Land Malaysia

Snorkletur til Pulau Babi Tengah

Pulau Babi Tengah ligger på østsiden av Malaysia, sør for den mer kjente øya Tioman. Dette er et fantastisk område med hundrevis av små og store øyer.

Snorkletur til Pulau Babi Tengah 14. mars 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Snorkletur til Pulau Babi Tengah i Malaysia
Del dette:

Pulau Babi Tengah eller Babi Tengah som de lokale sier, er er relativt liten øy som ligger omtrent 15 kilometer ut fra havnebyen Mersing på østkysten av Malaysia.

Her finnes noen få resorter, mange flotte strender, og er et fantastisk sted å snorkle og dykke. Vi bodde på naboøyen Pulau Babi Besar, les om turen til Besar her.

Vi bestilte snorkleturen fra resortet vi bodde på, og bestemte oss for å ikke være med på en fellestur med mange andre, da vi ønsket å ta ting i vårt tempo. Det kostet RM300 (NOK 600) for hele båten, og vi skulle være borte i 3 timer og ha 3 stopp.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Korallbleking

Selve båtturen tok kun få minutter fra resortet vi bodde på, og det første stedet vi stoppet var på kanten av et stort og relativt grunt korallrev på nordvest siden av Babi Tengah. Her ble vi ærlig talt litt overrasket og skremt over hvor bleke og syke korallene er. Vi har vært mange turer på østkysten av Malaysia, og dette er vel første gangen vi har opplevd dette.

Dugong i sikte

På tross av korallene var det et rikt dyreliv med mye fisk og bunndyr, så det var absolutt mye å se på  under vann. Vi fikk oss en utrolig overraskelse da vi skulle klatre opp i båten for å fortsette til neste stopp. Rett ved båten dukket det plutselig opp en dugong (sjøku), som flere ganger brøt overflaten og svømte ganske nærme båten.

Vi bestemte oss for å hoppe uti igjen for å se om vi kunne nærme oss dugongen, men vi fikk aldri kontakt med den i vannet. De er veldig sky og det er ikke mange som klarer å komme tett på dem, så vi var veldig fornøyde med å ha sett den i det hele tatt.

Fantastiske koraller og mye fisk

Neste stopp var i en bukt på nordøst siden av øya. Her var korallene helt friske og fine og fargene var fantastiske. Her ble vi liggende å snorkle langs med land og det var utrolig mye revfisk og større fisk som stimet rundt oss. Vi hadde med noen kjeks som vi smuldret opp i vannet, og resultatet var overveldende, fisk over alt og det er utrolig å bare ligge i overflaten og nærmest klappe på fisken som spiser seg mette på kjeks.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Bading og moro

Siste stoppet var på sørspissen av øya. Her var det et litt dypere korallrev, men fortsatt friske fine koraller og rikt liv. dette ble det korteste stoppet, da det var noe dypere her slik at det kostet litt mer energi og dykke ned blant korallene og fiskene.

Etter siste stopp ble vi liggende for anker for å bade og hoppe fra taket av båten. Litt moro måtte vi jo ha.

Dette var en kjempefin tur, og vi var strålende fornøyd. Det var likevel et stort tankekors at korallblekingen har kommet så langt, og det kun er snakk om noen få år før de vakre korallene på vestsiden av Babi Tengah vil være helt døde.

En fantastisk opplevelse

Ikke la korallbleking stoppe deg fra å oppleve det vakre øyparadiset rundt Babi Tengah, men dette har vært en tankevekker og en påminnelse om at miljøet er sårbart og alle valg du tar kan påvirke miljøet.

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar