Fly Land Reisetips Thailand

Derfor velger vi å fly Emirates til Thailand

Det er fortsatt mye smittespredning i Thailand, og innreisekravene endres hele tiden. Hvilket flyselskap du reiser med, kan være helt avgjørende for om du oppfyller innreisekravene og hvor god hjelp du får om du skulle bli smittet av korona på reisen din.

Derfor velger vi å fly Emirates til Thailand 14. februar 2022Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Emirates flyr til Phuket
Del dette:

Da er vi endelig på vei til Asia igjen!

Etter 2 lange år uten å kunne reise noen steder, har vi nå bestemt oss for å gjenoppta reiseaktiviteten og skal en tur til Thailand. Vi flyr til Phuket da dette er det enkleste med hensyn til selve innreisen, samt at Phuket har god erfaring med å ta imot turister gjennom sitt program som de kaller for Phuket Sandbox.

Det er mange avveginger som må gjøres og mange hensyn som må tas når man skal reise i disse dager. For oss er det viktig at vi er trygge på å bli ivaretatt om noe skulle skje, både helsemessig, men også økonomisk. Ikke visste vi at det å velge riktig flyselskap kan være avgjørende for begge deler.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva som er viktig for oss ved valg av flyselskap

Når vi skulle planlegge turen brukte vi mye tid på å finne det riktige flyselskapet å reise med. Ikke bare spiller prisen inn, men også reisetider, smittevern og alt det som står med både liten og stor skrift i betingelser og retningslinjer.

De aller fleste har forstått at fleksible avbestillingsregler, muligheter for å endringer og ikke minst garantert tilbakebetaling av billettene er avgjørende for de som skal ut å reise.

Det er også viktig at selve reisen ikke blir for lang, eller har for mange mellomlandinger, slik at vi kan komme frem så uthvilte som mulig.

I disse korona-tider er det også viktig for oss å finne et flyselskap som tar smittevern på alvor, og hvor vi føler oss ivaretatt på en god måte.

For å kunne reise til Thailand er det krav fra Thailandske myndigheter om spesielle betingelser og dekninger i reiseforsikringen din, og dette må dokumenteres før du får innvilget innreise.

Det var akkurat dette som fikk oss til å se nærmere på Emirates, og de betingelsene de gir på sine flybilletter til Thailand.

De tilbyr en korona-forsikring uten noen kostnad for oss som reisende, og den dekker alle krav som myndighetene i Thailand stiller.

 

Emirates Global Covid-19 Medical Travel Insurance

Emirates tilbyr alle sine reisende en «Global Covid-19 Medical Travel Insurance». Dette er noe du får når du bestiller billetten, og du behøver ikke å fylle ut noen skjemaer eller foreta deg noe ekstraordinært.

På Emirates sine nettsider opplyses det at den foreløpig gjelder for reiser som bestilles frem til 31. mars 2022.

 

De viktigste detaljene

Vi skal ikke gå gjennom alle detaljer i denne forsikringen, men vil løfte frem noen av det viktigste for oss.

  • Opp til USD 175.000 for covid-19 relaterte medisinske utgifter og nød-evakuering om du skulle teste positiv for covid-19 mens du er i utlandet.
  • Akuttmedisinsk evakuering og hjemtransport hvis du teste positivt for covid-19 mens du er i utlandet
  • USD 115 per dag, per person inntil 14 sammenhengende dager, hvis du teste positiv på covid 19 og uventet blir plassert i karantene mens du er i utlandet.

Denne forsikringen inkluderer ikke fordeler før reisen som avbestilling av reisen og ulemper ved reisen, slik som reiseforsinkelse og bagasjetap/skade. Dette må du stadig vekk ha din ordinære reiseforsikring til.

Les mer om Emirates Global Covid-19 Medical Travel Insurance her.

 

Valget var enkelt

Etter å ha lest oss gjennom de aktuelle flyselskapenes betingelser, endte vi opp med å bestille billetter hos Emirates. Ikke bare har de en suveren forsikring som dekker alle kravene fra Thailandske myndigheter, de har også gode priser, de har gunstige reisetider og ikke minst feide de alle konkurrentene av banen og ble kåret til verdens beste flyselskap i 2021.

Det var også viktig for oss å fly til Phuket uten å mellomlande i Bangkok, da det er stadig gjøres endring i reglene for innreise med Phuket Sandbox programmet.

Vi flyr fra Oslo til Dubai og videre fra Dubai til Phuket. Fra Oslo til Dubai er det 6 timer og 45 minutters flytid, og fra Dubai til Phuket er det 6 timers flytid. Det er ca 3 timers stopover i Dubai.

Emirates flyr til Phuket

Litt fakta om Emirates

Emirates er et flyseskap med hovedkontor i Dubai i De forente arabiske emirater. De opererer med ruter til Midtøsten, Det fjerne østen, Europa, Afrika, Sør-Asia, øyer i Stillehavet og Nord-Amerika. Selskapets base er Dubai internasjonale lufthavn (DXB). Emirates flyr daglig mellom Dubai og Oslo.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Selskapet ble etablert i mai 1985 av emiratet Dubais regjering og begynte flyvninger i 1985 til Bombay, Delhi og Karachi. Europeiske destinasjoner kom i juli 1987 og Det fjerne østen i juni 1990.

Emirates åpnet ruten sin fra Oslo til Dubai i september 2014. På den tiden hadde de fire ukentlige avganger fra Oslo til Dubai. Det var daglige avganger før pandemien, men dette ble av naturlige årsaker redusert når Norge stengte ned.

Det har dog hele tiden vært flyvninger fra Oslo, noe som ble gjort mulig med frakt-virksomheten til Emirates. Dette var en viktig luftbro for å få smittevernutstyr og andre produkter inn i landet, samt for eksport av fisk og annet som skulle ut i verden.

Ved å reise med Emirates til Dubai har man mulighet til å reise videre til destinasjoner over hele verden med bare dette ene stoppet, noe mange foretrekker. Populære destinasjoner for nordmenn er Sør- og Sørøst-Asia.

Gjennom hele pandemien har Emirates hatt et høyt fokus på sine passasjerers sikkerhet, og Emirates.com har vært oppdatert daglig med hvilke restriksjoner som gjelder for de ulike destinasjonene.

De siste månedene har flyselskapet gjenopptatt flere og flere ruter og økt frekvensene på noen, og er på god vei mot å ha samme kapasitet som før pandemien.

 

Emirates flyr til Phuket

Emirateser kjent for å ha et komfortabelt tilbud, selv i Economy-kabinen med god plass og komfortable seter. Ellers er jo Business og First Class alternativer mange velger når de ønsker ekstra god plass, og drikke og mat, og ikke minst komfort. Alle disse kabinene er tilgjengelig ut fra Oslo, og er populære alternativer.

Emirates har også flere år på rad vunnet priser for underholdnings-tilbudet sitt på skjermene i setene, kalt ice. Det finnes et stort utvalg tv-kanaler, filmer, musikk, radioprogrammer og spill, slik at alle finner noe å kose seg med på turen.

 

Husk Reiseforsikring

En av de tingene vi aldri slurver med på våre reiser, er en god reiseforsikring. Dette gjelder uansett hvor vi skal reise, og hvor lenge vi skal være borte. Dette er både for vår egen helse og sikkerhet, men også en økonomisk sikkerhet dersom uhellet skulle være ute.

Det er mange ganger vi leser om de som på reise blir utsatt for sykdom eller ulykker, og ender opp med regninger i flere-hundre-tusen-kronersklassen.

Spesielt med tanke på korona, er det viktig for oss å vite at vi er godt dekket for de merkostnadene som eventuelt ville påløpe ved smitte, men også at vi får den beste hjelpen som er mulig å få.

Selv med Emirates Global Covid-19 Medical Travel Insurance, er det nødvendig med en god reiseforsikring som dekker deg både ved smitte av korona, men også på alle andre områder når du er ute og reiser.

Vi har en helårs reiseforsikring, og hvert år går vi gjennom dekning og betingelser for å se om vi har det som for oss er den beste reiseforsikringen.

Les også: Slik får du erstatning om flyet ditt er forsinket

Masse spennende lesestoff fra Thailand

Vi skal være i Thailand en måned, og vi kommer til å produsere masse spennende lesestoff. Vi har planlagt mye på forhånd, men endel kommer vi også til å ta «på sparket» når vi er der. Nytt er at vi også kommer til å publisere video til endel av artiklene som kommer.

Vi håper på å kunne reise rundt, også til andre regioner enn Phuket, men dette er det de lokale koronareglene som styrer.

Uansett, vi er endelig på farten igjen, og gleder oss til å publisere masse spennende artikler fremover.

Les også: De skjulte perlene i Sørøst-Asia

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar