Land Malaysia

36 timer i Kuala Lumpur

Vi har satt opp et forslag til hva du kan se, og hvor du kan spise, om du har et stop-over i Kuala Lumpur

36 timer i Kuala Lumpur 9. mars 2019Kommenter dette innlegget

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

36 timer i Kula Lumpur
Del dette:

Mange som reiser til Malaysia bruker en dag eller to i Kuala Lumpur før de reiser videre. Kanskje går turen til Øst- eller Vestkysten og kanskje ut på noen av de fantastiske øyene.

For å få mest mulig ut av den korte tiden du har ved et stop-over, har vi laget et forslag til hva du kan gjøre og hvor du kan spise om du ønsker å bruke 2 netter i Kula Lumpur.

Les også: 11 skjulte skatter i Kuala Lumpur

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ett av de spørsmålene jeg ofte får, er hva skal jeg prioritere å gjøre i Kuala Lumpur?

Svaret kommer selvsagt an på hvem som spør, men dette programmet har jeg laget og delt med mange, og tilbakemeldingene er at folk flest er veldig positive. Så jeg foreslår følgende om du vil tilbringe 2 netter i Kuala Lumpur før dere reiser videre til nye eventyr.

Ettermiddag, dag 1

Du lander på KUL (Kuala Lumpur International Airport) på ettermiddagen. Du setter deg i en taxi og kjører rett til hotellet. Etter en lang reise er det deilig å komme seg på plass. Ta seg en dusj og kanskje en rask matbit på hotellet før noe annet.

Hotell Kuala Lumpur

Vi pleier ofte å bare sløve ved bassenget på hotellet den første ettermiddagen. Kjenne på varmen, suge inn atmosfæren og akklimatisere oss.

Mat skal man ha… Den første kvelden tilbringer vi ALLTID på Jalan Alor (Les mer om Jalan Alor her). Dette er kanskje verdens beste restaurantgate, og det serveres Malaysisk, kinesisk og thaimat fra et 40-talls fortaus-restauranter.

Kveld, dag 1

Stemningen er god, og maten er helt fantastisk. Vi er ikke ordentlig fremme før vi har fått første måltidet på Jalan Alor. Vi går ofte på på restauranten som heter W.O.W (Wong Ah Wah), her sier man at de har de beste tradisjonelle kyllingvingene i hele Malaysia.

Jalan Alor

Det er deilig å bare sitte å suge inn den gode atmosfæren, se på folkene rundt seg og ikke minst nyte alle de fantastiske rettene vi bestiller. Kvelden går fort på Jalan Alor. Når vi er ferdig spist er det på tide å komme seg tilbake til hotellet for en god natts søvn.

For de av dere som gjerne vil ut å more dere, så ligger Jalan Alor midt bydelen Bukit Bintang. Dette er bydelen som har de fleste og de mest populære utestedene. Det tar kun 2-3 minutter å gå til Jalan Bukit Bintang som faktisk krysser Jalan Alor.

Formiddag, dag 2

Etter en god frokost på hotellet, og kanskje en dukkert i bassenget, er vi klare for første utflukt på programmet. Vi drar til Batu Caves som ligger en 20 minutters biltur utenfor Kuala Lumpur. Du kan ta en taxi, ellers så kan du bestille en bil fra hotellet du bor på.

Batu Caves er et kalksteinsfjell som har en rekke grotter og grottetempler. Dett er en av de mest populære Hindu-hellighetene utenfor India.

Batu Caves

Grottene har sitt navn fra Sungu Batu (steinelven), som renner langs fjellet, og selve kalksteinsfjellet sies å være over 400 millioner år gamle.

Det beste er å dra så tidlig som mulig. Batu Caves er et populært turistmål. De fleste turistbussene kommer ikke før klokken drar seg mot 11-12, så om du klarer å være der ved 9.30 tiden har du stedet ganske for deg selv. Dette gjelder selvsagt ikke i helgene, da det er godt med folk hele dagen.

Les om vår tur til Batu Caves her.

En taxi koster ca 100 Ringit (200 kroner) om du velger å la den vente på deg, og kjøre deg tilbake mot byen. Dette er både enklere og billigere enn å bestille en bil fra hotellet. Det koster fort 3-400 Ringit (6-800 kroner)

Kvinner må ha klær som dekker skuldrene og knærne før man får gå inn, og det leies ut sjal og saronger på stedet for en billig penge om du skulle ha glemt dette før du kommer.

Lunsj, dag 2

Etter å ha vandret rundt i de vakre grottene setter vi oss i taxien tilbake mot sentrum. Vi ber sjåføren om å kjøre oss til Suria KLCC. Dette er kjøpesenteret som ligger under de berømte tvillingtårnene, Petronas Twin Towers, som en gang var verdens høysete bygning.

ANNONSE
Artikkel fortsetter under annonsen
--------------------------------------------------


--------------------------------------------------


Signatures Food Court

Her går vi opp til KLCC Signatures Food Court som ligger på level 2. Dette er en tradisjonell food court. En rekke serveringssteder ligger langs med veggene, og i midten er det spisebord. Man går enkelt og greit og bestiller mat fra det utsalgsstedet som har den maten du aller helst vil ha, og tar den med deg tilbake til bordet og spiser.

Et måltid koster mellom 10-25 Ringit (20-50 kroner) og maten smaker helt fantastisk.

Dette er et populært sted, så regn med at du konkurrere om sitteplassene med lokale som har lunsjpause.

Ettermiddag, dag 2

Når lunsjen er spist og energien er tilbake er neste mål ikke langt unna. Man kan jo ikke være i Kuala Lumpur uten å ta turen opp i Petronas Twin Towers.

Husk å bestill billettene online på forhånd! Da får du billettene levert rett på hotellet (eller kan hente dem in luken uten kø), og så sparer deg for mye frustrasjon. Dette er litt dyrere enn å kjøpe på stedet, men du må regne med 1-3 timers kø for å få billetter på stedet.

Her bestiller du billetter til Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers

Turen går opp til broen som knytter de to tårnene sammen, og som ble verdenskjent i filmen «Entrapment» med Sean Connery and Catherine Zeta-Jones. Hele seansen tar 45 minutter og det gir deg nok tid til å nyte utsikten, få med deg historien fra en av guidene eller bare vandre litt rundt. Etterpå kommer du ut i besøkssenteret og kan se på 3D film om bygging av tårnene, se på de forskjellige montrene med spennende informasjon eller kjøpe med deg suvenirer.

Så bærer turen tilbake til hotellet og en deilig dukkert i bassenget, mens man kanskje nyter en kald drikke mens solen sakte forsvinner ned i horisonten.

Kveld, dag 2

Middagen skal inntas i KL Tower, som ikke må forveksles med tårnene du besøkte tidligere på dagen. KL Tower er også et landemerke, og reiser seg hele 335 meter over bakken.

Her har vi samme dag vi kom til hotellet, bestilt middag med vindusbord. Det serveres buffet, og maten er god. Dette er ikke en gourmet-opplevelse, men det spektakulære er at hele kuppelen på tårnet, og der man sitter og spiser, dreier rundt.

KL Tower

På en time har kuppelen dreid 360 grader og du har sett Kuala Lumpur i alle himmelretninger.

Etter middagen er inntatt bærer det hjem til hotellet for å pakke og gjøre seg klare, enten for turen videre, eller hjem til Norge.

De mest vågale tar kanskje den 10 minutter lange rusleturen bort til Jalan Bukit Bintang for noen drinker, før de avslutter kvelden.

Dette er en perfekt avslutning på et kort stop-over i Kuala Lumpur, og du tar med deg gode opplevelser og mange fine minner på turen videre, eller hjem.

Det finnes så utrolig mange ting du kan se eller gjøre i Kuala Lumpur, men dette forslaget har vi gitt til mange, og har fått gode tilbakemeldinger.

Her finner du oversikt over 71 spennende aktiviteter i Kuala Lumpur.

Uansett, du kommer til å kose deg, få mange flotte opplevelser og du kommer helt sikkert til å ønske deg tilbake.

Ha en super tur!

Del dette:

Denne artikkelen er skrevet av AsiaFerie. Vi gir deg reisetips, inspirasjon, og nyttig informasjon om de mest populære reisemålene i Asia

Del din kommentar