Reise med barn Reisetips

Valg av reisevogn

Det aller viktigste når du velger reisevogn til Asiaferien er hjulene

Valg av reisevogn 3. mars 2018Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Valg av reisevogn er viktig
Del dette:

Valg av reisevogn er definitivt viktig når man reiser til Asia med små barn.

Vi snakker om land som ikke akkurat er lagt opp til babyer på fire hjul, så framkommeligheten kan fort bli en utfordring når småtasser skal være med på reisen. 

Reiser du til noen av de mange vakre øyene i Asia, kan du som oftest dele veiene du finner i tre kategorier:

1) Smale betongveier
2) Dirt tracks
3) Stier

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Med andre ord ikke veldig barnevogn-vennlige.

Vi vurderte et kort øyeblikk å ta med vår TFK søskenvogn fordi begge ungene sover på dagtid, og vi tenkte det var praktisk å dra på kun én vogn.

Heldigvis la vi fort bort den tanken – det hadde ikke blitt enkelt å komme seg fram på smale veier og stier med en såpass bred vogn. Lillesøsterens Urban Jungle ble også vurdert, men den ble også stående igjen hjemme.

Dette ble våre valg av reisevogn

Til slutt endte vi opp med å reise med to reisevogner. En gammel Chicco til storebror som helt fint kan sove uten at ryggen kan legges helt ned, og en BabyTravel (på bildene) til lillesøster. Ingen av vognene er av de aller fineste på markedet, men de funket veldig bra til sitt bruk i Asia.

Ryggen på vogna til lillesøster kunne legges helt ned og har en liten kant bak, samt at fotbrettet kan dyttes opp, slik at lillesøsters overgang fra trang og koselig bagvogn til fremovervendt og luftig reisevogn i varmen ikke ble så stor .

Hun lå trygt og godt der. Som et enormt stort pluss hadde kalesjen glidelås slik at den kunne bli ekstra stor, noe som var perfekt for å skygge for solen og skapte en lun stemning når hun skulle sove. Stor kurv under vogna er også et pluss, da man gjerne drar på veldig mye håndklær, strandleker, vannflasker og mye annet rart til og fra stranda hver dag.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


 

UV-teppe til reisevogn er praktisk og smart
UV-teppe til reisevogn er praktisk og smart

 

Hjul er det aller viktigste

Etter to lengre Asia-reiser vil jeg si at det aller viktigste når du velger reisevogn er hjul. Hjulene må tåle mye – og da mener jeg mye.

De må tåle å trille i sand, på ujevnt underlag og i vann. Det kan regne veldig mye på kort tid i Asia, slik at veiene fort kan bli til elver, og selv om regnet ikke varer så lenge kan det ta mange dager før vannet forsvinner helt fra gatene.

UV-skjermer er blitt ganske vanlig vogntilbehør, men jeg tror ikke så mange har hørt om UV-teppe. Vi hadde med et UV-teppe med SPF 50+ som vi brukte som et tynt teppe i vogna eller som solbeskyttelse når det trengtes. Mykt og svalt og helt genialt. I tillegg kan det være greit å ha med et regntrekk, slik at den lille kan sove godt selv om himmelen åpner seg.

Husk refleks

Og du, ikke glem refleks på vogna hvis du skal reise til Asia. Det blir tidlig mørkt, gatelys finnes knapt og det er dessverre mange sjåfører langs veiene som burde gjort helt andre ting enn å kjøre bil, scooter eller tuk-tuk.

Les også: Hvordan vi valgte å bo med barn når vi var 2 måneder i Thailand

 

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar