. På en gunstig dag kan synligheten være 20 meter, men ved lavt tidevann kan den reduseres til bare 8 til 10 meter.

Hin Lak Ngam

Dette dykkestedet ligger 1 1/2 time unna Thung Wua Laen Beach. Landemerket består av to vær-slåtte fjellknatter. Dette er et hekkested for sjøfugler, husk å ta hensyn til dette når du ferdes i området.

Når båten nærmer seg, flyr fuglene av gårde. Så snart de merker at båten og dykkerne ikke er noen trussel, finner de igjen roen på klippene.

Thung Wua Laen Beach

Chumphons mest populære strand ligger ca. 15 kilometer nord for Chumphon byen. Dette er en lekker strand på over en kilometer, med masse plass til å boltre seg på uten for mange turister.

Koraller, svamper og et stort utvalg av korallfisk gjør undervannslivet like spektakulært som selve stranden. Langs stranden kan man finne en rekke overnattingsmuligheter, restauranter, barer og butikker samt internettkafeer.

På sørsiden er Chumphon Cabana Resort og Khao Pho Bae-bakken med en steinete kyst som er godt egnet for dykking og snorkling.

Midt på Thung Wua Laen Beach finner du Pirates Terrace. Dette er et samlingspunkt for mange av utlendingene som har bosatt seg i Chumphon.

Blant dem er nordmannen Per, han er mannen du vil snakke med når det gjelder dykking i Chumphon. En erfaren dykker med god lokalkjennskap og godt humør.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Jeg kan på det varmeste anbefale pizzaen til Pirates, en av de beste jeg har spist i Thailand. Servert av en svært hyggelig gjeng med damer som driver stedet. Hvis du ønsker å få en guidet tur i området, spør etter Fon. Hun har full oversikt over hvilke steder som er verdt å besøk.

longtailbåt chumphon

Chumphon nattmarked

Nattmarkedet eller Talad Torung ligger på Kromluang Road, er stedet hvis du ønsker å smake på den lokale maten i Chumphon. Det ligger på Kromluang Chumphon Road, Muang distriktet.

På Chumphon nattmarkedet finner du et bredt utvalg av varer til salgs for alle dine shopping behov. Deilige snacks og måltider for take-away samt klær, sko, husholdningsvarer og også ferskt kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Dette er et bra sted for alt du trenger, og kanskje til og med prute litt?

Kajakk og Kano-turer

Kajakkaktiviteten er organisert nord for Chumphon, her finner du lekre hvite strender, kalksteinsklipper, laguner og spennende grotter fulle av liv. Dette er en kjempefin måte å utforske den spennende kystlinjen til Chumphon.

Rafting

Gummibåt rafting tilbys på en 11 km lang del av Kaeng Bok Fai-elven. Elven har en vanskelighetsgrad på 3-4, og det er syv spennende områder du kan rafte.

 • Kaeng Bok Fai
 • Heo Kaeng Bua Thong Kaeng
 • Ta Wan Heo
 • Heo Kaeng Ta On
 • Khuean Kaeng Nam Won
 • Kaeng Kaeng Hin
 • Hua Kalok Chang

Det tar ca. 3 timer å fullføre ruten. Det er også områder der vannet renner ganske sakte, og du kan ta en pause eller bare flyte nedover og nyte det kjølige og klare vannet. Hvis du starter fra Haew Loam Foss tar turen ca. 2 timer.

Kitesurfing og Kiteboarding

Kiteboarding er blant de nye aktivitetene i Chumphon. På grunn av sin geografiske plassering har de noen av de beste vindforholdene i Thailand under både sør-vest og nordøst-monsunen.

Den evige vinden, kombinert med den vennlige Thai gjestfriheten, garanterer at turen din blir en uforglemmelig opplevelse og at erfarne kitesurfere har en fantastisk lekeplass.

Khao Phang Paragliding

Khao Pang er en åskam med en lengde på 3 km og den gjennomsnittlig høyden er på ca. 200 meter. Det høyeste punktet er 270 meter.

Avganger er i øst og vest hvor det også er tilstrekkelig landingsplass. Fjellet er godt egnet for langvarig flyvning og fine varmlufts drag er vanlige på ettermiddagen. Nærheten til sjøen gir en svært konsekvent vindretning.

Fugletitting

Chumphon provinsen har mange mangroveskoger som er hjemmet til alle slags fugler. Fra september til oktober hvert år kan du observere et stort antall trekkfugler langs kysten som ønsker å unnslippe den kalde vinteren i Nord-Asia trekker sør for å bo i varmere regioner som Malaysia, Singapore eller Indonesia.

Spesielt i oktober hvert år, går mange rovfugler langs kysten av Chumphon på vei fra Thailand til Malaysia, Singapore og Indonesia. Derfor samles mange fuglekikkere her for å observere rovfugler som ørn, hauker, våker og spurvehauker.

Rulleski

Rulleski ja, takket være en av de lokale norske ildsjelene i Chumphon, Karl Fred Kristensen. Han har vært med å arrangere rulleski-renn med SSAT(SKI and SNOWBOARD ASSOCIATION of THAILAND). Her var det over 100 store og små deltagere.

I dag trener han ca. 30 Thai-elever fra de lokale skolene. For deg som ønsker å teste ut det å gå på rulleski, er det bare å møte han på Pirates Terrace på Thung Wua Laen Beach.

Sykkelstier

Myndighetene har gjort en kjempegod jobb med å få på plass milevis med sykkelstier i naturskjønne omgivelser, mange av disse ligger langs kysten. Veiene er godt merket, men for det meste på Thai, så sørg for at du vet hvor du skal, eller få med deg en lokal guide. Disse stiene passer også godt for løping, rulleski, in-line skating eller bare lange gå-turer.

Kort vei til Koh Samui, Koh Phangan og Koh Samui.

Fra Chumphon er det kort vei til Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui. Dette er tre veldig populære øyer, alle med hver sin sjarm og atmosfære. Lomprayah, det lokale fergeselskapet, går hver dag og du her kan du finne avgangstider. (https://lomprayah.com/timetable)

båten til Koh Samui

Så etter noen aktive dager med sport og trening kan det passe bra å finne seg en rolig øy, legge seg ved bassengkanten og kikke på himmelen.

Chumphon – Konklusjon

Vår konklusjon er at Chumphon er et sted vi anbefaler for deg som er ute etter en aktiv ferie, eller skal unngå de typiske «turist-felle» stedene, eller bare ønsker et rolig og vakkert sted å tilbringe feriedagene. Det er verdt å merke seg at de lokale ikke er like flink i engelsk her som de typiske turistdestinasjonene, men dette er i ferd med å endre seg.

God tur 😊

 

 

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar